Пожарът в Сандански с щети за над 2 млн.лв.

Нито един от апартаментите не е застрахован
3 апр 2018 10:15, Петя Славова
14
Пожарът в Сандански с щети за над 2 млн.лв.
Снимка: Bulgaria ON AIR

Приблизително на около 2 милиона лева се оценяват щетите, които пожарът в жилищен блок в Сандански е нанесъл в кошмарната нощ в събота. Тогава огън, лумнал от магазина под жилищната кооперация, унищожи почти напълно апартаментите в сградата. Засега предположенията са за умишлен палеж. Охранителни камери са заснели двама с качулки и туби със запалителна смес, малко преди тежкото произшествие, пише "Монитор".

4-членна експертна комисия, назначена от кмета на Сандански Кирил Котев, влезе вчера в опожарения жилищен блок на ул. "Първи май". От сутринта комисията, водена от главен инспектор Красимир Горчов, директор на Дирекция "Териториално-селищно устройство" обследва цялата конструкцияна сградата от мазетата до таваните.

На огледа присъстваха и собствениците на опожарените жилища, както и собствениците на магазините на партерния етаж . Те отвориха апартаментите си и в тяхно присъствие комисията извърши оглед на нанесените щети от пожара.

Още по темата

Кметът на Сандански Кирил Котев изрази мнение, че до дни комисията трябва да излезе с експертно становище, което трябва да бъде в полза на собствениците на жилищата си. Едно от трите семейства, за които кметът Котев е осигурил квартири, са заминали за София, където имат друго жилище.

"Проверката приключи, предстои само оглед със скенер на арматурата на сградата. Неуместно е да се твърди, че сградата е опасна за живущите", каза вчера следобед пред журналисти кметът на Сандански Кирил Котев.

Нанесените щети от пожара в 40-те апартаменти са съдбовни за семействата.Изгорели са над 40 телевизора,десетки компютри, мебели,легла, килими, кухненско оборудване общо за над 2 млн лева. По всяка вероятност нито едно от жилищата в кооперацията не е застраховано.

"Кошмарна нощ преживяхме. Гърмяха флакони с парфюми. Пред очите ни изгоряха жилищата ни с цялото ни имущество", все още стресирани разказваха живущите,които още доста дни няма да могат да се върнат всобствеността си.

"Доведох от София баща ми и майка ми, за да дишат беломорски въздух и да живеят в курортния град, а виждате какво стана", кръсти се друг от собствениците на апартаментите.

Цялата сграда е сериозно пострадала. Три входа от първия до последния етаж са обгоряли, изгоряло е голяма част от имуществото им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като няма работещо МВР, така ще бъде. Най-добре ще е МВР да се закрие - така и така нищо полезно за обществото не прави.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подпалвачите като ги хванат да бъдат залени с бензин и подпалени на площата, и националните телевизии да предават пряко. След това едвали ще се намират още кандидати да палят.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поръчкаджиите се осмърдяха след Кемерово решили като Лондон жилищен блог ама с магазин да палят,що ли ама наверно да няма проверка на моловете,но пък те не всички имат развлекателни заведения,зали и раздадени метри като на пазара-битака.
10
4
 
8
 
! Отговори
ДД преди 6 години
Къде са ви застраховките бе...алууууу! Сега плачете ли плачете, тарикати!
9
1
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Когато налепиш цяла сграда със силно запалими материали се получава така.Кой разреши да се изолират сгради с фибран и стиропор.Това се прави с каменна вата.И в миналото са се палили апартаменти но никога не е изгаряла цялата сграда.Тепърва ще четем за такива инциденти
8
3
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Що е маке, все е Юнак.Много са серт македонците !
7
1
 
4
 
! Отговори
Потърпевш преди 6 години
"Кметът изрази мнение, че комисията трябва да излезе с експертно становище..., което трябва да бъде в полза на собствениците на жилища"............Какво становище???Какви експерти??? бе човече, като всичко ти е кьор-фишек работа!!!! В Сандански - или ще събаряте, или ще палите, за да се докопате до имота на хорицата!...................................................
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси тия сега като се предадат и ще им нашият поне по 1 условна!повече с кибрит и туба никога няма да играят!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В центъра на Сандански, двама паркират и излизат с туби. Започват да поливат магазин, започват да палят. Това е на място, където би трябвало да е претъпкано с полиция, все пак център нанкурортен град! Пита се в задачката, къде са полицаите в герберския град?! Но иначе всяко униформено ченге виси с палка на улицата и дрънчи пари! *** град, *** управници! Абе я оставка моментално!
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 апартамента по 2 телевизира, по 1500 е 60 хиляди, да кажем още толкова компютри. Останалите няколко милиона са килими.... какви хубави килими!!! Даже килимите в one and only royal mirage в Дубай са по-ефтини!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
също и пожара в студентски град - нормален ден в мутроландия
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това Алепо ли е ? Или Багдад ?Какви застраховки,какви доброволци,кметове ???В мирно време терористична атака за някакви си неуредени сметки!България не съществува!!!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ненормалници има в България!Това не може да се опише дори като тероризъм ,че дори онези имат някаква си кауза.Това е дъното на мизерните бабаити от селски тип.Я ми кажете къде и в Африка за да си разчистиш сметките запалваш цяло село.Това вече е лудница ,пълна със волт и половинови *** с манталитет ,че са богове!