50 души срещу Ердоган: Затваряме Варна за диктатори!

Протестът премина без ексцесии и при засилена охрана
Обновена: 26 мар 2018 16:18 | 26 мар 2018 15:45,
159

Снимка: Булфото

Над 50 души се включиха в протеста на площад "Независимост" във Варна срещу визитата на президента на Турция Реджеп Ердоган, който пристига за лидерска среща между Европейския съюз и Турция тази вечер в резиденция "Евксиноград", предаде "Фокус".

Още по темата

Протестиращите развяваха български знамена и плакати с надписи: "Stop Erdogan", "Затваряме Варна за диктатори", "Не на диктатурата", "Източна Тракия говори на български. Тя е част от нашите духовни граници", "105 г. от Одринската епопея. Одрин е наш", "Вън Ердоган от Европа".

Площадът пред съдебната палата бе озвучен от патриотична музика. Събирането бе организирано от ПП "Възраждане". Според партията президентът на Турция Реджеп Ердоган не трябва да бъде допускан на територията на България и ЕС.

"За нас като българи, като европейски граждани, е безкрайно унизително ръководителите на ЕС – най-мощната политико-икономическа организация в света, да идват и да капитулират пред един съвременен турски диктатор", заяви председателят на партията Костадин Костадинов.

Протестът премина без ексцесии и при засилено полицейско присъствие.

Още един протест срещу визитата на турския президент Реджеп Ердоган се проведе във Варна. Събитието, което се състоя пред Катедралата, бе организирано от "Да, България" във Варна и ДСБ–Варна под формата на флашмоб.

Председателят на местната структура на "Да, България" Нелко Начев припомни, че още миналата седмица в писмена позиция партията е заявила несъгласието си с унизителната роля, в която ни поставя правителството – на троянски кон на Ердоган, в посредничеството с ЕС.

"Този човек многократно заявява антиевропейските си позиции и непрекъснато погазва гражданските свободи. В Турция има над 100 000 души в затворите, белязани само с етикета "гюленист". В същото време нашето правителство е предало повече от 100 души без никакви разследвания и доказателства на турското правителство. Ще искаме информация за съдбата на тези хора", заяви Нелко Начев.

Според него картата с бежанците се използва от Ердоган като средство за рекет спрямо ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AndreshkoПремиерите ни са премиери само когато са *** граждани, нали така другарю?От 1944г до сега министърпредседатели са били все съветски граждани с изключение на Бойко и Царя.
39
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До платените герберски ***!Какво донесе Бойчето на България?Никой в ЕС не приема този клоун на сериозно и добре че е *** както сам се нарича че не може да разбере как го бъзикат и му се смеят. България продължава да е най бедна и нещастна с най лошото здравеопазване и образование в ЕС. Корупцията в проникнала навсякъде, по свобода на словото сме на 109 място през 2000 г сме на 35! Нито един осъден политик нищо че от КТБ и Белене са откраднати 6,5 млд лева 16млд откраднато ДДС. Бойко про
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ше настъпят котарака тия 50 батакисти...
37
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да България плащат само по 10 лева. За 500 лева влязоха в новините. Евтина реклама. Сорос плаща. Ердоган още през 2013 му забрани да влиза в Турция.
36
4
 
1
 
! Отговори
Попа преди 6 години
До 32Дообре..Хахахаха
35
4
 
27
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ние нямаме премиер,а турски управител на Територията. Той е бил и си остава един лакей на силните на деня...
34
4
 
19
 
! Отговори
Меморон преди 6 години
Палячовци.50 души срамота
33
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е че Ердоган не иска само пари, а вече и територии.Освен 3-те милиарда е поискал ЕС да му даде и част от България.Какво да се прави, ако от Брюксел му наредят Тиквата ще изпълнява.Той и без това си е със свалени ***.
32
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
искаме старото име на кърджали Вишеград! отмяна двойното гражданство извън ес при гласуване! затваряне на всички кпп с турция докато не върне тракия до Константинопол или да плати дължимите 20 млрд долара!
31
7
 
20
 
! Отговори
Попа преди 6 години
А къде са онези които винаги пускат негативни коментари против Турция и турците, защо не са на протеста? Само толкова ли са на бройка в България? Или това е едно страхотно доказателство какъв плъх е коментиращият батка хахахаха..
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко се знае!
29
5
 
10
 
! Отговори
иван преди 6 години
Тоя от Възраждане си търси само пи-ар , как иначе ще разберем за него , а Ердо идва да моли за още пари , закъсал го е в собствената му държава , води война в Сирия , като в менгеме е между сащ и Русия , остава му единствено ЕС .
28
1
 
9
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
хаха ще ги покажат по телевизира, че може и по CNN ....родата да гледа довечера
27
5
 
14
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
Този път файтона теглен от магарета, се появи с 50- файтонковци във Варна. Никой не ги бръсне за сливЪ, ама те лаят за предсрочни избори, че видите ли ВЕЧЕ народ им има голямо доверие и щели да спечелят 50+1!! Фантастика на н-та степен!
26
10
 
10
 
! Отговори
xfb преди 6 години
Ако дойде Жужин ще видите какво се казва протест!! За най-големия диктатор ще има подобаващо посрещане.... с яйца, домати и други екстри!!
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП-то много стиснати. Можеше да се изръсят повече за протеста.Все пак е студено и вали дъжд. 20 лв днес са си нищо.
24
7
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До ПопаСлабоумни,а ? Що ,с хляб и сол ли да го посрещаме тоя главорез ?
23
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко или както го наричат на запад пудела на Ердоган орезили държавата!За едни контрабандни цигари които са прекарали с ортака му Пеевски през Турция и турските служби са документирали неговото участие и го държат с компромати ще продаде и държавата. Клекнал е пред Султана и се хванал за палците. Само България в целия ЕС връща в чували всички турци избягали от диктатурата на Ердо! Срам! Никаква защита за българите при проблеми в Турция. Нито дума за мераците на султана за български земи!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен цирк!!!Той Ердоган повече хора на протест в някое анадолско село в окръг Диарбекир щеше да събере.
21
11
 
18
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Ааахахаха, сигурно личната охрана на Пашата там е 10 пъти повече от тези слабоумни протестанти..Ще умра от смех..