Отстраниха 13 граничари, не проверили полет от Париж

Отсъствали от работните си места и не направили паспортни проверки
Обновена: 24 мар 2018 19:58 | 24 мар 2018 19:50,
85

13 служители на "Гранична полиция" ще бъдат отстранени заради случай от 20 март, когато над 40 души на полет от Париж до София са били допуснати да преминат без задължителните гранична и паспортна проверки, предава Bulgaria ON AIR.

Най-тежки наказания за тях поиска по-рано днес и премиерът Бойко Борисов. Той извика министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и директора на Главна дирекция "Гранична полиция“, за да докладват по случая.

Защо служителите не са били на работните си места? Граничните полицаи се оправдаха с "различни причини - за да обядват, за да изпушат по цигара", твърдят те.

Според ръководството на МВР доводите обаче са изключително несериозни, именно затова се проверява и самият случай. Ще има и наказани.

Както министърът на вътрешните работи, така и министър-председателят Бойко Борисов, са разпоредили резултатите от тази проверка да са готови възможно най-скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да изгори някой по върховете , защото на тези служители им е заповядано точно тогава да не охраняват границата
42
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Се тая Няма даже и да ги уволнят, нали са протежета на накоя големци или може да са си и платили. Ако ги уволнят следват дела, ще ги възстановят и ще им плятат обещетения и заплати на нашият гръб. Това е в България.
41
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Излишна Полиция Доста хора и викат така - граничната изличната полиция.То в България колко са полициите вече - първа държавна , втора държавна - гранична, общинска, съдебна, зоо и пр. всяка си е отделно, "работи" , пише отчита дейност като незаменима. Полицията трябва да е само една .
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропуснали са ги да ги проследят накъде ще хванат! Каква файда да ги изловят на място без доказателства за престъпната им дейност! Самолета - на скрап!
39
25
 
5
 
! Отговори
Стюарда преди 6 години
Какви ги плещите,никъде в Европа не се проверяват документите на пристигащите самолети от вътрешноста на Европейския съюз.
38
4
 
21
 
! Отговори
Се тая преди 6 години
Преди години отиваха на военен съд. Сега ще минат само с уволнение (ако това може да се смята за наказание)
37
0
 
6
 
! Отговори
Reairt преди 6 години
Ko ima da proveriavat tolko vreme...proverkata otnema 40 minuti...simulanti...out!
36
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавна работа блага службица.На кой му дреме,че са влезли някакви си.Кой ял кой ***????
35
1
 
28
 
! Отговори
Содомит преди 6 години
Пак случая ще бъде заметен под черджето, потулен, и лека-полека, до месец напълно забравен! И не, истински наказания няма да има (както може би се досещате!)
34
3
 
28
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Ще има наказани? Демек за сега няма!И тия *** пискат за заплати, че им били малки.
33
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обяд?! Цигара?! Къде мислят, че се намират тези - в ресторант и кафене ли или на работното си място?! Явно така се " работи" в МВР, но заплати и бонуси получават .. След като си взеха увеличенията, това им е резултатът....
32
1
 
45
 
! Отговори
Бивш преди 6 години
Всички там са връзкари от висша класа. Едно време във военното училище за гранични войски влизаха тези, които имаха най-слаб успех на изпитите. Никой не искаше да служи в гранични войски. Сега за Гранична полиция се вадят връзки като корабни въжета. Защо ли?
31
15
 
12
 
! Отговори
джумбуш ве! преди 6 години
Ми, уйдисали са на Нинова, да направят едно саботажченце. Ей така, за майтап!Другата седмица отиват на протест за увеличение на заплатите, че такава тежка работа за едни никакви пари може ли!
30
5
 
4
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
Голямата демокрация на Европа
29
0
 
22
 
! Отговори
Пет преди 6 години
България е разпределителна територия да преминаващите терористи..я идващи от Франция и Германия в посока изтока. Ис бойци.я обратно на бежанци и наркодилъри...а бг полиция пуши и пие кафета...и протестират за по голями заплати?
28
3
 
13
 
! Отговори
Ама няма проблем преди 6 години
Че нали французите вече убиха терориста?! Какво тогава да проверяват нашите?!?
27
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно са се скарали за някоя колежка, както ония колеги от БОП наскоро! И какво ли ще проверяват? Европейски граждани само с една лична карта, ни печати, нищо! Най много да има десетина с фалшив документ!
26
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъвто сайта такива и "коментарите"
25
0
 
24
 
! Отговори
Пет преди 6 години
И тези искат по голями заплати? Гладни били отишли да обядват...а другите да пушат к кафета да пият! Добре дошли на бандити и терористи...България е разграден двор от всякъде...жалко! А какви са им заплатите? За Не работа?
24
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бас, че няма да уволнят цялата смяна! Най много 2-3, а може и да се разминат с предупреждение! Нека ги изгонят и след това ще осъдят МВР и ще бъдат възстановени заедно с пропуснатите заплати и стаж! Но тогав нищо няма да разберем.Важнот е сага да се чуе как Бойко ги наказва. И все пак има напредък! Първо съгласно закона ще има комисия, проверка, а преди Бойко рейтингово направо разпореждаше веднага да се изгонят най позорно от МВР!