Зверство над куче: Мими – захвърлена край пътя с отрязани лапи

Кой е причинил това на животинката остава неизвестно
3 апр 2018 12:45,
143


След поредната жестокост над животно събират средства за лечението на кучето Мими, което беше намерено с отрязани лапи до крайпътно заведение в района на Петрохан. Прибрала го е жена, която се грижи за още 26 кучета и 6 котки.

В момента за кучето се полагат грижи във ветеринарна клиника и Мими вече се възстановява. Все още докторите се опитват да овладеят инфекцията и в най-скоро време ще се разбере дали има възможност кучето да се сдобие с протеза или ще трябва да се придвижва със специализирана инвалидна количка.

"Кучето лежеше на поляната когато го намерих. Приближих се и тя се опита да побегне, но нямаше как. Гушнахме я и веднага дойдохме в клиниката. Беше ужасно стресирана. Стана ясно, че нещо остро е минало през краката ѝ. Никой не беше видял нищо", обясни в "България сутрин" Анастасия Асенова.

По думите ѝ на кучето му предстои дълго лечение, за което има събрани средства, но те едва ли ще стигнат за всички консумативи по възстановяването.

"Трудно е да се грижа за всички кучета и котки в нас, но обичта е по-силна. Терен има, но трябва храна и друга помощ. Много хора ме питат защо го правя и не разбират дейността ми. Хората не възприемат, че и животните носят душа", подчерта спасителката му пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че във Facebook вече е създадена група, наречена "В помощ на Мими", където всеки, който има желание да помогне с нещо, може да го направи.

Снимка: Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Чичо СкруджПиташ се и се чудиш,че си животно,нали? *** паток!
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масово се пише тук как кучетата са исши сеества, как трябва да се гледат хората и тн. Престъплението над хора и животно все е престъпление, драги! Не може да подкрепяте едното или другото. Това, че сме оскотяли, не бова да размива границите на редно и нередно. Моето дете го уча ако не може да помогне да не вреди, нито на хора нито на животни.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За подобно деяние трябва да лежи най-малко 7-8 години.
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този който го е направил ще му се случи абсолютно същото или нещо подобно,бъдете сигурни! Не може да осакатиш едно животно,което не пречи на никой и да се надяваш да бъдеш добре после.Моля се на Бог никога да не ставам свидетел на такова нещо, защото бих стигнал дори до най -голяма крайност към такъв садист,пък после да става каквото ще.
49
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не защитавам хора,които тормозят животните,но не съм и кучкар. Просто искам да попитам: защо на кучета,котки,магарета и на всякакви животни им се дава човешко име? Не смятате ли,че това е безумно и глупаво? Как можете да наричате с човешки мъжки,женски и детски имена вашите домашни животни?
48
16
 
7
 
! Отговори
дарвин преди 6 години
ДА СЕ ПРИСПИ КУЧЕТО(ХУМАННО). ТОВА Е МЪЧЕНИЕ ЗА НЕГО ПРОТЕЗИ ДА МУ СЛОВИМ....ВИНОВНИ СА ТЕЗИ КОИТО ГИ ГЛЕДАТ И РАЗВЪЖДАТ, А ПОСЛЕ ГИ ИЗОСТАВЯТ..ХОРА!!!!!! КАКВО Е ТОВА ЦВИЛЕНЕ ,ТЕЛЕВИЗИИ....ДА ПОЧНЕМ SMS,DMS...НЕ СЕ ЗНАЕ БЛАСНАТО ЛИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ИЛИ УМИШЛЕНО СА ОТРЯЗАНИ????
47
2
 
28
 
! Отговори
. преди 6 години
Колкото по-нещастен е един човек, толкова е по-жесток ! Щастлив човек няма да направи такова нещо. Просто поредният ***, решил да се доказва като голям мъж...Никой не е длъжен да обича животни, но тук говорим за деяние, което е липса на тотална еволюция,със смесица от садистични наклонности Или казано иначе - патология, и опасен за обществото човек.
46
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората своите проблеми не могат и не знаят как да решат, а тръгнали да спасяват "охлювите"...земята е съществувала много преди нас и ще съществува много след нас...
45
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието е подвеждащо според мен, възможно е да е просто злополука,нещастен случай, а не умишлено действие на човек особено ако кучето е намерено в строителна или производствена зона. Иначе за кучетата и котките домашни любимци, скоро прочетох информация че ако собственика им почине и те са сами с трупа в апартамента, ще си хапват от него без угризения на съвестта... доколко е вярно и дали важи за всички видове не знам но все пак е смущаващо.
44
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тези "хора"? За Господ ли се имат? Такова зверство с нищо не може да се оправдае!
43
23
 
12
 
! Отговори
Хм, преди 6 години
интересно...26 кучета и 6 котки?! Имала терен. Собствен ли, или чужд или общински неправомерно ползван? Нещо ваксини, чипиране, обезпаразитяване, храна, с какви пари се прави и прави ли се въобще? 26 кучета на едно място е нещо изключително опасно! Има ли висока и здрава ограда въпросния терен? Ако минат деца наблизо и кучетата се измъкнат какво правим? Няма ли институциите да се самосезират?
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 43: Има разлика обаче, да убиеш за месо, да ядеш, за да оцелееш,по-хуманен начин, но това тук си е чист садизъм, направено с ясната мисъл да причиниш болка и страдание, щото си болен мозък!
41
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам роднина, чийто дом избягвам да посещавам поради простата причина, че там има куче. Жената се старае да позачиства, но това е мисия невъзможна. Косми навсякъде и натрапчивата миризма на пес не могат да се премахнат. Кучето разбирасе се настанява до масата и започва да лае за да проси храна. Като се наплюска започва да пърди. Разговорите разбира се са основно за Негово Кучешко Величество. Все едно не съм в човешко жилище, а във ферма.
40
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, изродии! На животинка причиниш ли това, и на човек би го направил! Бих го натрошил тоя, доживот инвалид да бъде!
39
1
 
7
 
! Отговори
МДА преди 6 години
До КрайПич пиши един ред на редакцията на медията накрая, че навъртя коментари с асоциалното си поведение, може и да те вземат за щат...
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не народ,а ***",викаш- това е комунистическа "мъдрост". Истината както винаги е друга- народът е в България,мършата- в Гърция и Китай!
37
35
 
14
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
26 кучета и 6 котки - това е психическа болест. Не кучето, а жената, която го е намерила трябва да вкарат в клиника.
36
34
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
То и агънцето пита що го пълнят с ориз и майка му пита що го пекат на фурна/шиш ама такъв е живота. Не обичам инфантили дето не го съзнават с цялата му сложност.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли е срам !
34
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mръсни изверги, садисти! Дано съдбата им го върне тъпкано!