Пролет ли? Половин България е в снежен капан!

Снегът остави селища без ток, активира свлачища
20 мар 2018 16:15, Анисия Иванова
10

Първа пролет ни изненада със зимна обстановка. На много места в страната движението е ограничено заради обилния снеговалеж и ниските температури. Активизираха се и много свлачища, населени места останаха без ток.

За пет области на България е обявен предупредителният жълт код за опасно време. Обилни валежи, вятър и ниски температури се очакват в Русе, Разград, Шумен, Силистра и Търговище.

Най-голямото свлачище у нас - на пътя Смолян - Мадан, отново се задейства, като "Пътната агенция" днес представи експертен доклад с мерки, събощи Bulgaria ON AIR.

Установи се, че в следващите няколко месеца той ще остане затворен, затова отговорните органи бързат с изграждането на алтернативния път, който се очаква да е готов за експлоатация до края на следващата седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Сандански преди 6 години
Сандански слънчево в момента в, 20С
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще излезе онбашията от Банкя и свъсил вежди ще сипе обещания и закани, ама за 16 млрд ДДС ще мълчи като бит бибитко.
5
0
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
тука в пловдив сутринта беше сняг, сега е 20 градуса :)
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какви капани бълнуват тези? Най нормално време си е! Да не би да искат през март да ходят на море? Ако бяха родини през 70-те и 80-те години щяха да знаят че зимата започва в началото на ноември и свършва в краят на април. През всичките тези месеци температурите не надвишаваха 0 градуси. Първият сняг като паднеше не се топеше а върху него се трупаше нов и така до краят на април. Сега това зима ли е? Падне сняг и след няколко дни го стопи! Температирите скачат до 20 градуса и това било зима?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зима! Съвсем нормална зима! Какви са тези апокалиптични заглавия и писания.Виждате че по цял свят ги има.За 10-15 см сняг и вече капани,снежен ад,трагедии и какво ли още не.Свлачищата са ,,друга бира""има ги и ще ги има-природа.Гледайте какво става в другите държави и континенти,същите неволи.Просто,, светът се качи на четири колела",има денонощно интензивно движение и проблемите са повече.Това е ! 21 век е и зимата не е заспал сезон като едно време.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак пък "капан".
1
2
 
13
 
! Отговори
Очевидец преди 6 години
Какви снежни капани бе хора, за какво говорите?Организацията е куца!