Добрата новина: Ром ремонтира срутената къща на старицата от Кравино!

Условието: Местен да ни "гледа в ръцете", после да няма приказки
28 мар 2018 15:30, Елка Василева
58
Добрата новина: Ром ремонтира срутената къща на старицата от Кравино!
Снимка: Христо Христов, Монитор

Собственик на фирма за строителни ремонти от Стара Загора започва възстановяването на къща в село Кравино, община Опан, чийто покрив миналата седмица рухна върху главата на стопанката й - 83-годишната баба Стана Иванова.

Ромът Юсни Ибрям, който кара втори мандат като независим съветник в старозагорския минипарламент, научил за проблемите на старицата от вестниците и веднага се свързал с кмета на община Опан Генчо Колев, пише "Монитор".

Ибрям отишъл на място в Кравино, огледал обстановката и още тогава отсякъл - със своите хора ще възстанови щетите безплатно. Поставил едно-единствено условие: докато трае ремонтът, в двора на бабата да има някой местен жител. За да не тръгнели послеприказки, че нещо е изчезнало.

„Цигани сме, какво ли не сме видели и чули за себе си, нека ме гледат в ръцете, защото до гуша ми е дошло от празни приказки по наш адрес. Хората са го казали : направи добро и го забрави. По моите сметки ремонтите с материалите няма да надхвърлят 2 -3 000 лв., грехота е тази бабичка да стои на улицата след като си има къщичка…“, лаконично коментира Ибрям.

Ако се наложело, момчетата му щели да иззидат и нови стени, защото старите били кирпичени и можели да поддадат отново при някой по-проливен дъжд.

Покривът на строената преди повече от половин век къща в село Кравино падна миналия понеделник след обилен снеговалеж, само по случайност гредите и керемидите не убили баба Станка, която спяла точно в тази стаичка.

Старицата е самотница, съпругът й починал преди 30 години, след него се поминал и единственият им син, а внукът й се запилял в чужбина да си дири късмета и не се бил обаждал от много време.

Община Опан не разполага с оборотни жилища, кметът Генчо Колев предложил на бабата временно да се настани в една от стаите на кметското наместничество, но тя категорично отказала с думите: „По-добре да си сложа въжето и да умра. Искам да срещна смъртта под моя си покрив…“, разказа кметицата на Кравино Ганка Велева.

Засега възрастната жена е подслонена в комшийска къща, чийто собственици живеят в Стара Загора , но това не можело да продължава вечно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: къщаромремонтКравина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самия факт, че това е новина потвърждава правилото относно така наречените роми.
4
2
 
42
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Още един пример за това, че човечността няма специфики, като например етнос, цвят на кожата и прочие... браво на човека!!!
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де да бяха всички,като него.
2
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Има и добри хора в тази страна.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак ми е трудно да го повярвам ... ако не му е роднина де !