Времето сега е студено, но на морето – горещо! Търсят работна ръка

Само в Слънчев бряг търсят 1500 души, бизнесът обещава повече пари
28 мар 2018 11:15, Петя Славова
44

Въпреки студеното време, по морето започва подготовката за предстоящия летен сезон. В Бургас отвори най-голямата борса за набиране на персонал за лятото. Обявените места са над 1500, но от брашна са изчислили, че само за Слънчев бряг са нужни 1500 души сезонни работници, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Юлиан е завършил е мениджмънт в Техническия университет във Варна, но решава да се развива в сферата на туризма. Работата в големия ваканционен комплекс в Дюни му се вижда привлекателна. Надява се и на добра заплата.

Галя е само на 19 години. Завършила е Италианската гимназия в Бургас и си търси работа. Надява се на заплата от над 600 лв.

Квалифицираните работници най-трудно се намират и това са администраторите и аниматорите.

44 работодатели участват в най-голямата борса за набиране на персонал за летния сезон. Заради големия интерес те се надяват тази година да няма дефицит на кадри.

Работодателите обещават по-високи възнаграждения през този сезон, но заплата от 3000 лв. за готвач все още изглежда мираж.

Разбира се, облагодетелствани са кадрите в туризма, защото се осигурява настаняване, хранене и транспорт. Работодателите обаче признават, че и това лято ще вкарват работна ръка от Украйна и Молдова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Van Dam преди 5 години
До Анонимен 29 .Ало бизнесмена свършиха се балъците да ти работят за 300-350 евро.Вече младите знаят езици и отиват в чужбина за много добри пари.Аз например съм с Английски и работих на пасажерите като сервитьор.Чисто 1800 евро плюс лукс храна и не се плаща за квартира.Хотелиерите като теб ще има много да търсите персонал.Тапаци нагли?????
39
0
 
0
 
! Отговори
гуци гуци мама преди 6 години
не плаща заплати ама бензиностанцията туба бензин лимузината- дървената барака и Харе кришна дирижабъл.Фекалии вътре в манджата анонимно клипче до ДВСК ХЕИ Агенция по храните за това как се прави манджа олл инклузиф с вода от клyЗета от кинефъ и Хотела затваря неопределено дълго за целия сезон.ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ЗА НЕКВИ СИ ...1490 лв заплата..
38
0
 
1
 
! Отговори
Мъка майка плача... преди 6 години
Много има да търсят работна ръка пишман бизнесмените.Когато хората им се молеха за едни нищо и никакви 300 до 500 лв учеличение на заплати те им се подиграваха и се смееха и смятаха ,че вечно ще продължи така дерибействането им.Хак да са ви сега римляните , които ще наемате за да ви 0cepат бизнесите.Никой не ви е длъжен с нищо нещастни Cъp-вули.Вашата лакомия съвсем скоро ще си проличи след като фирмите за набиране на работна ръка в чужбина ви вземат и последният качествен работник
37
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Каква ръка ,лява или дясна?
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието "кърти мивки"!
35
12
 
5
 
! Отговори
Бяла преди 6 години
Ще работат и ушите ще им пукат.Стария персонал счупиха телефона от звънене да си дойдат за сезона.Увеличение само насън . Достатъчно им плащаме + спане и храна.Мърморят за пари мързеливите и тях ги гониме.
34
0
 
12
 
! Отговори
До ПСЕВДОХОТЕЛИЕРИ преди 6 години
Искам да квичите жално и да си назначавате любовниците на работа- Почвайте сами - друга опция няма !!
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29Прав си за едно - цената на труда се определя от много икономически фактори, един от които е разхода за живот- храна, сметки. Ако заплащането не е в състояние да ми осигури покриването на разходите, то е безсмислено да работя тая работа. Следователно си търся друга, която ми осигурява поне някакъв стандарт на живот. Така че докато плащате по-малко, от нужното за елементарен стандарт, няма как да има желаещи да работят.
32
0
 
8
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До Анонимен 29Ти нещо си се пообъркал " не толкова умен човек " . Правим сметка на собствения си труд и собственните си пари, не на твоите. Но ти явно си от тарикатите работодатели, които удържат от заплатата на персонала за счупените чаши. Нали знаеш комунистическата поговорка - те ме лъжат, че ми плащат, а пък аз ги лъжа, че работя. Но те си "не толкова умен" и не я знаеш.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли търсят? Нали украинци бяха хукнали да заемат свободните места и се тръбеше наляво и надясно, че улесняват визите, за да могат хората да започнат работа. Сега ще излезе, че не са се чак толкова засилили да почват работа при нас. Явно се усетиха, че тук ще ги лъжат, докато могат и накрая няма да им платят и им мина мерака да работят за българските пишман бизнесмени...
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да кажеш за т.н. хотелиери все е малко. Затова да работят сами и с фолкаджийките. Който иска да е роб на назначен капиталист да го прави негова си работа.
29
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде айде как ми е писнало от сметкаджии от село или тарикати от панела. Много умен обаче отива сезонна работа да търси и вместо да работи по цял ден прави сметки на шефа.Като сте много отворени знаете, куде са банките теглите заеми и правите като шефа :)) Лапещаци . Вие не определяте , колко струва труда ви. Той се определя от много икономически фактори.
28
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
600 лева за 12 часов работен ден, а не 8 часов, както си мислят някои и не 5 дни в седмицата, а седем дни в седмицата. Работа и вечер и през нощта и така един час мутрата го плаща за около 1,60-1,80 лева на час при официално 3,07 лева минимална часова ставка за 2018-та година. Работете роби ....
27
1
 
19
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Само тази Зима, бяха направени десетки и десетки нови обекти в нашата община.Трябва работна ръка за тях.А украинските работници си взеха 5-те пари от миналото Лято.
26
0
 
38
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 6 години
Преди повече от 2000 години в древна Елада и в Римската империя е имало подобни борси, но са ги наричали просто "Пазар за роби".Ако и кандида-робите от Украйна и Молдова не стигнат, ханджийте ще организират ловна експедиция за "набиране на персонал" в екваториална Африка.
25
0
 
49
 
! Отговори
vah преди 6 години
Еми като не искаш да даваш пари така ще е!Един хотелиер се вайкаше, че нямал никога да даде заплата от 2500лв, защото един лекар вземал толкова, а един сезонен работник не заслужавал толкова пари. Докато са на този акъл ще плачат, че няма работници! Този същия работник ти докарва печалба от стотици хиляди, а за по-големите хотели и милиони за сезон, в рамките на 4/5 месеца! Хак им е на алчните хотелиери, дано и по зле да станат!
24
2
 
30
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Бах маа му, пък аз досега не знаех, че в Украйна и Молдова заплатите са по - малки от 600 лв. Та ние сме били много добре!
23
0
 
40
 
! Отговори
Чичовото преди 6 години
Седмично заплащане на всеки зает в бранша и електронна регистрация на всеки турист още при настаняване ще доведат до изсветляване на приходи на собствениците и сигурност за наетите.Това са лесни мерки ,които могат да се въведат както връзката с НАП само за месец.Сега картината е следната...собственика(повечето)и цялата му фамилия с коли за по 100-200 хиляди,а работниците им не могат да вържат двата края щото шефа им реве постоянно ,че няма от къде да им даде повече пари за заплати.ИСТИНАТА!!!
22
2
 
50
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Тези май са слъчнасали ,ако смятат че някой ще отиде да им се напъва за 30 лв на ден. Да наемат децата и жените си!
21
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
600лв,? Това социални помощи ли са?Защото за осем часа,22 работна седмица, това са смешни пари.Съжалявам, това е подигравка