Горна Оряховица: Маргиналите – вън от града ни!

Протестиращи са против изграждането на блок със социални жилища
29 мар 2018 17:30,
26

Снимка: Булфото

Жители на Горна Оряховица излязоха на бурен протест срещу проект за изграждане на блок със социални жилища за маргинални групи. Хората са категорично против идеята на местната власт, предаде "Булфото".

Още в 8:30 часа пред сградата на Общината започнаха да пристигат протестиращи с плакати, гласящи "Един проект не струва колкото цял град", "Имаме ли право на глас?", "Маргиналите - вън от Горна Оряховица".

Митингът бе организиран от инициативен комитет, който за кратко време успя да реализира и подписка срещу проекта, в която участват близо 3 000 души.

Около кметството имаше сериозно полицейско присъствие, което се опитваше да успокои разгневените горнооряховци.

По думите на Иван Димитров, член на инициативния комитет, недоволството не е породено от това, че в планираните жилища ще бъдат настанявани социално слаби, а хора от малцинствата и маргиналните групи.

Според Димитров наредбата, по която ще се изграждат жилищата е била приета в кратки срокове - реално преди провеждането на обществено обсъждане, а решението е било взето на изнесена сесия в Правец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами що сте си избрали такъв кмет? Щом като прави каквото си иска...се сменя с друг кмет!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маргинална група от хора група, отхвърляща определени ценности и традиции на културата на групата, в която се намира и утвърждаваща свои собствени норми и ценности.А чудите ли се?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Ти ще си първият - хем катунар, хем *** в лошия смисъл на думата.Отказвам да те издържам повече!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе - като са се заселили сте мълчали, а сега, като трябва да ги издържатре - ривете.Видяхте ли какво стана, кати си опънаха катуна под Айфеловата кула. Като французите трябва да правим всички!
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако заедно с маргиналите от държавата бъдат извхърлени повечето злобни селяци от Гора Оряховица, положението в България рязко ще се подобри!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8И какво от това като станат повече от нас?Просто ще подпомогнат собственото си унищожение.Ще почнат да им спират ток,вода,лекарства,храна-всичко това сега им е безплатно.Ще озвереят още повече ,ще започнат да се колят ръгат и гърмят помежду си.Като в Африка.По някое време ще ги ислямизира и направят като в Афганистан.След тва ще ги бомбят руснаци,американци и така нататък.Или ще станат турски катун.По някое време в по-далечно бъдеще когато настане криза за вода набързо ще ги избият
9
9
 
15
 
! Отговори
......... преди 6 години
В Горня мразят всички, които не са от региона. А се мразят и помежду си. Да не говорим за чужденци, независимо дали са цивилизовани и платежоспособни. Слиза човек на гарата и вижда автобус без никаква табела. При въпрос "за къде е автобуса?" получава отговор от шофьора " ати за къде искаш да е?", при оето околните се подсмихват ехидно.
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маргиналите вън от държавата ни! Стига дондуркане.Да заминават кък западноевропейските държави.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС са обещали пари!
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маргиналните след няколко години като станат болшинство тогава ще ви питам къде ще ходите?! При маргиналните раждаемоста не е спаднала както при вас не маргиналните! Във всяко семейство има по 5 маргинални деца а при вас колко са? В момента сте под критичният минимум по население. Като махнеме маргиналните които са към 3 милиона и колко останахте не маргинални? Вземете по един калкулатор и смятайте.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще преселват софийските "маргинали"!Вече е решено!Първо тия с конете и каруците!Това лято ще се нагледате на циркове!
4
0
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Само в Горна Оряховица ли на кьор софрата и казват изнесена сесия или и на други места.
3
0
 
40
 
! Отговори
Ямболски блок преди 6 години
някой добре се облажил от проекта за електорални единици, и архитектът да не забрави конюшнята на партера, че много трудно се качват копитните до осмия етаж
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберската по,,мия залива живота ни навсякъде!!! Още малко и Джендъро лъжците са пътници. Наистина правят хората на маймюни и ще плащат.
1
0
 
37
 
! Отговори
Исти преди 6 години
"Маргиналите" имат всякакви предимства у нас от 1944 г. насам.