Българинът в Гърция – демонстрира благополучие, паралия...! А у нас?

Няма причина за притеснение от това, че българите ходят на море в Гърция
26 мар 2018 11:10,
91

Голяма част от българите, които ходят на море в Гърция, ходят на различни почивки в България и ние не трябва да се притесняваме от това, че близо милион наши сънародници избират да отидат в Гърция на море. Това каза в студиото на "България сутрин" Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

"Нямаме статистиката - вътрешната, тя е доста невярна по отношение на пътуващите българи", подчерта Драганов пред Bulgaria ON AIR. Той обясни, че никой никога не е броил българите, които посещават родното Черноморие, нито колко нощуват или харчат.

Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм обясни, че тези близо милион българи, които пътуват в Гърция, не са загуба за родния туристически бранш.

"Това, всъщност, е прекрасна възможност. Нашият фокус трябва да бъде да качим ръста на чуждестранните туристи", категорична беше Карастоянова.

Тя подчерта също, че трябва и инвестициите на държавата в туризма да се увеличат, а също и бюджетът на министерството. Карастоянова аргументира това с факта, че туристическият бранш дава сериозен процент от БВП на страната.

Журналистът Крум Савов пък заяви, че според личните му наблюдения има два мита, които битуват сред българите за морето в Гърция.

Първият е, че почивката там излиза по-евтино от тази на родното Черноморие, а вторият е климатът на южната ни съседка, който според него не позволява дълго стоене на плажа, както у нас.

"Това е една мода и една мания непременно да демонстрираме някакво благополучие или някакъв модернизъм", каза той.

Савов беше категоричен, че по негови наблюдения дори персоналът по нашето море предпочита българските туристи. По думите му в нашите курорти българите се чувстват "на гости", а чуждестранните туристи се чувстват "у дома".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
11
 
20
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 64Първо между чалга и гръцко има ОГРОМНА РАЗЛИКА - в гръцкото - ако стана бог дори за ден много неща ще променя освен тебе мила моя. в бг чалга - черна рокля и гола слива под нея! Забелязваш ли разликата? Ако не то мястото ти наистина е на слънчака, при другите ***!Второ - не е въпроса дали е евтино, а съотношение цена-прекарване! В това отношение Гърция кърти БГ помията от раз!Трето - никои не плюе защото искат да се върнеш догодина пак (незнам къде си попадал и на какъв си се правил)
64
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 64Вярно няма чалга, но пък има гръцко. В България не е проблем чалгата, а това, че не можеш да избягаш от нея. Кафенето ти един фургон, но си сложило колони като за Медисън скуер гарден. Добавят три бала към вълнението в морето. В Гърция такова нещо няма. Извън заведението музиката не се чува.
63
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходим в Гърция от 7 години, основно на къмпинг. Цените са по-ниски, а условията са на космическо разстояние от БГ къмпинг. Децата ходят сами за сладолед, за сок или просто на разходка след вечеря, никакво притеснение нямам за сигурноста им. Чадър, маса, шезлонги стоят на плажа по месец-два и никой не ги пипа. Караваните и колите са отключени, телевизори, телефони и други лични вещи остават по масите отвън и нищо не изчезва. Не демонстрирам положение, търся спокойствие, за мен и семейството ми.
62
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То у гърция няма чалга а има гръцко, то щот не е същото. Любезни са ама ти плюят в манджата, ако знаете колко мразят българите ама сега са скъсали та нямат избор. Пясък на малко места има другото е фракция. Евтино излиза като си напазаруваш от Лидъла и въртиш сандвичите. Някои като ми каже че е бил в Гърция и все едно се хвали, те затва ходат. А аз си хода по екзотики, и неща да виждам Гърци Турци, и по техните курорти наще п..ти парчета.
61
4
 
39
 
! Отговори
Яз съм българче преди 6 години
Абе тоя с това изказване ненормален ли е бе?!! Как един милион да не е проблем бе ?!! Е няма по-идиотско изказване!!! Истината е че нашето черноморие е най-красивото,но ние сами си го развалихме с тия огромни хотели на хората с дебели вратове прецакаха всичко...ДА НЯМАШ И ДА НЕ МОЖЕШ ДА НАППРАВИШ Е РАЗБИРАЕМО,НО ДА ИМАШ И ДА ГО СЪСИПЕШ Е НЕПРОСТИМО...И ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ- МАРИОНЕТКИ...
60
8
 
26
 
! Отговори
Относно цените преди 6 години
Пица в Лефкада - 3 евро. Не знам, колко е на Слънчевия удар, вече не помня, ходил ли съм там. Който знае - да подсказва! Разбира се, горна граница няма - ако в Гърция искаш да харчиш по 1000 евро на ден, няма да ти е проблем. Ако искаш частен басейн само за тебе - има и такива хотели. Разбира се - не е даром.Но обикновено, ако искаш да харчиш по 1000 евро на ден, ще искаш, да бъде забелязано! В Гърция няма да впечатлиш никого.
59
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на турското море е много хубаво. Като като качество, морето е същото като гръцкото. Цените са по-ниски. Примерно за една и съща цена и качество на хотелската стая в Турция ще получите в добавка невероятна закуска, която стига за цял ден. В магазините и заведенията е по-евтино отколкото в Гърция (дори от България). Но курортите са доста по на юг, температурите през лятото стават жестоки. Има заведения, в които докато си пиеш чая или кафето, ти поливат колата с вода (срещу заплащане разбира се).
58
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България на море е все едно трезвен руснак или ескимос с фризер в къщи.
57
6
 
49
 
! Отговори
Сериозно преди 6 години
Какво му е "скъпо" на гръцкото море? Почти всички квартири, бунгала, дори хот. стаи са оборудвани с посуда, печки, барбекюта в двора и не е "задължително" да ходите всяка вечер на таверна! Може да си хванете прясна риба на пазарите също продават! Огромни и чисти плажни ивици, много места за паркиране без такси, ако искаш си забиваш чадър, ако не за едно фрапе или бира под чадър и жезлонг за цял ден, а не като тук за 25 - 30 лв. само за "сянка"! Въобще няма място за сравнение!
56
5
 
47
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Аз съм от Русе и трябва да мина цяла България за да стигна Гърция и го правя с кеф, но НИКОГА ВЕЧЕ няма да отида на Българското черноморие ако ще и последното море на света да е!Всеки които познавам 1 път като отиде в Гърция на почивка и просто си отваря очите и осъзнава каква отврат е нашето черноморие! И то е такова заради хотелиерите, клиентите които нашия туризъм привлича, и отношението им към клиентите им! - В Гърция сутринта като се разхождаш хората спират да метат, а в БГ ти се изсират!
55
4
 
44
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Помня карикатура от началото на миналото лято: На границата огромна колона български автомобили. Двама гръцки граничари - стар и млад. Младият мига на парцали и пита стария - "какво е това цудо"? Старият отговаря "Безанци от българското церноморие".
54
6
 
29
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
За последно ходиш на нашето черноморие преди 10 години (може и повече да са) и съм се заклел, че кракът ми няма да стъпи там! Няма такава мизерия, гадост, отврат и тн.! Там не е за хора, а за лунатици. Целия персонал те гледа с едно пренебрежение и отвращение, че им прекъсваш свалката с барманчето, всичко е старо, не се влага и 1 лев в ремонт. И като ти вземат парите на тръгване, ако имаш оплаквания те карат да се чувстваш гузен за това, че си бил там. Затова навсякъде само не и в България!!!
53
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас Бойко ни плаши,че ако не слушаме,ще обеднеем като гърците.Ха,ха,ха.
52
7
 
53
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
1. Дори и да приемем, че е по скъпо (което е доста спорно) качеството е в пъти по добро!2. Храната е прясна, а не замразена преди 20 години3. Персонала е лъчезарен и любезен, а не да те гледа като *** (и да се държи като такова)4. Водата и плажа са много чисти (няма плаващи фекали)!5. Ако си редовен клиент получаваш отстъпка (а не разстройство)!6. Знаят как да привличат клиентите си и как да се държат с тях!7. Няма чалга!!!8. Нашето Черно Море не е за хора, а наркомани и компаньонки!
51
5
 
14
 
! Отговори
miro_13 преди 6 години
До До 32По олимпийската ривиера от Платамонас до Велика няма българи,сърби и македонци а предимно гърци.Чистота,тишина и пълен релакс
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че благосъстояние е по-уместна дума.
49
5
 
42
 
! Отговори
miro_13 преди 6 години
....Полина Карастоянова от Националния борд по туризъм обясни, че тези близо милион българи, които пътуват в Гърция, не са загуба за родния туристически бранш.... Не е загуба казва госпожата.А какво е? Печалба за гръцкия туристически бранш. Значи този милион туристи не ни искат в Бг, е пък в гръцко ни искат, за това ходя там 10 години.
48
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция се ходи на почивка, за да се избегнат мутроподобните скъперници, които са готови да ти съдерат кожата за мизерните условия, които предлагат. Освен това ако се оплачеш от простотията им е по-вероятно теб да те изкарат виновен, отколкото тях...
47
6
 
49
 
! Отговори
Евелина преди 6 години
Ми как да ходим на нашето море? като цените са шок за нашите мизерни заплати плаща ме чадър дори и кърп ако сложим без чадър е 2.50лв!! от Софи до морето 450 км София Солун 300км най важното да почертая в Гърция на който и плаж да отидеш купуваш една вода за 1 ? и ползваш 3 чадъра и др принадлежност! Да се замисли нашата държава защо губим туризъм!
46
5
 
68
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Та казвате, загубата на 1 милион туристи не е проблем за вас....Това ако го каже министър в социалистически Китай, ще го застрелят на площада за предателство. В Китай, огромен завод за производство на печатни платки, който работи за най-големите в света с перфектно качество, срещу няколко долара си поръчваш 5-10 прости платчици или каквито ти трябват, и ти ги доставят с ..DHL! За "малък" Китай 10 долара и един клиент с размера на микроб е нещо, за тоя х...един милион туристи са нищо. Ъ....????