Майка и син живеят в землянка в Шумен! Защо?

Открили ги при почистване на района от храсти
31 мар 2018 08:52, Елка Василева
33
Майка и син живеят в землянка в Шумен! Защо?
Снимка: "Монитор"

75-годишна жена и 50-годишният й син са били открити в землянка до един от централните булеварди на Шумен при почистване на района от храсти.

Не е известно от колко време двамата са обитавали изоставено помещение, ползвано някога за цветарник, но социалните служби в града са се мобилизирали и семейството ще бъде настанено в Кризисен център, пише „Монитор“.

Тодорка, която казва, че е на 75 или 76 години, не може да прецени дали са в землянката от година или повече. Някога живеела с двамата си синове на ул. "Надежда". Преди няколко години обаче братята се скарали и по-малкият разбил главата на 50-годишния днес Румен. Наложило се майка и син да се изнесат от дома си, така попаднали в храсталаците близо до спортна зала "Плиска" под старите еврейски гробища.

Бърлогата на бездомниците е на много оживено място до жп моста на бул. "Симеон Велики" и покрай нея всеки ден минават стотици пешеходци. Никой обаче не забелязвал коптора, защото районът бил обраснал с гъсти храсталаци.

При разчистване на ниската растителност по северния скат на булеварда работниците от общинското предприятие "Паркове и обредна дейност" останали изумени. Щом отрязали няколко храста, пред очите им изникнал малък двор, пълен с всякакви битови отпадъци - бутилки, пластмаси, корита.

"Много трудно живеем тук, няма ток, няма вода, за вода ходим до център с тази количка, но и тя се счупи. Носим вода за пиене, за пране няма" - разказа възрастната жена.

"Общината ще ограничи достъпа до района, по груби изчисления премахването на отпадъците ще струва няколко хиляди лева" - коментира пресаташето на кметството Роза Енчева. Майката и синът  ще бъдат настанени в Центъра за временно настаняване на ул. "Шуменска комуна", докато общината съвместно с Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ намерят трайно решение по случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
защото се смейм на чуждо нещастие и винаги обвиняваме комунистите а не демокрацията власта е виновна защото няма закони в бг.през времето на комунистите нямаше бездомни и просяци
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шункарското движение има традиции в бойколандия - нищо чудно че се реанимира. Все пак управляват комунисти!
22
5
 
2
 
! Отговори
Сия преди 6 години
Зашото са ***.Те така живеят като ***.
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Майка и син живеят в землянка в Шумен! Защо?"За да клатят на правителството стабилността, как защо. Това куманазите се не спряхте бе.
20
3
 
11
 
! Отговори
първо преди 6 години
землянка е нещо,което е вкопано в земята и второ,вижте само името на улицата-шуменска комуна,представяте ли си в Германия,булевардХитлер,е наистина няма такава държава,нито толкова *** и загубен народ
19
4
 
18
 
! Отговори
м даа преди 6 години
Това че живеят бедно не е извинение да трупат купища смет.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотите са виновни направиха хотата бездомници , аре маш с тоа фалшиф Трик Патриоти ми били - голи пушки гърмяни
17
1
 
32
 
! Отговори
nina преди 6 години
Неграмотни журналисти!Не стига, че не употребяват думите правилно /напр. "има шанс" и "има вероятност" се употребяват в различни ситуации/, но се оказва, че не знаят какво и означават!ЗЕМЛЯНКАТА е ПОД земята, а не постройка над нея!
16
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Често несправедливостта тържествува защото хората нямат пари за съдебни разноски, а другите институции спят дълбок сън. Така автоматично правото се превръща в право на по-силния.
15
34
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Защото са русофили. Сигурно и препарати за вана пият...
14
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До къде ни докараха....Ужас!А преди такова нещо нямаше...някои изнесоха държавата и нищо!А други 1000 лв да дължат съдебните изпълнители търчат за описи по бедните домове...Ако можеха и душите да се описват и вземат ...то само това остана вече...Не се чудя ...всеки мисли как да оцелее ...някак си ..те това са успели да сторят ...Европейски съюз ...незнам какво си Шенгени...евро ...повече мизерия ...Всичко това не служи за нищо на бедния народ..
13
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как защо - защото е демокрация...
12
2
 
30
 
! Отговори
Dd преди 6 години
Малеее какви са били тез храсти...може би вековна гора със подземен тутел,че и никой не забелязъл :)а като дими огънят през зимата сигурно са го мислили за магическа мъгла покриваща тая чудна гора :)
11
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как защо!Защото някои спестяват от закуски и си купуват дворци и палати.Евроатлантика росен плевнята какъв палат има в Гърция .
10
12
 
10
 
! Отговори
Държавата крие преди 6 години
Тодорка и Румен българи ли са или роми , ако са Роми от къде имат български имена не са си ги поръчали от интернет , много неща се крият в Държавата за произхода и религията
9
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото е отгледала и възпитала талибани.Синът и разбил главата и я изхвърлил на улицата...От етносът са нали?
8
5
 
40
 
! Отговори
R преди 6 години
" Премахването на отпадъците ще струва няколко хиляди лева " ???????????
7
4
 
49
 
! Отговори
ZNAYTE преди 6 години
ЗАЩО ? Защото живеят в Швейцария на Балканите!
6
11
 
57
 
! Отговори
селянин преди 6 години
Направо умирам от щастие ,че сме европейски член !!!
5
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Психолози работят с работниците от общинското предприятие "Паркове и обредна дейност"! Представяте ли си стреса на тези интелигентни хора при докосването им с тежката действителност!