Спасиха от гладна смърт 25 двойки щъркели в Белозем

Слагат им риба на покривите на училището и църквата
9
Спасиха от гладна смърт 25 двойки щъркели в Белозем
Снимка: Булфото, архив

Колонията от 25 двойки щъркели в пловдивското село Белозем са спасени, съобщиха от администрацията на Община Раковски.

Още по темата

Това е станало с помощта на СНЦ "Зелени балкани" и на Спасителния център за диви животни в Стара Загора, които са се намесили много навреме, за да спасят от гладна смърт колонията от щъркели в селището.
 
Те ще бъдат нахранени с около 40 кг риба, които ще бъдат поставени на покрива на Основно училище "Гео Милев" и православен храм "Св Георги".


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно все още в тая държава има хора и със съвест.
5
0
 
3
 
! Отговори
Ама не е истина преди 9 месеца
Понеже имало гладни пенсионери дайде да изтребим всички животни на света. Е какво, ако не приютим 10 щъркела и не им дадем по парче хляб на пенсионерите ще им стане много добре. Просто има някакви дежурни мърморковци дето от всичко се оплакват. Парите на пенсионерите са у другаря Костов. Искайте си ги от него. Ама нищо не правите. Ами стойте си бедни и мизерни.
4
1
 
3
 
! Отговори
Че преди 9 месеца
В нашата гладна държавица е пълно с гладни и буквално бедстващи възрастни хора. Никой не се е погрижил за тях, а и да го направи, това не е интересна тема за медиите. А виж, че някой е приютил замръзнали щъркели (след като вожда Бойко обяви, че се грижел за тяхното излюпване) вече е в *** медии като новина! И З Р О Д И !
3
4
 
2
 
! Отговори
Петко 68 години преди 9 месеца
Ма стига с тез щаркели бе,ний пенсьонерите кво да правим с тез пенсии,ей на сега няма Великденски добавки за нас,дету вземамае пенсии над 320 лева богати сме били ма как може така даржавата да се загрижи за нас бе как можи,ний сме над половината от насаланието на страната,да се помисли за нас даржавата да дава добавки,млади не останаха тука,айде стига щаркели,ний хората сле по важни,пенсионерите я правихме тази даржава,да са помисли за нас,стига с тез щаркели,не са важни
2
0
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 месеца
Абе кой им каза на тез пък риба да им дават-туй да не са чапли или пеликани бе...щърковете се хранят най-вече с мишки, лалугери, попови прасета и други едри насекоми.Като са кача на трактора да фрезовам между редовете на нивата и поне два-три щърка вървят след фрезите и си чоплят храна от разровеното.До нас канали има и риба колко щеш ама ни един не съм видел риба да лови-само некое жабе та да не кряка много.То като нема друго и риба ще яде ача туй не им е яденето Ами дайте им каквото трябва бе
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво.Поне едно много добра новина за смазаната ни родина.