Горелият блок в Сандански няма да се събаря

Щетите са за милиони, очаква се общината да отпусне помощ
2 апр 2018 17:30, Анисия Иванова
11

Блокът, който горя в Сандански, няма да бъде събарян. Това стана ясно след проверка на експертите. Хората обаче към този момент няма как да се върнат в домовете си.
 
До края на седмицата предстоят още огледи, които ще трябва да покажат какви ремонти са необходими в сградата след пожара от съботната нощ.
Още по темата

Собственикът на магазина, от който тръгнаха пламъците, Кирил Божинов, е категоричен, че няма врагове, не е получавал заплахи и няма представа кой може да е предизвикал пожара. Затова и още не може да повярва, че някой умишлено е запалил магазина му за перилни препарати, а заедно с него и целия блок.

Все още не е ясно кога хората ще могат да се върнат в домовете си. До края на седмицата ще продължат изследванията на арматурните връзки, бетонните плочи и основите на блока. Засега те изглеждат здрави.

Водопроводът и канализацията са унищожени. От полицията в Сандански потвърдиха, че основната версия, по която се работи, е умишлен палеж.

Щетите в блока са за милиони. Очаква се за ремонта на сградата община Сандански да отпусне финансова помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Св преди 6 години
И аз не съм съгласен да се плаща нещо от общината. Не знам точно за този блок, но изглежда нов, т.е. купувани са скоро жилища, от хора с възможности. Щях да съм съгласен ако е някоя стара панелка с пенсионери, без възможности, но гледах че повечето са им втори жилища. Аз имам нов апартамент, с оценка, а и за толкова го купих 60 хил. лв (в малък град) и трета година плащам почти 120 лв./год. пълна застраховка и при такава тотал щета ще ми платят (надявам се) точно колкото е оценката.
10
1
 
9
 
! Отговори
Ядосан преди 6 години
И от къде на къде ще трябва общината да им отпуска каквито и да е пари?????Почти всички в този блок са достатъчно имотни и финансово обезпечени...само че не са помислили за застраховка!Поради това аз ли трябва да им плащам?????Като ги дадат по ТВ безработни с печалби по 500 хиляди и милион всички всеки минавали сутрин за кафе и с кафето търкат,но 50 лв за застраховка НЯМАТ!!!Егати държавата,егати безработните,егати добрия живот без пари!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
MNENIE преди 6 години
Тук май Скелета ще изкочи от Общината и Инвеститора ?
8
1
 
2
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
На една позната минаха от кметството и им издадоха предписание за основен ремонт на 100-годишния им 5 етажен блок, ако не ще ги обявят в руйна и да се оправят. Резултата че за 40кв таванско помещение(стая ,хол и кухня) трябваше да се бръкне 14К в евро, и й се наложи да си преипотекира "апартамента" ...
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много ясно, купувайте гласове с моите данъци, а това че тия не са се грижили за имота си, също ние сме виновни
6
1
 
9
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Жилищата са неща които имат много висока стойност, и не може нещо което има много висока стойност да не се застрахова. Например не може да имаш кола за 100 000 лева и да не я застраховаш и после да чакаш общината да ти възстанови щетите ако катастрофираш. Даваш 100 000 лева за апартамент, а се стискаш за 50-100 лева на година за застраховка. Нещо не се връзва..
5
1
 
10
 
! Отговори
Попа преди 6 години
Блока да се превърне в кооперация, и общината не да помогне безвъзвратно а да даде заем за 10-15 години който да се връща от всеки собственик на апартамент в зависимост от квадратурата. Не може да спестиш 40-50 лева от застраховка имот/жилище за ресторанти, морета, скъпи вещи и после да чакаш данъкоплатците да ти помогнат. Като гледам блока е нов и не е бил без пари. Хора без възможности няма как да си позволят жилище там.
4
1
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Много зачестиха палежите,в БСП какво мислят по въпроса.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А беше ли саниран? Не? Затова малко е горял!
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи собственика на магазина трябва да обещети живущите.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на блока- добро решение е взел