Полицай във всяко населено място! 2800 униформени - назначени

Част от тях обаче все още са на обучение
24
Полицай във всяко населено място! 2800 униформени - назначени
Снимка: архив, БулФото

Повече от 2 800 служители на МВР са назначени в последните месеци в изпълнение на концепцията "полицай във всяко населено място", която е записана и в програмата за управление на правителството. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев във Враца.

Той участва днес в работна среща с кметове на общини и на населени места от областта, свързана с превенцията на битовата престъпност, предаде БТА.

Повече от 1340 от назначените служители имат полицейски правомощия и като полицаи, жандармеристи и инспектори ще работят във всяко населено място. Половината от новите служители още не са пристигнали по места, защото продължава шестмесечното им обучение, отбеляза той.

По думите му работната среща е била и заради поръката на министър-председателя да се разбере дали има някаква промяна от изпълнението на концепцията. Според министъра на вътрешните работи някои от кметовете на села са споделили, че се усеща промяна. Пред него те са поставили въпроса за по-бърза работа по жалбите и заявленията за извършени престъпления или нарушения.

Въвежда се използването на информационни карти при посещения на служителите с полицейски правомощия, допълни министър Радев. Той каза, че продължава и подмяната на полицейските автомобили, а вече няма ограничения върху използваното гориво за тях.

По време на работната среща е обсъдено и въвеждането на видеонаблюдение в населените места, каза още Валентин Радев. Той отбеляза, че в това отношение община Враца е добър пример. Видеонаблюдението като метод помага много на полицията при разкриване на престъпления, коментира Радев.

Кметът на Козлодуй Маринела Николова е съобщила, че общината е купила 470 камери, осигурила е необходимия програмен продукт и предстои въвеждането на системата за видеонаблюдение. Важното е хората да получават сигурност, обобщи министърът на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
21
 
! Отговори
Бивш полицай преди 6 години
А колко полицаи напуснаха за две години аз да ви питам ако е възможно.Отговора е 5500 полицаи. Така ли е?Последната година когато прекосяват София патрулен автомобил не мога да видя.От 10 години не са ме проверили един път когато управлявам мпс.Какви 2800:какви измишльотини.И това ви го казва един бивш честен служител на реда. Поне им разказвах играта на криминалните.Още ги е страх от мен в квартала.Затова съм доволен от себе си. Беден но честен и строг и справедлив.
23
1
 
23
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
При едно от прибиранията ми в Бг посочих на кола на КАТ явен нарушител на пътя. Оня полицай ми каза " Я си гледай работата. Няма да ме учиш как да си върша моята" и продължи да си яде мазната баница. За да има превенция първо е нужно компетентен, образован и морално обоснован личен състав. Колко такива полицай познавате. В EU полицията е приятел и помага. В Бг полицията е враг точно толкова колкото и престъпниците с малки изключения, които потвърждават правилото.
22
1
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 6 години
Чувал съм поговорката и съм склонен да се съглася, но ако Вашите разбирания са за "преструктуриране на МВР", моите по-скоро са за как да опазя имуществото си. Да, промяна може да има, но резултатите биха дошли след поне 5 години, а дотогава какво правим?
21
2
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 6 години
До МАТЕМАТИКАСтига сте повтаряли тази мантра. Вижте как е в другите страни. Вижте законите за МВР на Германия, Франция и др. големи страни от ЕС и тогава говорете. Например в Германското МВР влизат,слушалките, пожарната, документите за самоличност, гранична и пътна полиция и др. служби,които са били преди в нашето МВР. За съжаление на бългаската статистика не може да се вярва. Да се основаваш само на статистиката е семешно и звучи като вица за месот със зеле. Средно вс.ядат месо със зеле.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Boko boПревенция не се прави само с полицаи! Колко от вас биха помогнали в превенцията-да посочат например този продава наркотици,този краде,оня върши други престъпления и т.н.този полицай ми поиска пари,ама аз не му дадох.........Иначе сте с големи усти по форумите,ама мълчите като проскубани мишоци,а акър да давате цена нямате!
19
2
 
9
 
! Отговори
ДО 10 преди 6 години
За Евростат се докладват 27 000 , за НСИ България са 61 000 преди 7 години . Днес броя е Държавна Тайна заради Скандално Число на Брой Полицаи на глава от населението и Тихата Стачка на МВР срещу България .
18
0
 
10
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 6 години
Школите на МВР празни пък назначени 2800човека...къде ли са ги скрили.
17
0
 
8
 
! Отговори
МВР преди 6 години
До ЗЛЕ С МАТЕМАТИКАТАЧислениятсъстав на МВР не е бил толкова от 2014 година. Информацията е неистина, защото излиза,че от 2800 новопостъпили само 1300 са полицейски правомощия,а останалите какви са. За поредн път инфото не отговаря на истината. Лошото е , че май няма човек в МВР, който да даде реалната цифра на работещите там и колко са новопостъпилите. То ще е така като постъпиха в аминистрацията калинки-малинки от вън и хал хабер нямат от МВР.Искат да бъде както в някой др.администрации.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РистуВ почти всички страни от ЕС например не се разследват единични кражби на автомобили,чистачки,радиокасетофони,буркани от мазета,овце,дребни измами и т.н.проблемът е разрешен със застраховане на имуществото! Ама у нас и застрахователите калпави и народа *** и беден.....та така!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още полиция, ми тя сегашната не е никак малко плюс пенсионери полицаи.Много богата държава сме. Вече на всека крачка срещаш г- н" Глобаров" с под вид г-н " Актов" и г-н " Фишев" с нарма за фишове и актове за смяна.Така народеца требе да има страх преди от господа сига от полицая за да гласува правилното.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Има ли значение?Значение има! Сбъркана е концепцията!Една китайска мъдрост гласи: Ако начело на армия от магарета стои лъв,то тя ще спечели всяка война,но ако начело на армия от лъвове стои магаре,то ще загуби всяка битка!
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И нека не забравяме най-важното. Няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюцюнер-полюцай . Присламчват се, правят се на загрижени, а всъщност събират информация и снасят на цивилните си ортаци, и така докато ви оберат, измамят, или убият с цел лична облага. Това шумкарско сборище на потомствени рушветчийстващи колибари е изключително вредно. За да не станете жертва на престъпленията им, дръжте ги на страна от себе си.
12
1
 
10
 
! Отговори
Има ли значение? преди 6 години
След влизане в къщи "Само златни пръстени ли няма?, вижте дали се са се търкулнали под мебелите"... Снемане на отпечатъци?... "Ама те имат ръкавици, няма смисъл". Втори случай, разбита маза...полицаите: "сложи си аларма, чува се до третия етаж"... Аз съм без коментар. За какво плащам данъци и защо МВР получава такъв ресурс?
11
0
 
8
 
! Отговори
кунчо преди 6 години
Скоро не бях чел толкова качествен виц!
10
1
 
7
 
! Отговори
ЗЛЕ С МАТЕМАТИКАТА преди 6 години
Общият брой на служителите с полицейски функции, държавните служители и лицата, работещи по трудово правоотношение, в структурите на Министерството на вътрешните работи в цялата страна главни и областни дирекции, СДВР, дирекции и специализирани дирекции е 45 260 души.В статистиката, която представя МВР, общата численост на служителите на МВР с полицейски функции е 27 463. От тях в цялата страна в качеството на полицейски служители работят общо 22 305 души, служителите с полицейски функции в
9
1
 
1
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Отлично
8
5
 
12
 
! Отговори
МАТЕМАТИКА преди 6 години
България е на Първо Място в Света по Полицаи на глава от Населението .Колкото и да ни лъжат Математиката е две по две равно на четири .МВР - близо 70 000 . България - близо 7 000 000 1000 Полицая на 100 000 Население .
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КМЕТ НА ВСЕКИ КЕРЕМИДА, ТА И СЕГА И ПОЛИЦАЙ. ПА ПОСЛЕ И ПОЖАРНИКАР НА КЕРЕМИДА
6
2
 
23
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
България е страната в ЕС с най-голям относителн дял полицейски служители и като перо от Държавният бюджет. И същевременно с най-ниска резултатност, за превенция дори няма смисъл да говорим. На практика полиция в България няма. Та това отново е схема с цел кражба на пари и ПР пред глупавото народонаселение.
5
1
 
24
 
! Отговори
селянин преди 6 години
Шведите трябва да се изпратят на Марс ,за да има спокойствие ,защото и по 10 полицая в село да има няма нищо да се промени !