Ориенталски танци в детската градина! ВМРО иска проверка!

Воеводите искат уволнение на директорката, позволила това
22 мар 2018 15:15,
188

Ориенталски танци и музика на турски език по време на детски празник вдигна на крак ВМРО.

"На тържеството по повод първа пролет в целодневна детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, грозно усещане остави част от програмата, която изпълняваха децата", информираха воеводите медиите и поискаха проверка от Регионалния инспекторат по образование.

От партията разпространиха и видеозапис на празника, на който се виждат малчугани, които представят съчетание с танци под звуците на ориенталски ритми на турски език.

Заради кадрите ВМРО обвини ръководството на детската градина в безхаберие и непознаване на закона.

"Вместо да се възпитават малките български деца в националните традиции и обичаи, на български език, се прави опит те да бъдат излишно разделяни, което в последствие би довело до тяхната отчужденост и невъзможност за реализация и приобщаване в обществения живот на държавата", категорични са от ВМРО.

Директор на детската градината "Щастливо детство" от 1996 г. е Виолета Джарова. Воеводите настояват компетентните органи да й потърсят обяснение и дори да я отстранят от длъжност.

От ВМРО цитират и закона училищното и предучилищно възпитание, в който изрично е записано, че "официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският". И също – че "образованието е национален приоритет" и се реализира в съответствие със "съхраняване на културното многообразие и приобщаване чрез българския език".

В детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, се обучават 130 деца на възраст от 3 до 7 години.

"Това ли е бъдещето на европейска България? Деца, трудно общуващи на български език, защото детската градина вместо да им даде знания и умения и да ги приобщи, умишлено ги е натикала в ъгъла на изолацията", пишат още в позицията си патриотите.

Те настояват за проверка и мерки, за да спре сегрегацията още в най-ранната възраст на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
21
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Ако беше китайски или друг танц никой нямаше да реагира по този начин нали.
126
14
 
7
 
! Отговори
Olele преди 6 години
Patrioti po spokoino ;da nqma kütek po glavata sis MASLINOVA KLONKA,nali znaete taka biqt Amucite
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До случаенто до 90та каквото решаха от Партията, правеха го без допитване, по едно време махнаха старите гробища с Арабските надписи, после пък при следващите Устройствени планове дадоха срок на всички да преместят гробовете християнски, мюслимански и други на починалите близки, повечето хора докато се усетят и успеят да съберат пари, тъй и се изгубиха костите. само еврейските и арменските не бутнаха.а в Турция сега като у нас преди - науми си да прави язовир, изселва околните села и залива.
124
5
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Кара качанПревод Черен бягащ
123
16
 
39
 
! Отговори
E преди 6 години
Отвратително! Целият персонал в тази детска градина е за уволнение!
122
11
 
26
 
! Отговори
случаен преди 6 години
До До случаен-пак нищо не си разбрал българино,насила нищо нестава-насила ми смениха името преди много години,но си останах с българското до ден днешен,насила ни изпотрошиха надгробните камъни на дедите ни и сега не знаем,кой къде е погребан до 1990г. и какво от това живеем скромно не се оплакваме постоянно,като вас-стига с тая Турция омръзна ни вече,който е искал отишъл е аз от тука немърдам,колкото и да ти е неприятно....
121
3
 
7
 
! Отговори
Приятел преди 6 години
До MomchilgradchaninБРАВО!ПОЗДРАВИ ОТ ПЛОВДИВ!
120
4
 
5
 
! Отговори
в крак с времето преди 6 години
До да БЕ -ДАи защо не научихте по някоя фраза на иврит, гръцки, арменски, румънски, руски, турски, английски, арабски, фарси и тн, та да издържите още няколко години по мултикулти проекто-програмата в джунглата - не ви се отдават езиците като на пакистанската англичанка?
119
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е kolbasti dance , турска музика, шкембе войвода да се вземе в ръце и да действа
118
8
 
15
 
! Отговори
Momchilgradchanin преди 6 години
Patriotite da se vzemat za rice i da opravqt imeto na vojdaim,KARAKACANOV E TURSKO IME ;ostavete nas grada ni e multi kulturelen i ni e si jiveem bez problemno
117
11
 
9
 
! Отговори
да БЕ -ДА преди 6 години
Наградиха с един милион учителка ,която научила фрази от над тридесет езика,за да може да комуникира с учениците си в Лондон.Трябва и тук да влезем в час.Това е бъдещето.Стига крякахте ,а грабвайте дневниците и да ви видя как ще се справите на терен.Аз само една година издържах .Шапка свалям на великомъчениците,които се мъчат в училищната джунгла!
116
6
 
7
 
! Отговори
ДО "УЧИТЕЛЯ&quo преди 6 години
До учителМоля Ви, прочетете буквара, имате няколко грешки само в един ред! Кога и на какво обучавате? Та Вие сте учител, поне членувайте правилно. Срамота!!!
115
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименкато отидат в Германия, за половин година и 3-годишните научават немски.друга държава, друго образование, какво да се прави, тука селските даскалици само от кючеци разбират.
114
19
 
32
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 6 години
България винаги е била по-силна с Русия. Ненавиждам ориенталското, не харесвам да ми дават турски новини и турски филми по българската телевизия. Поне преди даваха латино сапунки (даже бяха по-готини). Даваха руски филми, сега дават ли хубави руски филми? Мразя ориенталското, България е славяно европейска християнска държава!!!
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това казачок. Т.е. интернационално възпитание.
112
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за една демокрация отцепиха Родопите от България, така както турците не успяха да направят 500 години!Евалата САЩ, евалата демокрация!Ашколсун
111
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това и в Турция сигурно в детските градини го няма. Къде са детските песни? Защо в училище влизат деца, които са български граждани, но не знаят български. Гледах по ТВ има и в ютюб видео за деца не говорещи български и гледащи с неразбиране учителката.
110
7
 
10
 
! Отговори
Гайбаньо преди 6 години
А вийй от вмро като пиите две чашки що слушате ориенталски ритми *** такива
109
1
 
9
 
! Отговори
детска градина преди 6 години
баядерки мятат гьо.беци пред шатрата на еничарите - ориенталско образование с баба Мукадес по европейски проект "Интерирация", поне не са били по пра.шки като ония изтърваните от Видинско или малчуганките изгонили Росито Кирилова, за да слушат Ду.па.рата на рожден ден
108
2
 
4
 
! Отговори
до 116 преди 6 години
Баш :D :D :D