5 г. затвор за трима убити на пътя. Вдовица: Наказват ме пак!

Виновният Любомир имал наказания за висока скорост и преди това
59
5 г. затвор за трима убити на пътя. Вдовица: Наказват ме пак!
Кадър: Bulgaria ON AIR

"Господи, защо Върховният съд ме наказа още веднъж, като намали наказанието на човека, убил мъжа ми и още две жени?!”. С тези думи, премесени със силен плач, посрещнала решението на върховните магистрати вдовицата Корнелия Петкова, майка на три деца, съобщи "24 часа".

Нейният съпруг Атанас Ламджиев, на 46 г., е една от жертвите на 26-годишния Любомир Трайков, син на транспортен бос от Пловдив.

Още по темата
На 18 ноември 2016 г. с луксозното си "Ауди" той помете "Пежо"-то на Ламджиев и го остави на място с 44-годишната Виолета Стоянова, майка на 5-годишно дете.

Инцидентът стана на бул. “Руски” в Пловдив. Девет дни по-късно издъхна и 23-годишната студентка Полина Карастоянова, която също е била в "Пежо"-то.

Върховният касационен съд (ВКС) намали наказанието на Трайков-син от 6 на 5 г. затвор, изтъквайки, че Пловдивският апелативен съд е дал превес на отежняващите вината обстоятелства, а не ги е балансирал със смекчаващите.

“Какво смекчаване? Имаме тежко престъпление с 3 жертви”, недоумява адвокат Марин Марковски, който защитава вдовицата Корнелия Петкова.

Юристът е категоричен, че в случая преценката на магистратите е погрешна и несправедлива спрямо жертвите. Вдовицата е потресена от решението и плаче. 

“Имаме трима убити. Водачът се е движил с 94 км/ч в населено място. Скоростта е много над допустимата. Констатирано е наличие на алкохол в кръвта му. Няма никакво съпричиняване на произшествието от страна на загиналия водач”, изброява Марковски.

Самият Трайков преди това е имал 12 наказания за нарушения на Закона за движение по пътищата. Пет от тях били за превишена скорост.

Решението на ВКС, което е окончателно, предизвика възмущение сред пловдивчани. Социалните мрежи са залетис гневни коментари. Повечето свързват намалената присъда с това, че младежът е син на богат бизнесмен.

На първа инстанция окръжният съд в Пловдив даде 4 г. затвор на Любомир Трайков. Младият мъж призна фактите и делото мина по съкратената процедура.

Близките обжалваха, тъй като наказанието им се видя твърде малко. Апелативният съд в града го завиши на 6 г. и забрани на сина на транспортния бос Младен Трайков да шофира 7 г.

И тази присъда обаче не донесе удовлетворение за роднините на загиналите. Надеждата им беше във ВКС. Решението оттам ги посече.

Те никога няма да забравят датата 18 ноември 2016 г. Това е най-страшният ден в живота на три фамилии. Във фаталната нощ Атанас Ламджиев, племенникът му Димитър, Виолета Стоянова и студентката Полина Караиванова се връщали от магазин в центъра на Пловдив, където поставяли коледна украса. Атанас бил нает от столична фирма за декорация на търговския обект, чийто отговорник била Виолета.

Влюбените Димитър и Полина помагали по-бързо да приключи работата. След като оформили украсата, Ламджиев качил всички на служебното "Пежо", за да ги закара по домовете.

Точно в 1,30 ч на кръстовището на бул. “Руски” и ул. “Ген. Данаил Николаев” били връхлетени от "Ауди"-то на Любомир Трайков. Ударът бил толкова силен, че влачил "Пежо"-то 15-ина метра до близката спирка, в която се спрели. Ламарините на заслона се огънали.

Ламджиев и пътуващата на предната седалка Виолета загинали на място, а линейки откарали Димитър и Полина в болница. Единствено младият мъж оцеля в катастрофата, а студентката издъхна след дни. 

Още в пловдивския съд се разбра, че Трайков-син се е движил с превишена скорост. Макар и по-късно да е била взета кръвната му проба, тя отчела 0,8 промила алкохол.

Бащата на Любомир е собственик на транспортна фирма с над 70 камиона. Синът му бил вицепрезидент на компанията. В нея отговарял за счетоводството и IT осигуряването.

Трайков-старши пое разноските по погребението на Ламджиев, макар вдовицата Корнелия да твърди, че го направил, без да я уведоми. Тя няма брак с Атанас, който е баща на трите ѝ невръстни деца. Именно той се грижел за прехраната на многодетното семейство.

Петкова и сега се ужасява при мисълта, че и тя е можела да бъде сред жертвите. Предната вечер с мъжа ѝ обсъждали и тя да се включи в работата по украсяване на магазина. Атанас обаче я убедил да остане вкъщи, защото децата можели да се събудят и да се изплашят, че родителите им ги няма.

В злокобната нощ Атанас бил само с 45 лева в джоба, които спечелил от аранжирането на украсата в търговския обект.

След кървавата катастрофа първоначално Корнелия се срещна с бащата на Любомир. Тогава тя каза, че Младен Трайков е добър човек. Според нея всеки е можел да бъде на мястото на сина му. Неговата трагедия била не по-малка от тази на нейното семейство. Бащата на момчето се ангажирал да осигурява месечна издръжка на сираците.

Тези договорки между вдовицата и Трайкови я изправиха срещу семействата на останалите жертви - близките на Виолета и Полина.

Впоследствие Петкова обяви, че е върнала показно помощта След което се присъедини към роднините на другите жертви и каза, че иска най-строго наказание за Любомир Трайков.

Според Марковски вдовицата ще предяви иск за обезщетение пред застрахователната компания. Тя настоява за всеки член от семейството да получи по 250 000 лева, или общо 1 милион.

“Предстои да заведем дело на база на решението на ВКС, тъй като има осъдителна присъда, а компанията може да предяви и регресивен иск”, каза адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До онбашиятание не сме бедняци, но не парадираме с това какво имаме. Искаме само справедливост!
50
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Колеги, Любо е пасивен, а председателят на съда е активния му любовник. Как да го осъди справедливо?
49
12
 
7
 
! Отговори
Sonq преди 6 години
Тази с трите деца още на другия ден след като мъжът и беше блъснат каза по телевизията, че се случвали тези неща и момчето едва ли не е било невинно, в последствие се разбра че бащата на момчето и е дал пари и е обещал да се грижи за децата. Вместо да се вдигне да си намери работа, тя продаде съпруга си. Хич да не реве пред камерите, заради нея се бяха събрали стотици пловдивчани
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...убитите излизат на пътя му от странична уличка, при чудесна видимост и му отнемат предимството..."Силно се надявам да нямаш книжка или ако имаш - скоро да ти я вземат. Толкова грешки имаш в анализа на ситуацията, че просто не знам откъде да започна...
47
23
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
стига сте давали винаги предимство на жертвите и бедняците, нерезчето наистина е карал бързо (нали е през нощта и няма никой), ама убитите излизат на пътя му от странична уличка, при чудесна видимост и му отнемат предимството. вината е повече на умрелия, отколкото на тоя осъдения. 5 години си е съвсем добра присъда, ставийски дето направи катастрофа напълно по негова вина получи само условна.
46
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със 100 километра в град Пловдив се движат само селяните .Никой пловдивчанин не кара с повече от 40-50км/час в центъра на града . Очевидно е че тоя бос е селски пръч с тирове и пари от ГЕРБ .А когато си от ГЕРБ си богопомазан селендур .
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За трима убити 5 години егати и съда !Ми да беше убил поне 500 човека за да му дадат 6 години ...Това е да имаш богат баща със 70 тира -постоянно си пиян и дрогиран .То кууурвите само обикалят с такива синковци по баровете .
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Милиционерия човешкия вивот е само една капка от червения океан на "партията"! Когато изметем селяците от ръководните постове тогава ще станем държава и наподобаващо общество!
43
2
 
9
 
! Отговори
men преди 6 години
подготвя се *** както требва и босчето и синчето барабар с други родствени издънки да се пържат после в ада. начини хиляда, гугъл най добрия приятел. и да я хванат, ще си е заслужавало. трйбва просто много дисциплина, добра подготовка и хладнокръвие при изпълнението.
42
2
 
6
 
! Отговори
Бай Тошо преди 6 години
Сладки ли са бананите?
41
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнам друга държава където да дават 5 години за трима убити.
40
3
 
31
 
! Отговори
Niki преди 6 години
Българи , бягайте , спасявайте се , напуснете тази територия , спасете децата си.
39
3
 
38
 
! Отговори
Пропов преди 6 години
Мене ме нема... в тая схема. Имам 2 деца и ме е страх за тях. Затова въпреки че съм юрист, банков инспектор и т.н.т. на 40г. дойдох да мъкна дивани в Германия. Носач станах. Ама си спасявам децата. В България е геноцид, джунгла, Джурасик парк. И никакъв шанс за оправяне няма. Повечето ми познати вече са духнали от там.
38
10
 
21
 
! Отговори
струваше ли си преди 6 години
колеги, струваше ли си за едни банани да станем седесарска мутренска клуака? Какво ще оставите на децата си, ако не успеете да ги спасите в чужбина, ммм? Обелки от банани?
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шобана територия .
36
2
 
25
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
Скоро един Пакистанец уби 3 деца които си чакаха рейса в Лондон надрусан и пиян за което получи 13 г. Ши*ания Евросъюз дава свобода на насилието.
35
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЮРИСТИ ВЕЧЕ ДОКАЗАХА, ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е ЗАВЕЛО ИСКА ПРАВИЛНО ЗА СЛУЧАЯ СЪС РИТНАТАТА КАМЕРИЕРКА! ТАКА ОНЯ СЕ ИЗМЪКВА!!!ЦЯЛАТА ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ Е СЪСРЕДОТОЧЕНА В ПРОКУРАТУРАТА ОТ КЪДЕТО ТРЪГВА ПРОБЛЕМА!
34
29
 
3
 
! Отговори
Сико преди 6 години
Пежото отнема предимството на Аудито. На това се дължи "връхлитането". Не е маловжно.
33
2
 
37
 
! Отговори
Левски преди 6 години
94 в населено място място, алкохол в кръвта и 12 фиша или акта все тая за произшествия И ОЩЕ ПО ЛОШО 3ма УБИТИ. 5 ГОДИНИ. СЕРИОЗНО ЛИ. ТОВА НЕ Е СЪД, ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА. *** ТИЯ ХОРА НАИСТИНА ЛИ СА СЕРИОЗНИ. Offer sorry ТАТИ Е ТРАНСПОРТЕН БОС. А БАТ БОКО КЪДЕ Е ? ТОЙ ОБИКНОВЕНО ВСЯВА СПРАВЕДЛИВОСТ.
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 31АМАН ОТ ТЕБЕ ГАДЕН ПУТИНОФИЛЕ!!!ГЕРМАНИЯ Е ДЕМОКРАЦИЯ НО ТАМ КАТО ИЗВЪРШИШ НЕПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО НАПРАВО ТИ СЕ РАЗГОНВА КАКАТА!ПРОБЛЕМА НЕ Е В ДЕМОКРАЦИЯТА! ПРОБЛЕМА Е В ПРОКУРАТУРАТА НАЙ-ПРЕСТЪПНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!