Закрила със сила! Социални притискат майка да остави детето си!

Израснала съм по домове, зная какво е, брани бебето си тя
27 мар 2018 17:45,
57
Закрила със сила! Социални притискат майка да остави детето си!
Кадър: Господари на ефира

Служителка в "Социално подпомагане" в София настоява млада майка да остави детето си на приемно семейство въпреки желанието й да си го гледа. Експертът Петя Василева дори заплашила, че ако детето не бъде дадено, то ще бъде отнето с полиция.

За това съобщи самата майка, а Държавната агенция за закрила на детето започна проверка.

Експертите на ДАЗД ще проверят изцяло случая и ще предприемат необходимите мерки и последващи действия, обявиха от Агенцията.

Случаят доби публичност преди дни, когато момичето сигнализира пред "Господари на ефира", че държавата й предлага да й помогне като... й вземе детето.

Момичето е настанено в звено "Майка и бебе". Младата майка е израснала в дом и не иска да се откъсва от детето си.

"Знам какво е, дори и в приемно семейство ще изгуби връзката с мен", каза тя. И добавя, че и за детето ще е по-добре да е с майка си.

"Докато бях бременна, всичко беше наред. Когато родих обаче, служителите започнаха да ме карат да си дам детето в приемно семейство. Според тях така щяло да бъде най-добре за него. Аз обаче отказах, защото детето е най-добре при майка си", разказа жената.

Според нея са я увещавали да го направи, за да дадат детето й за осиновяване. Тя обясни, че има и други такива случаи, но останалите млади майки се страхували да говорят.

На последната среща социалната служителка казала, че тъй като момичето няма работа и квартира, или ще й вземат детето с полиция, или ще я преместят в друго звено в страната.

Петя Василева отказа да коментира случая, единствено обясни, че е действала адекватно. Според директора на "Социално подпомагане" в район Сердика в София всички грижи за майката са направени.

Според информация на екипа, направил предаването, за дете в приемно семейство по европрограма се дават по 1000 лв. на месец, а държавната помощ за самотна майка е малко над 137 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако на социалните семейството им е обещало пари естествено че ще вземат и насила детето от майката в тая продажна държава,а на всичкото отгоре 1000 дата лева са приемно семейство,а не за майката и много ясно че е направено нарочно,майката да мизерства и да има причина да и грабнат детето, защото някъде им са обещали хилядарки сякаш едно дете е неодушевен предмет,продажници.
13
7
 
13
 
! Отговори
тъпня преди 6 години
До Анонимен 1"Мамчето" е българче бе,загубеняк!Ако беше от вапцаните до сега да му е взела парите!Ама от червени гербери кво да очакваш!?
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката от кой етнос е? Щото ако беше от плъховете едва ли щяха от закрила на детето да изтъкват като аргументи липсата на работа и квартира.За пореден път държавата прилага закона само когато е в ущърб на представителите на НЕзащитения етнос в България - българския!
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемните семейства са педофили и ще направят децата ***..В България не е имало приемни семейства да им плащат пари , това дойде от ЕС ..
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аргумента че е без работа и няма квартира(постоянна), не са достатъчни ,.тук има и друг аргумент които не се казва.Ако беше проблем квартирата, социалния работник е длъжен да подсигури закрила на майката и детето.А те имат право на общинско жилище така че не това е проблема, а и на самотни майки които не работят не се отнема правата, ако няма други причини битовизъм ,алкохол, насилие и така нататък това са определящи фактори.Не се очаква от оплакващата да сподели реалната причина .
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дете после ще намрази тази, т.н. държава, защото тя, държавата е докарала жената до това състояние!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още ли действате с притискане и не само социалните!
7
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези 1000 лв. на месец жената ще си намери квартира и ще си гледа детето. И със сигурност ще го обича повече, отколкото приемните "родители".
6
2
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
По-вероятно е другите мамчета да са шести клас! По европрорама на приемно семейство се дават 1 000 лв на месец, а за реалната майка която действително има нужда от помощ се дават само детски по 137 лв.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата НЕ ТРЯБВА ДА СЕ БЪРКА ВЪВ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА.
4
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
приемното семействане се е превърнало в бизнес . защо не помогнат на майката ?човека който ще изпрати детето ще получи ли комисионна от приемното семейство ?
3
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не прибират по някое дете тия домове ще се закрият и купчина социални и хората от домовете стават безработни, но за гледане на кончета и дори за тяхното избиване се дават по 10 000 евро. Човешки права вятър лицемерие до шия и държавен тероризъм.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дилема - коя е по-голяма мащеха - майката или държавата. В скандинавските страни отнемането на деца е практически канализирано. Не знам дали това не води до най-високите нива на изнасилвания в света и най-големия процент самоубийци, които се наблюдават при тях. АкО и да се надпреварват да ни ги предстаят като шампиони по благополучие.
1
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мамчето шести клас ли е или вече в прогимназията?