Майка и син живеят в землянка в Шумен! Защо?

Открили ги при почистване на района от храсти
31 мар 2018 08:52, Елка Василева
33
Майка и син живеят в землянка в Шумен! Защо?
Снимка: "Монитор"

75-годишна жена и 50-годишният й син са били открити в землянка до един от централните булеварди на Шумен при почистване на района от храсти.

Не е известно от колко време двамата са обитавали изоставено помещение, ползвано някога за цветарник, но социалните служби в града са се мобилизирали и семейството ще бъде настанено в Кризисен център, пише „Монитор“.

Тодорка, която казва, че е на 75 или 76 години, не може да прецени дали са в землянката от година или повече. Някога живеела с двамата си синове на ул. "Надежда". Преди няколко години обаче братята се скарали и по-малкият разбил главата на 50-годишния днес Румен. Наложило се майка и син да се изнесат от дома си, така попаднали в храсталаците близо до спортна зала "Плиска" под старите еврейски гробища.

Бърлогата на бездомниците е на много оживено място до жп моста на бул. "Симеон Велики" и покрай нея всеки ден минават стотици пешеходци. Никой обаче не забелязвал коптора, защото районът бил обраснал с гъсти храсталаци.

При разчистване на ниската растителност по северния скат на булеварда работниците от общинското предприятие "Паркове и обредна дейност" останали изумени. Щом отрязали няколко храста, пред очите им изникнал малък двор, пълен с всякакви битови отпадъци - бутилки, пластмаси, корита.

"Много трудно живеем тук, няма ток, няма вода, за вода ходим до център с тази количка, но и тя се счупи. Носим вода за пиене, за пране няма" - разказа възрастната жена.

"Общината ще ограничи достъпа до района, по груби изчисления премахването на отпадъците ще струва няколко хиляди лева" - коментира пресаташето на кметството Роза Енчева. Майката и синът  ще бъдат настанени в Центъра за временно настаняване на ул. "Шуменска комуна", докато общината съвместно с Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ намерят трайно решение по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
41
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре в землянка в града, отколкото в палат на село! не са глупави! Колко глоби ще отнесат за липса на адресна регистрация, самонастаняване и замърсяване на природата.Сигурно и на задължителни годишни изследвания не са ходили при личния си лекар! И там 100 лева ще отнесат!
3
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това само от един храст в кварталната градинка! Ако разчистят навсякъде колко още избиратели ще открият!
2
15
 
45
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 10 години 90% от населението в бг ке живее в землянки и колиби и ще се храни от сметищата
1
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и работниците от общинското предприятие "Паркове и обредна дейност" останали изумени считайте за какво става въпрос! Некадърни хорица, като повечето от Вас! Но ако бяха сирийци цялата демократична световна общност щеше отдавна да се е погрижила за тях! Но българен ли е, може само случайно да попадне в полезрението на социални безгрижници! Там стоят едни намусени каки и лелки, пулят се и не дай боже някой да им развали рахатлъка!