Спешна помощ с полицай! А човекът умира...

От тел. 112 подложили на разпит съседа, подал сигнала
3 апр 2018 16:00,
24
Спешна помощ с полицай! А човекът умира...
Снимка: архив "Булфото"

Спешна помощ прати лекар с полицай на умиращ човек след обаждане на тел. 112 от негов съсед.

Драматичната ситуация с куп неразбирателства за съжаление завърши фатално.

Семейната драма се разиграва в апартамент в квартал "Възрожденци" в Кърджали преди седмица, пише rodopi24. 60-годишният мъж получил остра сърдечна недостатъчност, задушавал се, а съпругата му изпаднала в паника. Веднага се обърнала към свой съсед адвокат. Комшията се обадил на тел 112 и последвала дълъг разпит за трите имена на умиращия, за годините и оплакванията му.

"Обясних им, че човекът е на легло и се задушава. Имаме нужда спешно от медици. Посочих адреса - улица "Васил Друмев" 31. Това е нова кооперация и трудно се намира. Затова посочих за улеснение-паркинга на блок 28 във "Възрожденци". Затворих“, разказа съседът.

Малко по-късно той отново се обадил.

"Пак разпити и чудесии. Мъжът буквално посиня. Съпругата му колабира в тази стресова ситуация. Последва трето позвъняване. Най-после попаднах на някакво момче, което наистина ни свърза със Спешна помощ. Когато медиците дойдоха, те просто констатираха смъртта на човека. Заедно с тях обаче бе пратен и полицейски патрул по сигнал от 112 за "агресивно поведение от страна на родини", описа нелепата ситуация адвокатът.

Той обясни, че е бивш служител на реда.

"Трябваше да обяснявам на колегите си, че искахме спешна помощ, а от отсрещната страна ме разпитваха сякаш трябва да знам цялото родословие на пострадалия. Става дума за човек в беда, подробностите са излишни", възмути се човекът от реакцията на операторите в 112.

Той отчете, че Център 112 в Кърджали оперира в цяла Южна България и е най-натовареният в страната.

"Но когато ситуацията изисква реакция до минути, три имена, болки и оплаквания, роднински връзки са излишни", категоричен е кърджалийският адвокат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравления! Някой още има ли съмнения, че сме варварско племе?
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българска работа мършии
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като 99% от телефонните номера в Бг са регистрирани , защо се отнасят с недоверие, да свържат телефонния указател със 112 и още като набереш да им излиза кой звъни и сама да ти зададат кой си и от кой номер звъниш , за да проверят за истинността и да продължават по същество.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отначало си работеше телефон 112 2008-*** година,но софтуера не го поддържат и се е скапал !Не го преинсталират !
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой само на тях
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ХВсе едно като идеш с кола ще ти обърнат внимание... Да, ще стигнеш по-бързо, но ще те гледат криво и ще ти викат "ама не може така, тука не е за спешни случаи". Ако си пристигнал с линейка поне по-трудно ще измислят извинение за да те разкарат защото се изисква написано основание.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че то в спешната помощ работят основно амортизирани хора на 55+ ,вие чудеса ли чакате ?
9
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Монополът на държавната спешна помощ погуби много хора
8
2
 
46
 
! Отговори
пази Боже преди 6 години
Тези от 112, чуят ли, че човек е по-възрастен от 55г. - не взимат присърце нещата.Поне така е в моето малко градче.
7
2
 
43
 
! Отговори
Д преди 6 години
До АнонименА докато не вкарат в затвора и някоя сърдита лелка, която преди да отиде на смяна оператор на спешен телефон се е скарала с мъжа си и всички са криви, която си играе на Господ - също.
6
0
 
61
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
112 е пълна щета и безсмислица но никои не си признава, че старата система беше по-добра щото вече се усвоени стотиците милиони ... пък и добрите неща идват от запад по презумпция не е възможно ние да сме измислили нещо добродано не ви се налага да звъните на спешния телефон - ако имате възможност да отидете с кола до лечебно заведение направете го
5
2
 
41
 
! Отговори
zvezdichka преди 6 години
Същата ситуация. Възрастен човек викаше през прозореца на къща, че се задушава и умира. Обадихме се с колегата, десети минути ни разпитваха кои сме и какви сме и накрая разпоредиха колегата да остане пред къщата и да ги чака, като го предупредиха, че ако не е там си тръгват и той ще носи отговорност...
4
1
 
85
 
! Отговори
13 преди 6 години
Прав е човека.Аз преживях същото - на 29.05.2017 г.- срязах си лявата ръка с голям нож, позвънях веднага на 112- 3 мин - разпит, казах, че съм срязала АРТЕРИЯ, че съм медицинско лице и... нищо.Слязох пред блока- да чакам линейка, започна да ми се повръща, очаквах да припадна- от КРЪВОЗАГУБАТА,пак им се обадих- отговора беше- "Нямаме линейка за вас госпожо!"Обадих се на ОК СУПЕРТРАНС, плачейки, след 1 мин ми изпратиха такси, на аварийни с клаксон - човека за 7 мин ме закара до ПИРОГОВ,жива съм.
3
12
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видими резултати!Гарантирано ор ГЕРБ!
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости!
1
19
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се случва щото разни умници се развличат и злоупоребяват с тоя телефон и на операторите им се налага да отсяват фалшивите от реалните спешни случаи.Докато някой шегагжия не попадне в затвора и не се разчуе, така ще е.