Времето сега е студено, но на морето – горещо! Търсят работна ръка

Само в Слънчев бряг търсят 1500 души, бизнесът обещава повече пари
28 мар 2018 11:15, Петя Славова
44

Въпреки студеното време, по морето започва подготовката за предстоящия летен сезон. В Бургас отвори най-голямата борса за набиране на персонал за лятото. Обявените места са над 1500, но от брашна са изчислили, че само за Слънчев бряг са нужни 1500 души сезонни работници, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Юлиан е завършил е мениджмънт в Техническия университет във Варна, но решава да се развива в сферата на туризма. Работата в големия ваканционен комплекс в Дюни му се вижда привлекателна. Надява се и на добра заплата.

Галя е само на 19 години. Завършила е Италианската гимназия в Бургас и си търси работа. Надява се на заплата от над 600 лв.

Квалифицираните работници най-трудно се намират и това са администраторите и аниматорите.

44 работодатели участват в най-голямата борса за набиране на персонал за летния сезон. Заради големия интерес те се надяват тази година да няма дефицит на кадри.

Работодателите обещават по-високи възнаграждения през този сезон, но заплата от 3000 лв. за готвач все още изглежда мираж.

Разбира се, облагодетелствани са кадрите в туризма, защото се осигурява настаняване, хранене и транспорт. Работодателите обаче признават, че и това лято ще вкарват работна ръка от Украйна и Молдова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
DANI преди 6 години
До АнонименТе точно такива и работят в Слънчев бряг...
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата на Шарлопов и тези на Домуса. Но на заплата като другите, за да покажат колко много пари са това.2
18
15
 
3
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
Аз си спомням как богатите руснаци нивелираха клатещите се маси в заведенията - чрез подпъхване на пачки рубли под краката на масите ! И това през далечната 1964 - та година.
17
3
 
5
 
! Отговори
маке преди 6 години
да оставим ли мейл ако некой случайно се интересува от моята оферта
16
2
 
51
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Да завършиш технически университет и да искаш да бачкаш сервитьор. Те тва го има само в България.
15
17
 
2
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
Навремето - в началото на 60 - те години - баща ми го бяха интернирали от София и го бяха пратили в Ахтопол за срок от 2 години! Където постави началото на морския туризъм - чрез ресторантьорство и почивно дело, - в резултат на което България се превърна в изключително предпочитана дестинация за морски туризъм и за почивка на българското черноморие. Другарите от ЦК на БКП едва тогава осъзнаха ползата и преимуществата от развитието на морския туризъм ! Както и от постъпленията във валута !
14
55
 
7
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
Айляците рИвът по форумите, че нямало работа, а пък за 600 лв. нямали и пръста да си мръднат. Кибичите по цял ден по кафетата и разтягате масали. ***!!
13
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хотелски комплекс на морето търси рецепционисти с висше образование,поне 2 западни езика,много добра компютърна грамотност,перфектен външен вид,опит в хотелиерството минимум 5 години и възраст до 25 години.Работно време от 07 до 19ч от понеделник до петък.Предлагаме трудов договор на 4 ч.заплащане -700 лв.Всички обяви са подобни, така че кандидатствайте тук не си губете времето с борси.
12
0
 
64
 
! Отговори
Горещо по морето преди 6 години
и все по-горещо ще става. Години наред се подиграваха с хората, с персонала, който им изкарваше печалбите. Хората се осъзнаха и си поеха там, накъдето няма да се чувстват роби. Сега да си хващат домочадието да им слугува за нищо из бетоните и клоаките.
11
0
 
56
 
! Отговори
Чао преди 6 години
Да си наемат чужденци,да ама и те избягаха от този кошмар,наречен туризъм БГ.
10
0
 
41
 
! Отговори
Те преди 6 години
Тези така наречени работодатели са мираж.
9
21
 
1
 
! Отговори
водач на МПС преди 6 години
За съжаление такива като мен не търсят. Аз съм магьосник трето поколение и като такъв , и като такива като мен, се броим на пръсти , и то на пръстите на едната ръка, за цял свят ! Всичко онова, което НИЕ МОЖЕМ, не може никой друг в света ! Но може и да е за хубаво! Божа работа.
8
6
 
30
 
! Отговори
маке преди 6 години
ако дават по 3 кила ракия и кофа вино + печено ягне денеска веднага тръгвам амма да не ме закачат за нищо друго ке ядем ке пием и ке им ръководим бизнесо
7
0
 
56
 
! Отговори
1 преди 6 години
И аз може да обещая пет бона заплата, но обещаното не е като даденото!
6
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късмет на желаещите, не е лошо да стартираш от някъде а такива борси са добре дошли за млади хора без стаж. А след това -> термнал 2
5
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех в търсенето! С тия заплати, които предлагат, ще им е нужен доста късмет. А могат да се пробват и в разни култови квартали (няма да пиша кои, ама се сещате). Там може и някоя завършила 3 клас да се навие да работи.
4
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Слъвчака мирише на *** още като излезеш от Несебър през най-активния сезон само за да стоиш в тая смрад трябва да ти дават вредни и да се счита престъпление да стоиш там.
3
53
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На времето НЕ искаха бетони по морето ...Сега пращат децата си на опашка за работа таМ :)))) Простолюдие. Нали бетона и асфалта, не се ядеше :))
2
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има да търсят...
1
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да работим за мутрите, да си търсят молдовци и украинци!