Под снега: Закъсали автобуси, спрели влакове, затворени магистрали!

Язовири и реки се пълнят с придошли води, засега опасност няма
22 мар 2018 13:30,
83
Под снега: Закъсали автобуси, спрели влакове, затворени магистрали!
Снимка: архив "Булфото"

Закъсали автобуси, задръствания, спрели влакове, затворени магистрали и катастрофи заради снега в цялата страна!

Оранжев код за силен снеговалеж и вятър е обявен в 18 области в северна България, а също и в София-град, София-област, Пернишка и Кюстендилска област.

Падналият сняг усложни пътната обстановка в столицата и образува задръствания в целия град. Градският транспорт се движи с големи закъснения, има закъсали автомобили и са станали леки катастрофи, съобщи БНР.

От пресцентъра на Столичната община информираха, че 130 снегопочистващи машини са обработвали тази нощ улиците. Работата им обаче била затруднена.

От общината призоваха шофьорите да карат само с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия. Възможно е да бъдат затваряни улици, за да бъдат почистени.

Още по темата

Както Dnes.bg писа магистрала "Люлин" е временно затворена за движение към София. Шофьорите могат да използват обходния път Владая – София. Затворени за камиони са и части от "Тракия" и "Марица". До обяд в участъци на "Хемус" не можеха да се движат тирове.

Летище София работи нормално, като има леко отклонение от разписанието на полетите. Анулирани са полетите от и до Виена. На интернет страницата си международното летище във Виена предупреждава пътниците да правят справка за часа на полета си.

Тежкотоварни и леки автомобила са закъсали и спрели по пътя Кюстендил - Дупница заради обилния снеговалеж. Най-тежка е ситуацията в участък от пътя в местността "Черна нива" и при пътен възел Бинека, където е аварирал автобус, съобщи още националното радио.

За известно време заради почистване бе затворен за движение пътен възел Бобошево. Според експерти от пътните служби и този път тежкотоварни камиони са се оказали неподготвени за движението и са причинили инциденти.

Срутване на земна маса пък спря движението на влаковете между Пловдив и Карлово. Инцидентът е станал между спирките "Светлина" и "Отдих", свлекли са се около 50 кубически метра. Районът е достъпен единствено по железен път.

Леки материални щети са нанесени на намиращия се на мястото на инцидента влак. Скалната маса е счупила стоп сигнализацията в задната част на влака. Пострадали хора няма.

Нивото на Дунав се следи непрекъснато. В общините по цялото поречие на реката е въведена степен на готовност "повишено внимание".

Покачването за последното денонощие при Видин е със 7 сантиметра. Прогнозата на Министерството на околната среда и водите е за повишаване на нивото до 770-780 сантиметра. Първата предпазна дига започва да се изгражда при ниво 850 сантиметра.

В района на Елхово продължава покачването на река Тунджа. През последните два дни нивото се е покачило с над 80 см. и до преливния праг остава по-малко от половин метър. По течението на река Мочурица, в близост до Ямбол и село Веселиново, има залети земеделски земи.

Над цялата Ямболска област вали сняг. Всички машини са в готовност за обработка на пътните настилки, на този етап няма образувана снежна покривка и заледявания.

Река Доспатска край Сърница драстично е повишила нивото си, вследствие от увеличения обем на язовир "Доспат". Към момента няма опасност от преливни води, каза кметът Неби Бозов.

Няма опасност от преливане на водоеми и реки в Бургаско. Критичните места се наблюдават непрекъснато, но при необходимост институциите са готови да реагират, съобщи областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков.

Притокът към язовир "Тича" бавно се увеличава и тази сутрин е 40 куб.м. в секунда. Водоемът продължава да прелива, но към момента няма опасност от наводнения, съобщи началникът на "Напоителни системи"- клон Шумен Христо Николов. Нивото над преливния ръб тази сутрин е 25 сантиметра, но водните количества се поемат от коритото на река Камчия.

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов успокои, че в момента състоянието на язовирите в страната не е опасно за населението и няма данни за аварийни ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
30
 
! Отговори
А сега де преди 6 години
По време на дядо ми е имало сняг по метър,че и отгоре и са правили тунели под които да минават.Сега да падне ли сниженка и животът спира.Смешна история!
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съд! Божи и Народен съд за тогоз, който пуска сняг през марта!
51
0
 
31
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Стига с тия драми бе...Едно време като бяхме деца всяка зима имаше много сняг. Като почне да вали около коледа, снега се натрупваше и така си стоеше чак до Март-Април. Почти всяка година имаше сняг 50-100 см. Всеки божи ден след училище бяхме навън на пързалката. А събота и неделя по цял ден. Ски, шейки, найлони кой каквото има. По 20-30 деца се организирахме и си правехме пързалките. Сегашните направо нищо не знаят.
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво беше казал великия Радой Ралин: "Търпи народът наш, той има петстотин годишен стаж!"
49
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
къде е сега оня дебилния УРУД инвалида с кривата дефектна физиономия стивън хохингда фантазира как има глобално затопляне и ще изгорим от жега след 1670000 милиарда години хаххаа ***
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По телевизията никъде не видях голямо бедствие. В София специално по предаванията от телевизията навсякъде имаше съвсем малко сняг. Тука отдавна спря и също има към 10 сантиметра, нито го вее и е мокър, даже не може да се нарече зима. Медиите си пращат журналистите тук-таме където има закъсал камион или някой неблагоразумен шофьор с летни гуми. Другата половина ходят да мерят с линийка нивото на язовирите, и ако се качи с половин сантиметър, го оповестяват публично.
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е в бостана на тиквите
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В договора между Патриаршшията и Инерком фирмата на Гинка, има доста странни неща.Само че в България няма нито Съди, нито Прокуратура - има само мутро-суджуци и калинки-мажоретки.
45
1
 
20
 
! Отговори
Ужасномястозаживеене преди 6 години
Ще стане много интересно като се стопи снега следващите дни, дупките още по-големи, пълни с вода, не се виждат, тези дето ги запълниха с некачествен матриял отново разрушени....! Въобще в тая държава всичко е трагедия, блазе на тези дето успяха да се пласират в Чужбина!
44
1
 
15
 
! Отговори
хах преди 6 години
Явно зимата пак ни изненада. Но, няма страшно!Баце вече е задействал службите, Цацаратурата работи, и вече се издирват виновниците и отговорните лица заради които паднаха температурите и заваля сняг посред зима.
43
1
 
17
 
! Отговори
:))) преди 6 години
Поне полицаите се отърваха от заповедта на Тиквата да стоят до всяка дупка!
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До утре всичко ще бъде блокирано в софия. Токът ще прекъсне, парното ще спре и само жендари и бежанци ще бъдат на " топло".
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ни открадна пролетта!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 37 фирмите са по равно! На БСП, ДПС, И КОАЛИЦИЯ. Само моята партия я няма /НДСВ/
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема не е в 30 см сняг бе артик а в инфраструктурата ви.Как така 30 см сняг ще се отрази тооооолкова много .Аз съм виждал по метър сняг и е нямало проблем в градовете.Проблема вив е другаде не е в пролетният снежец.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Медиите се крие Информацията от НАП - Откраднати 16 000 000 000 лева , от Бюджета , по документи , ревизията Продължава ако БСП се намеси . Действително се оказва че Паричките които даваме в Магазина допълнително - ДДС 20% за сиренце и кисело мляко , отиват в Мафията . БСП ще ги Подпука тези от ГЕРБ в Парламента , и Главния Прокурор също .Оказва се че за годините на власт на ГЕРБ нито един лев от ДДС не е влязал в Бюджета . Това са много пари.
37
12
 
2
 
! Отговори
сети се преди 6 години
Стига сте рева ли, а как беше при соца.....ДА НЕ БИ да бяха почистени, забравихте ли? НЕ ХОДЕХ МЕ НА РАБОТА, ИЛИ ХОДЕХМЕ С ПОЛОВИН ДЕН ЗАКЪСНЕНИЕ. Извинявах ме се с закъснял Масов градски транспорт. - Ами ходи ВИЖ В Русия. Хората търпеливи, стоят си по домовете. Търпеливи хора, герой издържливи на студ! Колко и да им е студено не се оплакват и не хленчат.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако едно дете не реве, няма да му дадат да яде.Така че реват си общините искат си кинтите, за да си ги раздадат по между герберските фирми.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЕДСТВИЕВъв Видин е същото
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спешно сега Бойко ще бръкне и ще изкара няколко милиона да даде на герберските затрупани общини да си почистят пътя.За парили, за много ли ..............