50 души срещу Ердоган: Затваряме Варна за диктатори!

Протестът премина без ексцесии и при засилена охрана
Обновена: 26 мар 2018 16:18 | 26 мар 2018 15:45,
159

Снимка: Булфото

Над 50 души се включиха в протеста на площад "Независимост" във Варна срещу визитата на президента на Турция Реджеп Ердоган, който пристига за лидерска среща между Европейския съюз и Турция тази вечер в резиденция "Евксиноград", предаде "Фокус".

Още по темата

Протестиращите развяваха български знамена и плакати с надписи: "Stop Erdogan", "Затваряме Варна за диктатори", "Не на диктатурата", "Източна Тракия говори на български. Тя е част от нашите духовни граници", "105 г. от Одринската епопея. Одрин е наш", "Вън Ердоган от Европа".

Площадът пред съдебната палата бе озвучен от патриотична музика. Събирането бе организирано от ПП "Възраждане". Според партията президентът на Турция Реджеп Ердоган не трябва да бъде допускан на територията на България и ЕС.

"За нас като българи, като европейски граждани, е безкрайно унизително ръководителите на ЕС – най-мощната политико-икономическа организация в света, да идват и да капитулират пред един съвременен турски диктатор", заяви председателят на партията Костадин Костадинов.

Протестът премина без ексцесии и при засилено полицейско присъствие.

Още един протест срещу визитата на турския президент Реджеп Ердоган се проведе във Варна. Събитието, което се състоя пред Катедралата, бе организирано от "Да, България" във Варна и ДСБ–Варна под формата на флашмоб.

Председателят на местната структура на "Да, България" Нелко Начев припомни, че още миналата седмица в писмена позиция партията е заявила несъгласието си с унизителната роля, в която ни поставя правителството – на троянски кон на Ердоган, в посредничеството с ЕС.

"Този човек многократно заявява антиевропейските си позиции и непрекъснато погазва гражданските свободи. В Турция има над 100 000 души в затворите, белязани само с етикета "гюленист". В същото време нашето правителство е предало повече от 100 души без никакви разследвания и доказателства на турското правителство. Ще искаме информация за съдбата на тези хора", заяви Нелко Начев.

Според него картата с бежанците се използва от Ердоган като средство за рекет спрямо ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
8
 
! Отговори
Попа преди 6 години
На никой не му трябват територии които се намират в ЕС просто защото ще им струва скъпо при положение че с достатъчно пари можеш да купиш всичко в дадена държава, например България. Я си помислете колко от нещата които генерират пари са българска собственост. Дори златото не си добивате. Териториалните претенции са само в главите на форумните плъхове и ВМРО просто защото така им се иска, някой да има претенции към *** им с лош материал която нищо не струва.
59
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците са пришълци в България. Идват неканени през 14ти век. Видях карта на Европа от 10ти век и там нямаше турция. Щом идват тука неканени трябва да се съобразяват с нас, защото българите сме били достатъчно добри и милостиви да не ги изколим.
58
4
 
5
 
! Отговори
Попа преди 6 години
До 54ДообреХахахахахаха, а сега си пусни БТВ или Нова, гаранция ще попаднеш на нещо Турско произведено в Турция, пускано в Турция и с жени които се смеят висоооко на глас хахахахахахахахахаТъъъпччоо хахаха
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А храбрата Банкянска мишка къде се скри. Или вече е препасал престилката и е сложил наколенките.Ами коалиционните му партньори - големите патрЕоти. И те се скриха като мишки.БЪЛГАРИ, управляват ви мишки !
56
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не е видяла нищо добро от турция.
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези са същите които се правят на изклани животни и протестират и се правят на вегани. Същите които протестираха срещу Орешарски. ***.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е. аз разбрах....... че това там във Варна е просто една купчина от най-обикновени провокатори. Да си *** е срамно, защо нямат срам тия хора?
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сами си признавате, че сте роби и го величаете като султан, какъвто не е! А тов, че нямате право на глас е още едно от многото доказателства, че сте безгласни роби под диктатурата му! Той дори забранява, на туркините да се смеят, което е потресаващо погазване и намеса в личния живот и пространство на тези жени.Десетки примери мога да посоча още за нарушаване на законите и правата от негова страна.Вие си живейте така, но не го налагайте на други народи, които нямат нищо общо с вас!
52
2
 
11
 
! Отговори
До 43 Вафлен преди 6 години
Спокойно! Волен и Валери и те така скачаха, скачаха срещу Турция, проглушиха ни главите с тракийските имоти и когато се добраха до кокала глас не им остана! Да сте ги чули днес? Де го сега Варели да хване Ердоганя за салтамарката и да го подгони назад, както онази мила бабичка на ГКПП! Та и Възраждане да са във властта и те ще си загубят гласните струни!
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че не са в Турция. Там има протести само ако Султана позволи. Преди операцията в Африн Ердоган каза в изявление по телевизията:"Военната интервенция може би няма да се хареса на някои граждани. (кюрдите) Който излезе на улицата и реши да предизвика вълнения ще бъде считан за Терорист. Време е за обединение на Нацията. Който се противопостави е терорист. Хайде ако ви стиска заповядайте да ви видим".
50
3
 
16
 
! Отговори
турчин преди 6 години
До АнонименЕдин професор зададе същия въпрос на популиста Сидеров, че ако на документ покаже че Шурция дължи някакви пари на България или бежанци веднага ще му брои 1 млн. долара. Оттогава Сидерката мълчи.
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие защо си въобразявате, че България е ваша?! Ние сме били на полуострова и сме имали държава много преди нашествията ви!Стотици хиляди българи са търпели зверствата ви и сте ги убивали, палили, грабили.
48
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ако дойде Путин какво ще правите защото И той е диктатор ПА И ПРИЯТЕЛ НА ЕРДО???Гиди "мозъци"изпрани....
47
9
 
9
 
! Отговори
Ястреб Османлийски преди 6 години
До Анонимен 32Как успя в коментар от 4 изречения да пакетиращ толкова много тъпотии!? И един сериозен въпрос - защо българите и *** са на непоклатимо мнение, че винаги все някой им дължи нещо?Обясни ми откъде са тия 20 милиарда долара и ако е истина, аз ще ти пратя чек за тази сума.
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По правилно е да се каже троянско магаре,от колкото троянски кон!
45
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Само 50 човека. Скрийте се най добре. Излагат страната ни.
44
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Похвално- така трябва да затворите Варна и за Путин,ако му скимне да мине през града!
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още много, много проблеми и беди от неговото управление......Българите страдат, докато управляващите остават безнаказани.
42
3
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ако оставим на тези шушляци властта, за един месец са ни вкарали във война!
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали са скарани Прокопиев и Бойко и сега Прокопи се възползва от случая. Иначе Прокопи е по голям тюркофил от Борисов. Ама се опитват да привлекат няколко заблудени 'патриоти'.