Прогрес с обратен знак: Ул. "Прогрес" в село Гривица

Достъпът до улицата в плевенското село е абсолютно невъзможен
Обновена: 3 апр 2018 13:54 | 3 апр 2018 13:28,
12
Прогрес с обратен знак: Ул. "Прогрес" в село Гривица
Снимка: HelpBook.info

Европейско село в 21 век с не особено прогресивни улици - такава е ситуацията в с. Гривица и улица "Прогрес", която обаче е почти липсваща. За проблемът сигнализира живеещ в селото в платформата на Investor Media Group - HelpBook.info.

"Живея в с. Гривица, като постоянният ми адрес е също там, на ул. Прогрес. Самата улица не отговаря по никакъв начин на името, с което е титулувана, като няма никаква налична пътна настилка, дори чакъл, да не говорим за асфалт. Придвижването по нея е изключително затруднено, а когато сезонът предполага усилени валежи от сняг и дъжд е почти невъзможно", пише в сигнала.

Още по-зле става през зимата, когато снегът не се почивства, а живеещите на улицата са лишени от комфорта на съвременния живот.

"От години наред ул. "Гоце Делчев", която води от централната улица на населеното място, до улицата, на която живея, е с разядена асфалтова настилка, която продължава да се руши, като до днес дупките, които са се образували върху нея, са достигнали такива размери и дълбочина, че е невъзможно да се премине по улицата с лека кола, която не може нито да ги заобиколи, нито да премине над тях", става ясно от сигнала.

"Смятам, че това е недопустимо за път, водещ до жилищата на жители на България, която е европейска държава, както и за селище, разположено в непосредствена близост до гр. Плевен – общински център и селище, с население, надхвърлящо числеността и гъстотата на населението на останалите села", пише още сигнализиращият.

Живеещите на ул. "Прогрес" плащат данъци и такси, дори и такса смет, въпреки че контейнер на улицата няма. Притежателите на коли пък се жалват, че превозните им средства не могат дори да достигнат до дома им, заради препрятствията на пътя.

Прогрес с обратен знак: Ул. "Прогрес" в село Гривица
Снимка: HelpBook.info

"В случая, става въпрос за отворени ями в пътното платно, с дълбочина повече от 15-20 см, разпростиращи се по цялата ширина на улицата", пише още в сигнала.

Входът към ул. "Прогрес" се намира откъм разрушената ул. "Гоце Делчев". В другият край улицата е наличен излаз, който обаче е абсолютно непригоден за използване нито от пешеходци, нито от коли.

"Гореописаните обстоятелства затрудняват неимоверно много личния ми живот, възможностите за свободно придвижване, доставянето на каквото и да било до дома ми, да не говорим за възможностите за развитие на малък бизнес и предлагането на услуги от дома ми. Тези неудобства не касаят само мен лично, но всички живеещи в този район и принудени да преминават през тази улица", посочва сигнализиращият.

Допълнителен проблем е, че при евентуален инцидент, предполагащ отзоваването на служби като пожарна, полиция или спешна медицинска помощ, служителите ще бъдат изправени пред невъзможност да реагират и да посетят адрес в близост до конкретната улица.
 

Ако и вие се натъкнете на проблем, нередност и нарушение  - пратете сигнал в HelpBook.info.

С платформата ще алармирате властите, а медийното отразяване ще предизвика повече внимание и гласност на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Жител в близост преди 5 години
Преди над 20 г. Беше с чисто нова настилка но годините без грижи за нея си казват думата на скоро само напълниха дупките с натрошен материал който вече го няма мошеници !
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя тази улица е по-добра от много улици в Овча Купел и Разсадника. Ако обичате една такава насам...
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Село Гривица е до Плевен.Да.То друго няма с това име.Познах,че е до Плевен !
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е защото кмета живее на друга улица
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министерство на благоустройството?Ко каза?Колко ли министри,секретари,секретарки са си взели : късчета; улица?Ко прайме сега?Рецепти няма, щото няма държава
7
12
 
3
 
! Отговори
Еми преди 6 години
Не че нещо, ама може ли да ни споделят живущите колко са данъзите на имотите им и на къщата....офф ама тя къщата дали въобще фигурира при данъчните? Данъци по 10-20 лева на година, незаконни къщи, ама сме с претенции за асфалт до клозета ни??? Дори селата около големите градове, където стандарта е висък и всеки работи в града се хвалят колко данъци НЕ плащали, а били на 5 км от центъра на големия град, ама улицата им и чакъл нямат и за всичко е винова общината и най-вече правителството!
6
1
 
3
 
! Отговори
РОМ преди 6 години
Видими резултати.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че таз улица е перфектна, елате да видите у наше село цялата гума влиза в дупката
4
0
 
16
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
От снимката не личи дупките да са по 15-20 см.Я елате във Враца да видите до какво ни доведе водния цикъл. Улицата на която живея е тотално съсипана от Софийска фирма и колата се влачи па " тумбак". Половината от улиците във Враца са даже и по зле. Никой не упражнява никакъв контрол.Работи се по социалистически. Може и така....Пълно безобразие.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прогресът в България е равносилен на регрес в много от случаите за съжаление
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яка улица. Рядко сполучливо надупчена.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То цялата държава е в такива дупки, че ...