Приспаха ротвайлер, без каишка в парк, агресивен

Нападнал трима тийнейджъри, искали да си поиграят с него
Обновена: 25 мар 2018 10:05 | 25 мар 2018 10:00, Камелия Цветанова
55
Приспаха ротвайлер, без каишка в парк, агресивен
Снимка: "Монитор"

Агресивен ротвайлер, пуснат да се разхожда без каишка по алеите на казанлъшкия парк "Розариума“ се наложи да бъде приспан със стреличка от служител на общинския приют за бездомни кучета след сигнал  за нападение над тийнейджъри.

Инцидентът е станал привечер в петък, когато трима ученици от горните класове на казанлъшко училище решили да си поиграят с песа, който в началото се държал повече от дружелюбно, съобщи "Монитор".

Внезапно обаче захапал първо ръката, а после и крака на едно от децата.
 
Служителите на общинския приют пристигнали заедно с полицейски патрул, упойващата стреличка приспала големия пес за броени секунди.

Пострадалите са били отведени в центъра за спешна и неотложна помощ, където им сложили инжекции срещу тетанус и превързали повърхностните им рани.

За издирване е обявен собственикът на кучето, което било без намордник и каишка. Сходен инцидент през седмицата е имало и в Стара Загора, където на притежателите на питбули, пуснати  да се разхождат свободно по улиците са били санкционирани за административно нарушение.

В старозагорския приют са били прибрани и няколко скитащи се псета, които нахлули в двора на детска градина, но за щастие се разминало без пострадали малчугани.
 


55
Още по темата: ротвайлеркучепарк
Още от
Напиши коментар Коментари
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди години в Словения министърката на вътрешните работи бе уволнена след секс скандал с ротвайлери - нейният "приятел" ги изнасилвал.
Демонокрация знаиш.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 37

Не лъжи. Този "родолюбецът", прекарал живота си в "Америка", не е "тичал в парка", а незнайно защо е отишъл в обраслото с храсталаци място зад блока (съседи разказваха, че често дразнел кучетата, кучетата познават злите, лоши хора) и там са го нападнали. Вероятно пак непредпазливо ги е дразнел. Жалко, човек е, но макар и много стар, е трябвало да се пази, а не да ходи по безлюдни места.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 6574

Защото сме България!!! Малограмотност и злоба към всичко, което не сме ние, ни тресе до разпадане! Никъде няма такава "юнашка" злоба към животните, дори към тези, които ни хранят. Просто сме пр ости, про стаци и невежи. Колкото си по-*** си по-безжалостен към животните, и НЕЧОВЕК. Никога няма да забравя снимка на която преди 15-на години служител на общината, буквално като горила, с иди.отски израз на лицето, убиваше с ЛОПАТА молещо му се кутре. Дано го е стигнала съдбата този ***.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зоолог

Убит животномразец - спасено общество на нормаллни хора!
43
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябват едни големи глоби за кучета без каишки и се.рящи навсякъде. Кучкарите да плащат данъци и да си събират нечистотиите след питомците си.
42
17
 
23
 
! Отговори
dreb преди 1 месец
Направо и собствениците да приспиват... Ако си пусне кучето свободно да се разхожда на непозволено място, приспиване! Ако не почиства след него, приспиване! Аман от кучета и кучкари!
41
3
 
13
 
! Отговори
НЛО преди 1 месец
А виждали ли сте,стопани да си изхвърлят кучетата,и други дом.любимци,като им писнат на улицата?А за бяс,се слагат инжекции ,ако се знае със сигурност,че животното е болно!Пак,неправилно свършена работа!
40
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само инжекции срещу тетанус ?
Ами против бяс ?
И стига вече с тези бездомни/безпризорни кучета по улиците. Трябва де се отстрелват.
България е ли циволизована държава или ориент.
Там, където живея, НИКОГА, НИКОГА не съм виждала кучета да се разхождат свободно по улицте, това е НЕМИСЛИМО
39
4
 
14
 
! Отговори
6574 преди 1 месец
До Плъхозащитник А защо сте сигурни, че това което пишат журналистите е истина? И защо вместо да го упоят и приберат в приют го убиват?
38
9
 
19
 
! Отговори
Зоолог преди 1 месец
Сега задължителбно трябва да започнат да приспиват и собствениците на такива животни!
Само тогава ще има ефект. Убит кучераст - спасено общество!
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За “добре дошъл “ в България ,винаги трябва да да се напомня ,за онзи Пенсиониран професор ,който се прибра от Америка и тичайки в парка ,беше нападнат и убит от кучета !
Факт !
36
11
 
18
 
! Отговори
да преди 1 месец
деца започнали да си "играят" със случайно срещнат ротвайлер:))))))))
пълни глупости..някога да сте виждали ненормалник,който тръгва да си играе с такова куче след като го види ?????
това ли измислихте..що не се пробвате вие да си играете с първия срещнат ротвайлер да видите какво ще стане ????
без каишка ..такива породи наистина не трябва да се приспиват-трябва да се застрелват
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Плъхозащитник Приятел, а какво ще кажеш за случая в Асеновград, където вързан с къс синджир питбул уби пуснато на свобода 3 годишно ***?! Пак ли вързаното с еднометров синджир куче-пазач е виновно, че *** е навлязло в територията му /кучетата са хищници, които самоотвержено си защитават територията, затова хората често ги използват, за да им пазят имотите/ и е започнало да го дразни? Ротвайлерът е трябвало да се упои, а не да се убива, защото след като *** са успели да се обадят
34
0
 
17
 
! Отговори
чичо преди 1 месец
Ако кучето не е чипирано и няма други идентификатори,незнам как ще открият собственика.То е било без каишка.
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До да

Проблемът не е в кучетата, а хората населяващи България! Във всички държави в ЕС има кучета, но само България управляващият ни помиярски "елит" не знае колко точно кучета има в страната, на кого са и кой носи отговорност за тях. За съжаление ние българите сме най-големите мърлячи и простаци в ЕС, затова и живеем в най-долнопробната европейска държава.
32
2
 
16
 
! Отговори
prostnaroddolnadarja преди 1 месец
Проблемът е точно в долнопробната българска държава!
31
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Писна ми от кучета и кучкари.
30
9
 
8
 
! Отговори
никой преди 1 месец
представям си и играта на тия джендърчета каква.нали ги гледам какви са ***.те и от игра не разбират.
29
13
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затвор за боклуците, които си разхождат пом иярите без намордник и каишка!!!
28
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бай ти Ганя разбира се веднага обвинява псето, ах това псе, този куч. Той е виновен за всичко, ще ака навънка и ще хапе движещи се обекти. Прoст материал и това е...