Мотористите – застрашени на пътя или отговорни за катастрофите?

При нас няма смачкана броня, а смачкани кости, коментира моторист
2 апр 2018 11:20,
120

През изминалата събота стотици мотористи дадоха начало на "Мотосезон 2018". Заради студеното време шествието беше изместено и съвпадна с това на велосипедистите. За съжаление откриването на мотосезона не се размина без инциденти.

Спешна помощ потвърди за 3 инцидента с мотоциклетисти вследствие на лошата организация на движението. Те са настанени в болница и са без опасност за живота.

"Най-честите причини за катастрофа с мотоциклет са неправилните маневри на автомобилните шофьори. Моторът е опасна машина, която трябва да се уважава, иначе стават проблеми. При нас няма смачкана броня, а смачкани кости и отишли си хора", подчерта мотористът Любомир Дуриданов.

Според председателя на Българското обединение на шофьорите Христо Радков проблемът с лошите шофьори се крие още в обучаващите и изпитващите ги.

"От "Автомобилна администрация" чухме, че планират да премахнат "избягване на препятствие" от изпита за категория "А". Изпитващите на ДАИ взимат 600 лева заплата. Те са около 105 за цялата страна. Нека да потърсим там проблема", обясни Радков в "България сутрин".

"Няма значение с каква машина си на пътя. Трябва да имаш отговорност към останалите движещи се по пътищата. Трябва да се промени отговорността както на изпитващите, така и на инструкторите. Те трябва да носят наказателна отговорност за тези, които обучават и изпитват", категорична бе журналистът Нора Стоичкова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
27
 
! Отговори
vsvsvd преди 6 години
Кой ще поеме разходите на полицията - за коли и хора? Използвани бяха за една глупост да отбиват движението. Как толкова лесно се затваря национален път, ако не бъркам околовръстното не е общински? Най-важното кой е беше човека който го разреши, ето това напишете
5
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eдин простичък въпрос: Някой изпреварвал ли е мотоциклет на автомагистрала?
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недейте да плювате избирателите на ГРОБ. Тях ги покровителства лично Фандъкова.Зарадия тях затвори в събота цяла София.
3
1
 
47
 
! Отговори
vsvsvd преди 6 години
Стига с тези мотористи, защо не отразихте истинската новина от събота - огромни задръствания из цяла София, защото някой решил да затвори околовръстното за да ги зарадва. Стотици хиляди хора изгубира време, нерви и гориво. Замърси се въздуха от многото коли работещи на празен ход, добре че после излезе вятър. Имало 3 инцидента с мотористи, ами хората които са чакали бърза помощ събота, за софия със сигурност е имало, защо не пишете за тях? Кой разреши да се затвори най натоварения път в България
2
7
 
4
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 6 години
Пътната настилка трябва да бъде с 1м. по-широка за да могат моторите да се движат там.
1
0
 
54
 
! Отговори
аз преди 6 години
"Най-честите причини за катастрофа с мотоциклет са неправилните маневри на автомобилните шофьори."Да бе, да! Пази моториста, докато кара с триста! Карат като изтървани, масово са с номера монтирани под калника или зацапани до степен да не се четат. Под каране разбират газ колкото може и колите да се минават, като слалом. Такъв го виждаш, чак като те подмине или свърши в колата ти.