Слънчево, но хладно и много ветровито – времето днес

Максималните температури ще стигнат 16 градуса
2 апр 2018 07:52,
1
Слънчево, но хладно и много ветровито – времето днес
Снимка: архив "Булфото"

Слънчево и много ветровито ще е времето в понеделник. Ще е малко по-хладно от вчера.

Минимални температури, в повечето райони, ще бъдат между 3° и 8°, в София около 2°. Максималните градуси ще са между 11 и 16, в София около 12. Това прогнозират синоптиците от НИМХ при БАН, цитирани от "Фокус".

Днес ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слабо.

Синоптиците обявиха жълт код а силен вятър в осем области в страната - Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. Метеоролозите предупреждават, че през деня западният вятър ще се усили и ще бъде силен с пориви до 20-22 м/с.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вероятността да превали е малка. Ще духа умерен и селен северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат 12° и 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8°.

В планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около минус 1°.

Във вторник ще е слънчево, след обяд над западните райони с висока облачност. Сутринта ще е студено с минимални температури между 0° и 5°. През деня ще се появи южен вятър и ще започне затопляне, и максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

В сряда ще е предимно слънчево. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 18° и 23°, по-ниски ще бъдат по Черноморието – между 10° и 15°.

В четвъртък ще се задържи топло, температурите ще са с още 1-2° по-високи. Ще преобладава слънчево време, след пладне над Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари