Седмицата започва с дъжд, по високите места - и сняг

Във вторник облаците няма да си отидат, отново ще вали
0
Седмицата започва с дъжд, по високите места - и сняг
Снимка: Reuters, архив

През нощта от запад валежите ще се активизират, в Западна България ще са предимно от сняг, в останалата част от страната - от дъжд.

Утре ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България, прогнозират синоптиците от НИМХ - БАН.

Ще духа до умерен, в Източна България и силен юг-югоизточен вятър. Температурите ще се повишат. Минималните ще са между минус 1 и 4 градуса, по Черноморието 5-7 градуса, максималните от 5-6 градуса в северозападните райони до 14-15 градуса в Източна България и крайните югозападни райони.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м - дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Във вторник ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, предимно слаби и краткотрайни.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще е до умерен. По-късно през деня от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в сряда ще бъде променлива, предимно средна и висока.

Вероятността за валежи вече е по-малка, но на отделни места все още са възможни краткотрайни превалявания.

Сутринта ще е студено, но дневните температури бързо ще се повишават. Северозападният вятър ще отслабне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари