За Великден: 6000 румънци очакват в "Двореца" в Балчик

Гласът на румънската кралица Мария ще посреща туристите
2 апр 2018 14:10, Анисия Иванова
18
 За Великден: 6000 румънци очакват в "Двореца" в Балчик
Архив: Булфото

"Двореца" в Балчик очаква да посрещне около 5000-6000 румънски туристи за Великден, съобщи директорът на държавния културен институт Жени Михайлова.

Традиционно румънците са сред най-многобройните посетители в архитектурно-парковия комплекс за православния празник.

От началото на април туристите вече могат да си направят снимки с холограмата на кралица Мария в читалнята на "Двореца", каза директорът на културния център пред БТА.

Триизмерната фигура, която е създадена по стари фотографии, приветства посетителите с "Добре дошли в моя кралски дворец". Гласът е синхронизиран по тембъра на румънската владетелка, запазен в архивен запис.

Очакваме добър туристически сезон и "Двореца" да привлече поне 261 000 посетители, колкото бяха през 2017-а, добави Жени Михайлова.

По думите й в архитектурно-парковия комплекс през миналата година са пребивавали туристи от близо петдесет държави като най-многобройни са били румънците и българите.
 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 9 месеца
...Prekrasen Dvoretc.....i mnogo cvetya....rasteniya koito ninoga ne ste vijdali...Struva si ....Idete i se nasladete...
11
0
 
1
 
! Отговори
Младши до Мачу Пикчу преди 9 месеца
И аз бих гласувал за Владо Береану ако той на всеослушание почне да пропагандира,че истинското му име е Владо Борянов а другото е варваризиран фалшификат!
10
3
 
5
 
! Отговори
Щ.Младши преди 9 месеца
Кажете им да не се свират много в изконните Български национални територии,че ще почнем да ги питаме дали си знаят истинския произход или знаят само лъжите,на които са ги учили в училище.
9
7
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 9 месеца
А е днес.бг, вие подигравате ли се с нас християните?!
Пишете за велик ден, а сте сложили тая джамия на снимката на статията!
8
2
 
0
 
! Отговори
мачу пикчу преди 9 месеца
Че то и български гласове много , но аз бих избрал Владу Беряну...
7
0
 
8
 
! Отговори
От 5 преди 9 месеца
До Анонимен 6

По-скоро става въпрос за словореда... "6000 румънци очакват..." а не "очакват 6000 румънци" както е правилно... Излиза, че 6000 румънци очакват нещо в Балчик... А по въпроса за камарата пари въпроса изобщо не е ясен...дали ще е камара...и на кого по-конкретно ще я оставят...
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е джамия а в ориенталски стил! Вътре са нормални стаи за живеене. И стига с вашите предразсъдъци! 6000 румънци ще дойдат и ще оставят камара пари. Ако за теб това е е нищо, то това за този малък град е от голямо значение. Раздвижва се целият град!
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И какво очакват 6000 румънци в двореца в Балчик, който явно е джамия ?
4
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво ви пречи снимката? Това не е просто снимка, а снимка на резиденцията на румънската кралица Реджина Мария! Който румънците посещават всеки уийкенд. Има си причина за да е във формата на джамия. Кралицата излиза с лодка в морето, но излиза буря и един турчин я спасява. Тя в негова чест построява резиденцията си в ориенталски стил. И не само много от елементите по украсата в самия комплекс са ориенталски.

Взели жендърчетата да плюят!
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
сайтът си е супер, всичко си е наред
2
2
 
20
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Насоката в този сайт е такава
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добра снимка. Точно като за Великден.
Но пък е може би е умишлено подбрана от автора на статията за повече коментари...