На пунктовете за Гърция: Тараш за цигари и алкохол

При контрабанда се конфискува автомобила
22 мар 2018 07:21, Александър Попов
10
На пунктовете за Гърция: Тараш за цигари и алкохол
Снимка: Булфото, архив

Всички, които пътуват за Гърция, трябва да са подготвени за проверки на граничните пунктове. Гръцките власти започнаха масово да тарашат автомобили, които идват от България и Македония. Причината са зачестили случаи на нелегален внос на бензин и цигари, съобщиха местните граничните власти, цитирани от "Труд".

Ако доскоро основният поток на нелегално внесени цигари, алкохол и бензин минаваше предимно през ГКПП "Промахон" и "Маказа", вече ежедневни опити за контрабанда има през всички пунктове, посочват от полицията. И уточняват, че се проверяват не само български автомобили, а всички, които влизат от нашата страна. Само за ден за нелегален внос са арестувани гърци, сърби, македонци и дори германци и италианци.

Нарушителите трябва да знаят, че освен глоби за контрабанда се конфискува както стоката, така и автомобилът, с които се транспортира.

Случаите на нелегален внос зачестяват, защото в Гърция цените на цигарите и бензина са доста над тези у нас. Кутия от най-масовите марки струва между 3,5 и 4,7 евро, при около 2,50 евро у нас. Литър от най-масовия бензин А95 там се продава по 3,12 лв., а дизелът – близо 2,70 лв. за литър.

Пътуващите трябва да знаят, че всеки човек може да пренесе през граница на ЕС до 800 броя цигари (4 стека), 400 броя пурети, 200 пури или 1 кг насипен тютюн. При алкохола допустимите количества са 10 литра концентрат, 90 л вино или 110 л бира на човек.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
тарикат преди 6 години
Ako си истински търговец прави обратното,купувай от Гърция цигари и ги продавай в Бг...
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на кой език е "тараш" ? То пък няма значение в ке*ефа България няма СЕМ
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на днеса, че предупреди бизнеса...
7
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
малка промяна на мизата и сега се вдига " мизата " за преминаване
6
0
 
10
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Ограниченията в количествата са ,защото в България акцизите върху въпросните стоки са по- ниски от минималните за ЕС. Защото ако ги въведат и бялото виктори стане 5? , са наясно че съвсем ще потънем в сива икономика, и затова ни търпят.
5
0
 
9
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Защо не внасят всичко с автобус :D
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва в нечовешко.
3
0
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
На човек обаче.
2
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то това е поминака на живеещите по границата.Ставаш сутрин,купуваш 4 стека цигари от Лафката и отиваш до Греце.Продаваш ги с 1 евро разлика и се прибираш с 40 еврака в джобчето.И това за най мързеливите.Където нямат кухи калници и 200 литрови резервоари.Или пък някой братовчед или шурек митничарче
1
1
 
40
 
! Отговори
Брат Вурст преди 6 години
Вече официално, това са необходимите количества за 10 дневна почивка в Гърция - 10 литра концентрат, 90 л вино или 110 л бира на човек.