Бруталната машина на ДС: Била ли е агент на Юлия Кръстева?

Коментар на литературен критик и музикант пред Bulgaria ON AIR
3 апр 2018 16:15, Анисия Иванова
50

Световно известният философ се оказа поредния високо ценен българин с досие. Миналата седмица Комисията по досиетата разкри агентурното минало на Юлия Кръстева.

Тя е вербувана на 19 юни 1971 г. Кръстева е работила като агент и секретен сътрудник под псевдонима Сабина. Какво всъщност знаем – какви са фактите и защо скандалът гръмна сега: коментират в предаването "ОколоСветско" литературният критик проф. Миглена Николчина и музикантът и общественик Стоян Михалев.

Мъртвите души на ДС – ще научим ли някога истината?

"В момента живеем в ситуация на държавна измяна от страна на правителството в съучастие с опозицията и президента. България се отклонява от своя евроатлантически курс. Досието се вади точно сега, за да се удари българската интелигенция и да се измести фокуса от това, което се случи миналата седмица с експулсирането на руски шпиони.“, каза Стоян Михалев.

Отклоняване на вниманието ли е внезапното разкритие – кога ще бъдат разбулени тайните на миналото?

"Време е да лишим от работа онези, които постоянно вадят досиета и омаскаряват хората по този ужасяващ начин", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR проф. Миглена Николчина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките членове на Комисията взети заедно не струват колкото малкия пръст на Юлия Кръстева. Тя е световна величина.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистически доносници, ченгета и всякаква червена ***. Ето такива ни тикат в лицето вече 30 години. Това ни дават за пример!
18
4
 
24
 
! Отговори
Мина преди 6 години
Възможно е,защото тя не помогна на нито едно българче, на нито един автор. Не преведе българска литература. Пише самата, че не е научила сина си на български, защото не се говорил. Атеистка, но когато Давид има проблеми и тя решава, че други ще го гледат го оставя при католици. Сестра и, не написа нищо в нейна защита. Може би щастлив живот, в който егото е водещо.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички досиета трябваше да бъдат публикувани веднага след 1989 г. В момента се използват просто като средство за шантаж и отстраняване на неудобни хора. Ако ги бяха разсекретили и публикували още навремето, всички щяха да са наяве и да се знае кой кой е и да пратят всички тия на бунището. Сега просто се използват за постигане на политически цели.
16
2
 
12
 
! Отговори
ченге=бандит преди 6 години
Редно е да бъдат лишени от работа ченгетата, а не тези които разкриват досиетата
15
2
 
5
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
няма за какво да ги защитавам имам причини за точно обратното , но с времето отвикнах сляпо да приемам нещата, които се казват и изобщои ако ме интересуват си ги проверявам доколкото е възможно за да намеря обяснение - в този случай не намерих такова
14
5
 
19
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 6 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Шаренкова,Явор Дачков
13
8
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 6 години
За национално предателство говори човек който защитава ЕВРО АТЛАНТИЧЕСКИ ЦИНОСТИ ...за същите евроатлантически цености говореше СОЛОМОН ПАСИ които направи всичко възможно за унищожаването ва ракетите ви е разсеретяване на всички секретни поделения убслужваики същити евро атлантечески ценности...КОИ СА ИСТИНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ??????ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЗАСТЪПВАТ ЗА РАЗНИ ЕВРО...*** ...СОРОС И ВСЕВЪМОЖНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗАД КОИТО СТОЯТ НАЙ ОБИКНОВЕННИ ПИЯВИЦИ
12
3
 
16
 
! Отговори
МИ 6 преди 6 години
ДА ГИ ПУСНАТ НАКРАЯ ВСИЧКИТЕ ДОСИЕТА ВЪВ ФЕЙСБУК И ВСЕКИ ДА МОЖЕ ДА ГИ ЧЕТЕ И КОМЕНТИРА НА ВОЛЯ! И ТАКА ЩЕ СЕ ПРИКЛЮЧИ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ С ТОВА ИЗНУДВАНЕ И МАНИПУЛАЦИИ ОТ РАЗНИ БИБЛИОТЕКАРИ, ГЕСТАПОТА И ПР.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде друзята до обяд защитават Масква, следобед дс агенти. За родину за ПутинуЧетеш коментарите и все едно си в бездорожието със зомбирани мужици
10
6
 
9
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
от това е изкарано като документи не видях нито един неин подпис или дума написана от нея върху документ на ДСвидях редица писма лична кореспонденция до майка и, и баща и, професори, колеги прикрепени към досието ...значи са и следели кореспонденцията, а написаното е твърде банално, освен ако не е свръх секретна закодирана информациявсички документи/доклади на ДС са написани от името на агент, който разказва какво са си говорили когато я е виждалкак това доказва, че тя е знаела, че е Агент
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В досието в 80% от документите така и не са научили как се пише и произнася името на мъжа й. Литературните термини нито веднъж не са ги написали грамотно, камо ли да ги разбират. Е какво са разследвали като са били неграмотни тия ченгета и са пазарували дънки на децата- жалка история. Чак ми стана мъчно, че такива *** са били в системата и тази жена ги правела луди.
8
1
 
24
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Я знам за ,,Сава,, ,,Буда,, ,,Гоце,, ...За тая не знам.
7
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо "омаскаряване" бе Михалев? ДС са търсили умни хора за агенти. От *** какъв агент може да стане? Той няма да свърши нищо. В тоя смисъл искам да кажа че трябва да се гордеят с досиетата си.
6
5
 
15
 
! Отговори
:):) преди 6 години
като ревете срещу нея, видяхте ли с какво се е занимавсла или по схемата Скрипал, виновен и толкова....
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много майки разплакаха много и то без причина само защото се съмняват !!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kolko Sa bili agrntite v nc tv ministerstva bolnizi v vsjaka kolperszia mrasnizi donosnizi vse oschte e kato pri jivkov ta i pove4e kolko sa u4iteli ditektori ministeri bidnesmeni bogatadchi agenti donodnizi ta samo s taja ni sanimavate
3
2
 
8
 
! Отговори
гого преди 6 години
разни позабравени певачи с политика мислят да стават известни отноеи. Един имсше през деветдесетте, Вили Кавалджиев баш седесарски," славей"....
2
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи когато са топили хората и са разбивали съдбите им, за което доносниците са получавали пари и постове е добре!? Тая "професор" ли е или селски пъдар!?
1
4
 
27
 
! Отговори
ДС = БКП = СМЪРТ преди 6 години
Никакво извинение няма! ЛИНЧ! Ууууу!