"Манджа с грозде" от Мейзер! Драмата – свинските опашки

Експерти дали противоречиви показания пред съда
Обновена: 29 мар 2018 16:01 | 29 мар 2018 16:00,
30
"Манджа с грозде" от Мейзер! Драмата – свинските опашки
Снимка: архив, Булфото

Тримата експерти, направили съдебномедицинската експертиза по делото срещу Анита Мейзер, дадоха противоречиви показания на поредното дело пред Варненския апелативен съд.

Още по темата

След като на два пъти пред първата съдебна инстанция и веднъж пред апелативната те потвърдиха заключенията на експертизата си, днес в съда се оказа, че не са били запознати с един от фотоалбумите от местопрестъплението. Става въпрос за така наречените свински опашки. Във фотоалбума личи ясно, че една от стяжките е затегната в обратна посока от останалите. А в заключението на експертите се твърди, че всички са били в една посока. Съдия Павлина Димитрова даде почивка на експертите, за да уточнят версията си. В крайна сметка съдът назначи нова експертиза и насрочи поредното заседание за 28-и май.

Съдът назначи още една експертиза - на самата Мейзер, тъй като здравословното ѝ състояние е влошено. На излизане от съдебната зала тя заяви: "Аз съм заложник в затвора, вижте какво стана - манджа с грозде".

В това съдебно заседание подробно бе разпитан полицай Веселин Радев, на когото, по неговите показания, Мейзер е предлагала 30 000 евро, за да "оправи нещата". Разследващият полицай потвърди пред съда, че му е предлаган откуп от бившата мисис.

"В беседата ни с Желева, която продължи 7-8 часа, версиите ѝ бяха различни и се разминаваха с това, което бе установено при огледа на местопроизшествието. Затова се наложи да я задържим. Първо ми бе предложена пачка, навита на руло, която приличаше на чужда валута. След това обещаваше 10 000 и стигна до 30 000 евро. Накрая се оказа, че пачката е в долари и левове", каза пред съда полицай Радев, цитиран от "24 часа".

Припомняме, че това е второто гледане на делото срещу Анита Желева-Мейзер на апелативна инстанция. Тя направи самопризнания пред Варнеския окържен съд и получи ефективна присъда от 4 години и половина за убийство по непредпазливост на съпруга си Николай Димов, както и за подкуп на разследващия полицай. Тя обжалва ефективната си присъда и се отказа от предишните си показания от досъдебното производство и първоинстанционния съд, като мотивира решението с това, че била подлъгана да направи самопризнания, срещу което щяла да получи условна присъда.

Варненският апелативен съд отново остави без уважение молбата на защитата на Анита за изменение на мярката ѝ за неотклонение. След като се запозна с представена от защитата ѝ епикриза от проведено лечение на подсъдимата в затворническа болница в София, съдът назначи изготвянето на експертиза за здравословното ѝ състояние. Тя ще трябва да установи дали наличното заболяване ѝ позволява престой в местата за лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Ей,тия,мургавичките и от затвора не спират ни се бутат в очите!Къде го има това?Убила е човек,да лежи!И ще лежи!
23
0
 
5
 
! Отговори
Америка преди 6 години
Ади ве няма ли държава кво я бавите тая ....виновна е. А тримата бастуни след като дават различни показания значи им е платено айде и те под отговорност.... Но няма да стане държавата е такава корумпирана *** държава. Ей затова ще се бяга в чужбина..
22
0
 
0
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
И сега всички които си падат по BDSM да приемат "Истанбулската конвенция" и да пуснат жалба в полицията за издевателство над тях!
21
4
 
1
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
Не я защитавам, но все пак не е станало без негово съгласие нали?
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя е куклата за ПАРИТЕ. Конците се дърпат от друг
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пуснете я да се ожени за 5 път
18
3
 
8
 
! Отговори
Уйо преди 6 години
...единствения екзистенциален и напълно логичен въпрос в този заплетен и сложен съдебен случай е: .. Колко литра юнашко и витаминозно мляко е изпила подсъдимата???? :)
17
2
 
12
 
! Отговори
до Discovery преди 6 години
Tя заедно с пиара си Наско Лазаров са се самоизбрали да се представляват на някакви световни конкурси като са си платили за това.Самозванци са.В България тази никой за нищо не я е избирал.
16
0
 
13
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
Кой назначава "експерти" дето не знаят ляво и дясно и колко експертни са становищата им? За втората експертиза пак ли ще им се плаща?
15
2
 
10
 
! Отговори
мда преди 6 години
Явно все пак някой е взел подкупа и сега ще я пуснат, поради противоречивите експертизи...
14
3
 
25
 
! Отговори
Габи преди 6 години
Ясно е че тази вещица го е убила. Само не знам защо й дадоха толкова малко. Те докато вършат престъпления са здрави а когато трябва да отговарят за тях се разболяват...
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата Мара втасала та опряхме до бабата със СМ наклонности. Това си е нещастен случай отвсякъде, и наистина вярвам, че този цепеняк сам си е поискал опашките. Колко убийци и изнасилвачи ходят на свобода бепотърсени, а тази леличка заема място в затвора за няма нищо
12
0
 
13
 
! Отговори
Mitkyla преди 6 години
Абе кво само се чудите, пускайте на свобода, няма да е първия нито последния престъпник който се е разминал между капките. Ей, много "хубава" държавичка сме, има хора за нищо лежат по затворите и такива които трябва да лежат до живот ама си веят гащите наляво и дясно....
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех Борят се, а ВА НИЕ от село БЕЗ белезници, свински опашки правиме ТИЯ работи от много години преди интернетна преди и чужди езици да знаеме А ти сега ОТКРИ колелото.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що,те в Америка ги пускат,ако е фетиш?Боже,Абе тая ,за простотията си и грозотия с особенно нетърпими размер, не трябва да излезе от затвора
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той умрето кравата в "Ресторант на края на вселената", част от "Пътеводител на галактическия стопаджия. И сега Мейзер, ако е пич, ще накара съдията да лежи в затвора вместо нея, защото и без това тя няма какво да прави, а той ще има привилегията да си спести да я вижда още пъти.
8
8
 
6
 
! Отговори
от Борянка преди 6 години
до Анонименказва се фетиш. В напредналите общества биха ме разбрали, ама ти нали си дърт дървар няма смисъл да ти обяснявам.
7
2
 
34
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Боже, боже, боже... и тая ни представяше пред света в конкурс за Мисис Свят... кой така грозно реши да се подиграе с целокупния български народ. Погледни го тва създание на нищо не мяза... акъл никакъв, силикони навсякъде... кво е постигнала и дала на обществото?
6
22
 
9
 
! Отговори
Борянка преди 6 години
В България е пълно с прости комунисти.Всички са праволинейни и мързеливи.Много млади хора в БГ обаче не са толко консервативни.Мъжа ми е 140 кг и почти всеки ден се връзваме с белезници, опашки, въшета и тем подобно.Всеки секс ни е като за последно.Айде сега палете мотора от яд, че има млади и емоционални хора, като нас.
5
11
 
7
 
! Отговори
Зоко Манекена преди 6 години
Оставете я нещо нередно не е направила, поредна изкусителна жертва