Мотористите – застрашени на пътя или отговорни за катастрофите?

При нас няма смачкана броня, а смачкани кости, коментира моторист
2 апр 2018 11:20,
120

През изминалата събота стотици мотористи дадоха начало на "Мотосезон 2018". Заради студеното време шествието беше изместено и съвпадна с това на велосипедистите. За съжаление откриването на мотосезона не се размина без инциденти.

Спешна помощ потвърди за 3 инцидента с мотоциклетисти вследствие на лошата организация на движението. Те са настанени в болница и са без опасност за живота.

"Най-честите причини за катастрофа с мотоциклет са неправилните маневри на автомобилните шофьори. Моторът е опасна машина, която трябва да се уважава, иначе стават проблеми. При нас няма смачкана броня, а смачкани кости и отишли си хора", подчерта мотористът Любомир Дуриданов.

Според председателя на Българското обединение на шофьорите Христо Радков проблемът с лошите шофьори се крие още в обучаващите и изпитващите ги.

"От "Автомобилна администрация" чухме, че планират да премахнат "избягване на препятствие" от изпита за категория "А". Изпитващите на ДАИ взимат 600 лева заплата. Те са около 105 за цялата страна. Нека да потърсим там проблема", обясни Радков в "България сутрин".

"Няма значение с каква машина си на пътя. Трябва да имаш отговорност към останалите движещи се по пътищата. Трябва да се промени отговорността както на изпитващите, така и на инструкторите. Те трябва да носят наказателна отговорност за тези, които обучават и изпитват", категорична бе журналистът Нора Стоичкова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо за Бога слагате всички мотористи под общ знаменател?? Има не малко такива, които ценят живота си и карат заедно с трафика и се наслаждават на пътуването. Защо заклеймявате и тях заради неразумниците??
25
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последните ми 2 ПТП-а с мотор бяха, заради шофьори на коли в града. Или не те виждат, или те имат за нищо на пътя.И това е със скорост в ограниченията.Масово шофьорите на коли си мислят, че мотора е без предимство и той трябва да дава път.
24
44
 
9
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Яко. Пропаднало комплексирано племе пълно с комплексирани джудженца със съсухрени пиш-чици и огромни комплекси. Няма да крия. Моторджия съм. Момичетата с мотори които познавам са повече мъже от коментиращите тук. Леете жлъч и злоба, а на живо се криете като злобни мишоци между ламарините. Явно пенсаж озлобен на света е основния коментатор тук. Аре, лейте жлъч няма да направи скапания ви живот по смислен.
23
12
 
10
 
! Отговори
MOto преди 6 години
Най-обичам да ви бръмнем в два през нощта
22
3
 
40
 
! Отговори
Шофер преди 6 години
Не съм видял и не съм чул за моторист, който да не е нахален, да се провира, тройно изпреварване, опасни маневри и др. Няма как да го видиш, когато кацне зад теб, дори и постоянно в огледалото да гледаш, изниква от нищото. Сами са си виновни за ПТП.
21
0
 
49
 
! Отговори
t666 преди 6 години
"При нас няма смачкана броня"То и номера няма, и ограничения на скоростта няма за вас, мигачи няма, изчакване на светофар в колоната няма - абе въобще голямо нямане пада.....
20
0
 
35
 
! Отговори
O.o преди 6 години
Пролетното преброяване на живите нисколетящи смъртници мина в Събота. Уви, тук в "окръга" двама не успяха да се "преброят", защото не оцеляха по пътя за "преброяването". Единия "майстор", на 25 годни, с нерегистриран мотоциклет и неправоспособен, успя да се размаже в задницата на тежкотоварен бус. Явно буса е виновен, че не може да се движи с 200-300 и да влиза в завоите с 150-180. На есен ще преброят оцелелите. Искрено се надявам бройката да се същата, но едва ли ще се случи.
19
5
 
21
 
! Отговори
Истукан преди 6 години
Тези рокери с моторите са чисти самоубийци. Ще гледаме все повече техни трупове по пътищата. Заради един такъв *** затвориха цял път и покриха трупа му на пътя.
18
3
 
30
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Мотористите са най-големите *** на света !!
17
2
 
36
 
! Отговори
Кругер преди 6 години
Имам само едно ПТП и то е като ударих отзад моторист при 20 км/ч. Онзи се промуши отдясно на мен и караше на зиг заг. Само шамари за тия!
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично познавам 2-*** мотористи ,без да имат книжка .Как се регирстрира на тяхно име и защо няма проверки на тези хора (защото немогат да ги догонят с астричките )...
15
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са най-големите комплексари. Повечето са богаташки синчета, които се правят на интересни.
14
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да пазиш някой, който не се пази сам? Невъзможно е!
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес караш с 200, утре те карат с 20 към орландовци. Това е жестоката истина
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъде не се затваря цял град и околовръстния път около него заради шепа тарикати.Но в България всичко е сбъркано. Като се почне от управляващите.
11
1
 
40
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
"Пистаците" са за писта!!В града пистак се отнема,този ,който го е карал отива на кариерата да *** камъни до 12.В 12 когато се унесат се пуска на високоговорител пистак ,така както тормозят работещите нощем.След 6 месеца го връщат 48 килограма на роднините!!Те през това време да са платили 2000 глоба!!И толкова много неща ще се оправят!!И хората ще спят спокойно и катастрофите с тях ще намалеят.Искат лид а се пребиват!!Денем и на пистите!!!Някой работещ,да не одобрява моите мерки?
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе! И ПАК другите им виновни!
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който беше затворил околовръстното в събота да го затворят скоро в ковчег!
8
0
 
32
 
! Отговори
Тодор Пашов преди 6 години
Василия Пейчева нещо накланя везните... не колите развиват по 200 км в града и изпреварват без да има допълнителна летнта в ляво и минават на косъм между две коли ... на тях им харесвал адреналина ... ами какво се жалват ?
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера мотористите призоваха шофьорите да бъдат по внимателни с тях.Не можеш да опазиш човек който сам не се пази.80% от катастрофите на мотористи са по тяхна вина, висока скорост, несъобразено изпреварване, лоша преценка на пътната настилка, са само част за техните катастрофи.