Ориенталски танци в детската градина! ВМРО иска проверка!

Воеводите искат уволнение на директорката, позволила това
22 мар 2018 15:15,
188

Ориенталски танци и музика на турски език по време на детски празник вдигна на крак ВМРО.

"На тържеството по повод първа пролет в целодневна детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, грозно усещане остави част от програмата, която изпълняваха децата", информираха воеводите медиите и поискаха проверка от Регионалния инспекторат по образование.

От партията разпространиха и видеозапис на празника, на който се виждат малчугани, които представят съчетание с танци под звуците на ориенталски ритми на турски език.

Заради кадрите ВМРО обвини ръководството на детската градина в безхаберие и непознаване на закона.

"Вместо да се възпитават малките български деца в националните традиции и обичаи, на български език, се прави опит те да бъдат излишно разделяни, което в последствие би довело до тяхната отчужденост и невъзможност за реализация и приобщаване в обществения живот на държавата", категорични са от ВМРО.

Директор на детската градината "Щастливо детство" от 1996 г. е Виолета Джарова. Воеводите настояват компетентните органи да й потърсят обяснение и дори да я отстранят от длъжност.

От ВМРО цитират и закона училищното и предучилищно възпитание, в който изрично е записано, че "официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският". И също – че "образованието е национален приоритет" и се реализира в съответствие със "съхраняване на културното многообразие и приобщаване чрез българския език".

В детска градина "Щастливо детство" – Момчилград, се обучават 130 деца на възраст от 3 до 7 години.

"Това ли е бъдещето на европейска България? Деца, трудно общуващи на български език, защото детската градина вместо да им даде знания и умения и да ги приобщи, умишлено ги е натикала в ъгъла на изолацията", пишат още в позицията си патриотите.

Те настояват за проверка и мерки, за да спре сегрегацията още в най-ранната възраст на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е някакъв религиозен ритуален танц, както пише 1, още по-лошо!
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е бъдещето дрогарю Каракачанов и за съжаление със ваша подкрепа държавата е стигнала във точка на незавръщане и безпътица ,не мизерия а безпътица.
5
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде,към анадола с танца,напред
4
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отвратително и недопустимо....Всички държавни органи да се самосезират и да наложат съответните наказания на тези, които са виновни!Тук е България!!!
3
7
 
55
 
! Отговори
Наско Г преди 6 години
ех народе, за това ли се бихме срещу турците през робство и войни, за да може сега да четем за кючек в детска градина. Синът ми беше брутално набит от банда роми , остана полу-инвалид в количка до живот. Скоро само ще станем малцинство в собстената си държава!
2
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпизъм,интеграция.Животно се дресира,но *** не
1
76
 
16
 
! Отговори
АЛИ Илдиръм преди 6 години
Какви ориенталски танци бе *** полудели?Това е типична мюсюлманска игра. Изразява отдаденоста ни към Алах.Според древи предания за първи път е играна от пророка Мохамед.Всички трябва да познават добре този велик танц.И Бъгари и сърби и македонци и гърци и германци и ..... всички