За по-пряко: Роми от "Арман махала" прокопаха тунел до близкото школо

Пловдивската администрация опитва да го запечатва, за да спре изхвърлянето на боклуци
3 апр 2018 07:11,
48

Куриоз в пловдивската "Арман махала". Жителите на ромския квартал пробиха тунел в къща, за да могат да съкратят пътя си до близкото училище. Причината е, че имотът, през който доскоро са минавали, вече е затворен с високи стени, разказва Bulgaria ON AIR.

По план теренът, върху който са изградени къщите, е част улица, която свързва квартала с двора на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил.

През годините обаче върху пътя са изградени къщи и достъпът до училището e ограничен.

За да решат проблема със заобикалянето на имотите, хората от махалата са прокопали тунел през къщите.

А за да преустановят преминаването на хора и да се спре с изхвърлянето на отпадъци в двора на гимназията, от районната администрация на няколко пъти запечатват тунела, но без резултат.

Междувременно от пловдивската администрация продължават и с описването на незаконните постройки в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
7
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Къщите върху улицата са на "Армани" и наоколо се изхвърля само ***, който не отговаря на високи модни стандарти, които местната челяд изучава в реномиран кожен колеж.Напред през тунела към науката, която е слънце!
28
0
 
19
 
! Отговори
да попитам преди 6 години
само да попитам - ако аз си построя къща върху улица и затровя достъпа до някъде си?! Какво ще се слечи? И защо това не се случва на "братята" р о м и ?!
27
0
 
23
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
До АнонименНали уж по конституция всички сме равни пред закона?............ти пък пред коя конституция си равен ? държавата вече си е тяхна, конституцията си е тяхна.........за това и тунела води до сметището. то и светлото бъдеще до там води.
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а ние теменужки пред блока не можем да засадим без разрешение от общината..................ама нали им даваха по 30 евро ако учат за тройка....нека учат ча.ветата.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те за копане на тунела са изгубили повече време отколкото щяха да изгубят за заобикалянето.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на няколко пъти запечатват тунела, но без резултат... ами, учи им се на хората !
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момченце ***, петелче любаво на къде под мишница с тази малка кирчица?Отивам аго, макар и босонаго тунелче да копая, до училище да стигна та да сполуча.
22
2
 
7
 
! Отговори
Асан Кьоравио преди 6 години
Чаветата не могат ходи на училиштата ,бе гаджо !
21
1
 
20
 
! Отговори
БХК преди 6 години
Искат да учат хората! Готови са и през стените да минат, само и само да стигнат до училището!А общината, вместо да им осигури безплатен транспорт, озвучен с "Шушана" и "Чака-рака" за повдигане на настроението, някакви стени им изгражда, за да ги тормози!Аааа, не така! Ще се съдим в Страсбург!
20
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти остави тунела, ама мен друго ми направи впечатление, не могат да стигнат до училището защото пътят е блокиран от постройки, разбира се незаконни. Та въпросът ми е как тези могат да си строят масивни постройки когато и където си искат, а мен щяха да ме глобят заради "диво къмпингуване". Значи аз не мога една палатка да си опъна извън местата за къмпинг, а тези си строят масивни къщи и никой нищо не им казва! От къде на къде?! Нали уж по конституция всички сме равни пред закона?
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде имат пари за строежи,бе? Ние се чудим как да си платим за изолиране таваните и стените, че всичк мухляса, защото сме на втори етаж от къща, а ромът-безработен, неграмотен, но строи, бута зида...Кой им плаща всичко?
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама като са такива фенове на копаенето на тунели защо не ги пратите да копаят за 3-ти лъч на метрото? Точно ще излезе по-евтино отколкото да се използва специална техника. Хващате цялото гето, давате им кирки и лопати и готово, че сигурно и по-бързо ще стане.
17
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко въпроса с повишена трудност към общинарите - ЗАЩО се строи върху терен, отреден за улица. ЗАЩО има постройки на този терен? ЗАЩО не са изпратени булдозерите, а на нарушителите - глоби до спукване.КОЙ не си е свършил работат?
16
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тунел прокопали... за да си спестят 2 минути обикаляне. Мързел и простотия.
15
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво като са прокопали а вие не си ли закрихте училищата по селата и децата трябваше да пътуват всеки ден, докато не решиха всички да идат във града и селата умряха, не си ли виждате градоустройствените планове, че не издържат пришълците Когато държавата я няма хората вземат нещата в свои ръце кой както може.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХАХАХА
13
1
 
16
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До Стоян 1Да бе, а после ти ли ще избираш онези дебело ....... в парламента?
12
3
 
24
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
До Анонимен 7Грешите, никой не се притеснява дали някой от нормалните хора ги харесва или не. Шведите са гласоподаватели, които срещу 30 - тина лева осигуряват милиони на нищонеправещите за българите в Народното събрание. Така, че продължавайте да не ги харесвате! И да не ви мине през ума да си правите каквато и да е постройка в имота без да си извадите необходимите разрешителни! Ще бъде разрушена. Има закони и те се спазват
11
19
 
16
 
! Отговори
Карастоян преди 6 години
Както са я подкарали политиците ни ,до няколко години тука ще има само комунисти,тунелокопачи и Руски военни бази.
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да вървят напред и да се развиват им харесва да се развиват на обратно.