Зверство над куче: Мими – захвърлена край пътя с отрязани лапи

Кой е причинил това на животинката остава неизвестно
3 апр 2018 12:45,
143


След поредната жестокост над животно събират средства за лечението на кучето Мими, което беше намерено с отрязани лапи до крайпътно заведение в района на Петрохан. Прибрала го е жена, която се грижи за още 26 кучета и 6 котки.

В момента за кучето се полагат грижи във ветеринарна клиника и Мими вече се възстановява. Все още докторите се опитват да овладеят инфекцията и в най-скоро време ще се разбере дали има възможност кучето да се сдобие с протеза или ще трябва да се придвижва със специализирана инвалидна количка.

"Кучето лежеше на поляната когато го намерих. Приближих се и тя се опита да побегне, но нямаше как. Гушнахме я и веднага дойдохме в клиниката. Беше ужасно стресирана. Стана ясно, че нещо остро е минало през краката ѝ. Никой не беше видял нищо", обясни в "България сутрин" Анастасия Асенова.

По думите ѝ на кучето му предстои дълго лечение, за което има събрани средства, но те едва ли ще стигнат за всички консумативи по възстановяването.

"Трудно е да се грижа за всички кучета и котки в нас, но обичта е по-силна. Терен има, но трябва храна и друга помощ. Много хора ме питат защо го правя и не разбират дейността ми. Хората не възприемат, че и животните носят душа", подчерта спасителката му пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че във Facebook вече е създадена група, наречена "В помощ на Мими", където всеки, който има желание да помогне с нещо, може да го направи.

Снимка: Facebook

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не народ а ***
32
5
 
4
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Докато има китайци в България,ще има "странни" случки със животни- на червените това може да не им харесва,но то е част от китайската народна култура. Защо не сте видели да погребват китаец в България? Защото кремират тялото и го изпращат с урна в Китай- затова!
31
10
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Погледнах очите му. Жалко за хубавото кученце. Не казвам че точно ти трябва да го приспиш бе жена. Да го направи някой умен и хладнокръвен мъж.
30
3
 
2
 
! Отговори
МДА преди 6 години
До КрайПич запоред път думата с Дж... с еползва от човек не прочел и една книга :) препоръчвам македонския превод на думата да видиш белким поне него вденеш ;)
29
5
 
44
 
! Отговори
жена преди 6 години
Погледнахте ли очите на горкото животинче?! Не питат ли "защо"?! Въпросът ми е към всички, които не обичат животните и го демонстрират тук!!!
28
25
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
Само психически болни жени и джендери не могат да си представят, че е нормално болните животни да се евтаназират. Това не им пречи да ядат агнешко на Великден.
27
1
 
10
 
! Отговори
Do izroda napravil преди 6 години
Ako te razvera koi si...
26
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя нещо не е редовен според мен.Нормален човек не може да си помисли да направи такова нещо.
25
32
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
В реалния свят животните без крака умират. Просто го направете хуманно. Не се притръшквайте не цвилете /циврете и не се суполивете над този факт. Смъртта е нещо нормално -добре е живите да си отиват безболезнено и с достойнство. Като помъкнат недъгави кучета из парка лошо ми става. То целото парализирано те го вързали с едни каиши през кръста и мъкнат задницата му. Болни хора.
24
55
 
4
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Нормална реакция! Примерно веднъж котка мяучеше и я ударих в главата от близо с парче от счупена плочка. Потече кръв, сатанинското изчадие падна и за всеки случай ударих още веднъж с друго такова парче и дяволът се скри под кола. Дано изчадието е пукнало!!!
23
4
 
36
 
! Отговори
гостенка преди 6 години
на *** причинил това деяние да му се върне многократно на най- милото!
22
38
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матрата на кучелюбците за "безкористната и чиста любов" на домашните любимци направо кърти. Това не е любов а опортионистично поведение на хищник, който е изгубил ловните си инстинкти и е развил манипулатимно подмазваческо поведение. Кучелюбеца на практика е роб на кучено си. Храни, пои, разхожда, чисти като изогравен косми и анатомични секрети, мирише пръдни, търпи капризен лай и въобще подчинава живота си на непотребно животно поради илюзията, те То го обича.
21
7
 
39
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Хората станаха лоши.Човек за човека стана вълк.Не народ, а м ъ р ш а !
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До крайКакви терапии бе ***? Ти имаш ли поне малко връзка с реалния свят?
19
21
 
5
 
! Отговори
край преди 6 години
Просто приспете животинчето да се не мъчи. Не съм за операции, химиотерапии лъчетерапии и пр. терапии при животни.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Исти............................................
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15Ти отиди се прегледай при психиатър.
16
9
 
6
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Направили са го разбира се китайците- от кучешките лапи те изглежда правят някакво "лекарство" подобно на онова,което се прави от рог на носорог или от опашка на костенурка. Техните "екстравагантности" изглежда край нямат- никакви странности не са им чужди,а "Илиянци" не е далеч от мястото,където е намерено животното.
15
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които хранят бездомни животни са също толкова побъркани и извратени, колкото тези, които ги измъчват.Правят се на богове и решават кой ще живее и кой ще мре.
14
4
 
19
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Нима мислиш, че Мими си е казала "Аз съм Мими и собственикът ми е еди-кой-си". Ветоятно това е името, което са й дали лекарите, или спасистелката, а "човекът", причинил й това, й е казвал "мъстийо" или нещо по-лошо. Просто са дали име на животинката, за да не я наричат просто "кучето"...