Мотористите – застрашени на пътя или отговорни за катастрофите?

При нас няма смачкана броня, а смачкани кости, коментира моторист
2 апр 2018 11:20,
120

През изминалата събота стотици мотористи дадоха начало на "Мотосезон 2018". Заради студеното време шествието беше изместено и съвпадна с това на велосипедистите. За съжаление откриването на мотосезона не се размина без инциденти.

Спешна помощ потвърди за 3 инцидента с мотоциклетисти вследствие на лошата организация на движението. Те са настанени в болница и са без опасност за живота.

"Най-честите причини за катастрофа с мотоциклет са неправилните маневри на автомобилните шофьори. Моторът е опасна машина, която трябва да се уважава, иначе стават проблеми. При нас няма смачкана броня, а смачкани кости и отишли си хора", подчерта мотористът Любомир Дуриданов.

Според председателя на Българското обединение на шофьорите Христо Радков проблемът с лошите шофьори се крие още в обучаващите и изпитващите ги.

"От "Автомобилна администрация" чухме, че планират да премахнат "избягване на препятствие" от изпита за категория "А". Изпитващите на ДАИ взимат 600 лева заплата. Те са около 105 за цялата страна. Нека да потърсим там проблема", обясни Радков в "България сутрин".

"Няма значение с каква машина си на пътя. Трябва да имаш отговорност към останалите движещи се по пътищата. Трябва да се промени отговорността както на изпитващите, така и на инструкторите. Те трябва да носят наказателна отговорност за тези, които обучават и изпитват", категорична бе журналистът Нора Стоичкова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
11
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Анонимен 63 - подготовката е слаба повсеместно. Мотористите ги пускат на пътя, след "цели" два часа градско. Така, новопроизведените не знаят от кое да се пазят по напред - от мотора или от останалите участници. При автомобилистите не е никак различно. Масово не познават габаритите си, излизат от странични пътища под ъгъл 80 градуса за да влезнат бааавно в бързата лента, виждат само пред себе си и най вече - не гледат огледала.
65
2
 
6
 
! Отговори
от 63 преди 6 години
Същото важи и за карането на автомобил около тир, Съобразяване с това че си в точка в която тиражията не може да те види.Но там последствията са смачкани ламарини а не човешки живот.Макар че има интересни клипчета именно заради този факт.Но ако ви се случи няма да ви е толкова забавно.
64
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напъплиха мотористите и настана кошмар по улиците. Те не спазват никакви правила за движение и се врат навсякъде.
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука става въпрос за слабата подготовка на мотористите, в много случай нямат необходимата подготовка.А това автоматично засяга и живота им.Така че като се качи човек на мотор ,трябва да разчита на себе си , животоспасяващо.На къдъра на катастрофата се вижда че моториста е изпреварвал от дясно , и при това се озовал в зоната където при камион не може да бъде видян.Мъртвите зони трябва да са ясни, на един моторист, т.е. трябва да даваш възможност на останалите участници да те виждат,
62
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 59Никой не иска да даваш път, никой не иска да му се кланяш, искам само да не правиш обратен завой където ти скимне, да спазваш знаците за предимство, да не излизаш на кръстовище с половин, а понякога и цялата кола.
61
17
 
1
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Я да обобщим мненията до тук - значи, всички Вие тук пишещите - здрави, богати, красиви и законо-боязливи, онзи ден докато карахте по магистралата чисто новите си джипове "Ламборджини", и разкършвайки 50 сантиметровите си бицепси, като по поръчка Ви изпревари дрогиран моторджия, за да го споделите с останалите като Вас тук. Всъщност, наобратно - злобни и свити в кожата си джуджета, с топчици като стафидки, намерили "фору" в който да излеят мъката от сивото си съществуване. Яки сте.
60
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има идиооти и на две колела, и на четири колела. Да слагаш всички под общ знаменател говори за нисък умствен капацитет. Точно преди два дни кола, минаваща на червено, отнесе моторист. И сега какво? Да кажем, че всички шофьори са идиооти? Карам и кола, и мотор и имам наблюдение и от двете гледни точки. Простаците са навсякъде.
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук, в БГ все нормалното мнозинство е виновно и трябва да се съобразява с разни маргинални малцинства. Ту трябва да плащаме тока, водата и детските на цветните, ту трябва да даваме път на моторизираните добичета.Е, докога!
58
2
 
9
 
! Отговори
11 преди 6 години
Шофьор на камион на кръстовище - поглежда наляво - моторист, поглежда надясно - пак нищо ...
57
1
 
20
 
! Отговори
Koko преди 6 години
Закона защо не е еднакъв за всички.защо тия *** карат като луди Дали карат със 50 във населени места а защо масово от тях са без книшки без рег.табелки и без рег. Мотори
56
0
 
9
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Колкото и да се изчистят от земята все ще останат кандидати за суисайд!
55
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам как редовно ми секат пътя и отнемат предимството, като карам кола, си представям точно колко километра бих минал с мотор, преди да ме пребият като куче. Това е и причината, да не си купувам мотор. В тази държава - не става. Единия заспал, другия заблеян, трети си говори по телефона, пети си пали цигара... и всички криволичат. Няма да карам джип с огромна броня отпред ли? Хаха.
54
1
 
31
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
От статията не става ясно как точно са виновни от ДАИ за оня, дето в събота до Бяла с нерегистриран мотор и без книжка се размаза?
53
3
 
37
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Какво да ги пазя, те тия сами си плюят на живота , то не е изпреварване на косъм, то не е отдясно от ляво... Как да го пазя като тоя прави всичко възможно да се пребие...
52
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това моториста не е човек.Превишена скорост , бутане между колите ... безсмъртието не върви с мотора !
51
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм виждал моторист който да се съобразява с осевата линия .
50
4
 
31
 
! Отговори
AXE преди 6 години
Да минаваш с мотора на магистрала между лентите, при скорост на най лявата лена - 140км/ч, а ти изпреварваш бързо всички!!!!!!! Е пази си се сам! Аз пазя семейството си в автомобила, а ти ме застрашаваш и наглееш, щото нарушаваш всякакви правилници и закони за движение!!!! Нагледал съм се на нагли мотоциклетисти! Правят го и в София. Оня ден един *** с мотор изпревари всички на Раковска по новосъздадената нелепица "велосипедна алея" и то нагло. Гурко и Раковска. И мрънкат тези пед..ри
49
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: ...Най-честите причини за катастрофа с мотоциклет са неправилните маневри на автомобилните шофьори...Не, драги ми мъдyрко, на честата причина за катастрофа с мотоциклет е, че се карат от безмозъчни комплексари, запътили се и без това към ада.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ima edna duma hora.koito pravi sam za sebe si go pravi.nikoi ne mu e vinoven.20481
47
0
 
22
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
ДАИ били виновни,инструктори,изпитващи,само светия синод още не са намесили.В Европейските държави,особенно южните мотори се карат много но там са главно скутери или тъй наречения туристически тип.Те се ползват за транспорт и толкоз.Нашите *** карат основно пистови машини и то не за да отидат от точка А до Б, а за да си произвеждат адреналин.И произвеждат мъртъвци и инвалиди.А полицията кротко регистрира,те завалиите са в стачка от 30 г. защото им били кофти кубинките.