50 души срещу Ердоган: Затваряме Варна за диктатори!

Протестът премина без ексцесии и при засилена охрана
Обновена: 26 мар 2018 16:18 | 26 мар 2018 15:45,
159

Снимка: Булфото

Над 50 души се включиха в протеста на площад "Независимост" във Варна срещу визитата на президента на Турция Реджеп Ердоган, който пристига за лидерска среща между Европейския съюз и Турция тази вечер в резиденция "Евксиноград", предаде "Фокус".

Още по темата

Протестиращите развяваха български знамена и плакати с надписи: "Stop Erdogan", "Затваряме Варна за диктатори", "Не на диктатурата", "Източна Тракия говори на български. Тя е част от нашите духовни граници", "105 г. от Одринската епопея. Одрин е наш", "Вън Ердоган от Европа".

Площадът пред съдебната палата бе озвучен от патриотична музика. Събирането бе организирано от ПП "Възраждане". Според партията президентът на Турция Реджеп Ердоган не трябва да бъде допускан на територията на България и ЕС.

"За нас като българи, като европейски граждани, е безкрайно унизително ръководителите на ЕС – най-мощната политико-икономическа организация в света, да идват и да капитулират пред един съвременен турски диктатор", заяви председателят на партията Костадин Костадинов.

Протестът премина без ексцесии и при засилено полицейско присъствие.

Още един протест срещу визитата на турския президент Реджеп Ердоган се проведе във Варна. Събитието, което се състоя пред Катедралата, бе организирано от "Да, България" във Варна и ДСБ–Варна под формата на флашмоб.

Председателят на местната структура на "Да, България" Нелко Начев припомни, че още миналата седмица в писмена позиция партията е заявила несъгласието си с унизителната роля, в която ни поставя правителството – на троянски кон на Ердоган, в посредничеството с ЕС.

"Този човек многократно заявява антиевропейските си позиции и непрекъснато погазва гражданските свободи. В Турция има над 100 000 души в затворите, белязани само с етикета "гюленист". В същото време нашето правителство е предало повече от 100 души без никакви разследвания и доказателства на турското правителство. Ще искаме информация за съдбата на тези хора", заяви Нелко Начев.

Според него картата с бежанците се използва от Ердоган като средство за рекет спрямо ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желязната църква "Св. Стефан" в Истанбул отново заблестяОколо 3,5 млн. евро (близо 16 млн. турски лири) са вложени в цялостната реставрация на българската желязна църква "Св. Стефан" в Истанбул, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. От тези средства България е предоставила целево два транша - за 200 000 евро и за 190 000 евро. Не го пазя, но и не го протестирам. Ние първо трябва да протестираме нашите крадци. Oт България няма даже ПОЛОВИН МИЛИОН ЕВРО. Къде са ни парите от ЕС и БГ?
119
1
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 6 години
Турският народ бил "героичен". Кога и с какво е проявил това геройство - с агресия, покоряване, поробване, рязане на глави и всички възможни мъчения. И до каква култура достигнаха - нищо не възприеха дори от тези които поробиха и покориха. Сега избиват кюрди и други на изток, още не са се обърнали на запад?! Може би предстои. Да дойдат руснаците и китайците!
118
0
 
0
 
! Отговори
Албена преди 6 години
До Ястреб ОсманлийскиМалко са ти объркани данните за езиците и племената и въобще. Тук са египтяни, траки, българи, славяни, печенеги, кумани и други. Турски език няма и никога не е имало. Религията им е създадена да покорява народите под претекст - исляма. Да се върнат в пустинята. Имат стадно мислене - един мисли за всички останали. В момента каквото мисли президентът - това е! Примитивен народ. Тежко ни е било под робството на такава ***! Ако не бяха дошли руснаците, до сега всички щяхме
117
0
 
4
 
! Отговори
Български турчин преди 6 години
Бойко и Ердоган са приятели,това е много добре.Бойко ако иска може да вкара Турция в ЕС. Как? България обявява война на Турция.Ердоган се предава и автоматически става член на ЕС. Така България става страната с най-многобройната армия в ЕС. Ще имаме излаз на 4 морета.....Велика България!!! Дерзай Бойко.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
стратно котенце
115
7
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Слава на Бога, че във Варна са останали поне 50 българи. Останалите или са порусчени или потурчени.
114
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цяла България 50 души! Толкова ли българи останаха? Ами ония шкембе патриотите дето ритаха турската пенсионерка? Това ли е нивото? Да риташ възрастен човек а сега да се криеш?!
113
2
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
До АнонименДабе че те турците по големи славяни от наз бре :Д нямаме много общо с така наречените славяни :)
112
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Варна , Одрин и Константинопол са Български
111
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво
110
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали онзи, дето вика че българите били държавотворен народ и навсякъде правели Българии, и дето сключва договори с дъщеря си, забравя, че днес има само една България, тази съхранена от славяните и още 13 славянски държави. А другите Българии ги няма, където е имало прабългари всичко се е потурчило за справка Лудогорието и Волжка България. Доган си е прабългарин, затова е български патриот.
109
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Траки, българи... ако не са били славяните, днес България няма да съществува. Спрете да вярвата на СО РО СО ИДНАТА ИСТОРИЧЕСКА ФАЛШИФИКАЦИЯ. Траките и българите са различни народи и по бит и по език и по култура. Ходете в музиете и спрете да се заблуждавате. А турците са един малък народ увеличил се с насилие над съседните си народи - поробване, еничарство и тн. Днес почти нито един турчин не е потомък генетично на първоначалните турци.
108
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Османлията, алоу, тичай при Ердоган, кандидатствай за турско гражданство и скоро като те затвори Ердоган в зандана, ще плачеш за Майка България. Ако не те пандизи пък ще умираш от глад.
107
3
 
12
 
! Отговори
Enı4er преди 6 години
Лелее 50 души, ми то в наща кръчма на село има по вече хора.Да бяхте се обадили бе,за по една биричка ша ва подкрепим
106
4
 
12
 
! Отговори
До Бухалов преди 6 години
И как точно са я затворили Варна. Лозунги - гола вода. Напънала се планината и родила мишка
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо двата протеста не са се обединили? И колко са били на втория протест, да не са били само 10?!?! За първия разбрахме а за втория?
104
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 души срещу Ердоган: Затваряме Варна за диктатори!А кога тези *** ще отидат пред руското консулство за да им кажат че затварят Варна за диктатори като Путин?
103
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАТВАРЯМЕ ВАРНА ЗА ДИКТАТОРИ- И ЕВРОПЕЙСКИ РОБОВЛАДЕЛЦИ - НО НИКОЙ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА ТОВА ЧЕ ВЕЧЕ СМЕ В РОБО ВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ . ПОГЛЕДНЕТЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЕДНИ И БОГАТИ ....
102
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eрдоган да подава оставка.На нигово място може да сложим турчин от България. Така ще постигнем мир.
101
5
 
18
 
! Отговори
до 102 преди 6 години
Покръстването през 866 г и Възродителен Процес през 1986 г . са доста неудобни Теми за коментиране но с мълчание става по-зле