Зверство над куче: Мими – захвърлена край пътя с отрязани лапи

Кой е причинил това на животинката остава неизвестно
3 апр 2018 12:45,
143


След поредната жестокост над животно събират средства за лечението на кучето Мими, което беше намерено с отрязани лапи до крайпътно заведение в района на Петрохан. Прибрала го е жена, която се грижи за още 26 кучета и 6 котки.

В момента за кучето се полагат грижи във ветеринарна клиника и Мими вече се възстановява. Все още докторите се опитват да овладеят инфекцията и в най-скоро време ще се разбере дали има възможност кучето да се сдобие с протеза или ще трябва да се придвижва със специализирана инвалидна количка.

"Кучето лежеше на поляната когато го намерих. Приближих се и тя се опита да побегне, но нямаше как. Гушнахме я и веднага дойдохме в клиниката. Беше ужасно стресирана. Стана ясно, че нещо остро е минало през краката ѝ. Никой не беше видял нищо", обясни в "България сутрин" Анастасия Асенова.

По думите ѝ на кучето му предстои дълго лечение, за което има събрани средства, но те едва ли ще стигнат за всички консумативи по възстановяването.

"Трудно е да се грижа за всички кучета и котки в нас, но обичта е по-силна. Терен има, но трябва храна и друга помощ. Много хора ме питат защо го правя и не разбират дейността ми. Хората не възприемат, че и животните носят душа", подчерта спасителката му пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че във Facebook вече е създадена група, наречена "В помощ на Мими", където всеки, който има желание да помогне с нещо, може да го направи.

Снимка: Facebook

Виж други галерии »

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
333 преди 6 години
До Да добавяИ на покойната вече Мима и бяха отрязани краката, но беше оцеляла и живя още няколко години след това щастливо в Германия докато не я налегна най - страшната болест .
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нито една държава няма толкова силни институции,който да спрат човешката злоба ,немърливост, лошотия и пълна безотговорност.Докато не станем по добри и не започнем да обичаме както хората,така и животните,ще продължим да се израждаме!Като тия пишещи тук,които обиждат с думи катоусойница ,и кучкарка,явно не знаят и не са получавали никога любов,мразят себе си и всичко около тях.Съжалявам ги такива КОМПЛЕКСАРИ.
111
0
 
6
 
! Отговори
не на насилието преди 6 години
Мразиме садистите,а не хората !Обидно и недостоийно е садиста да се нарича човек !
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** mrasen !!!! Kavo mu e napravila jivotinkata
109
0
 
1
 
! Отговори
До 110 преди 6 години
И по какъв критерии се определяте? И как решихте ,че мразя хората?Явно Вие,имате и срадате от параноя,а изтезаването на животни,също се определя като психично заболяване според човешките медицински критерии....
108
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 107Да,определям се като ЧОВЕК! А ,вие като какъв се определяте? Като по/ми/я/р ли? Ако животните са ви по-мили от човеците,определението ЖИВОТНО повече ви подхожда! Няма да е зле,ако се лекувате в психиатрична болница! Имате да лекувате злобата си и човеконенавистта ,която имате към нормалните хора!
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано не ми се случва да видя някой изруд да прави подобно деяние защото много мъка ще му създам десеторно повече от колкото той на живутинката...
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То за това да си садист ,и да определяш хората като кучкари,усойници и т.н. не е нужно да си ***.Съвест,добрина,любов и милосърдие им липсва на такива грешки на природата.
105
0
 
6
 
! Отговори
До 105 преди 6 години
А Вие като какъв се определяте?Като човек?!!!
104
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До кога зверства над животни? Вие малоумнни ли сте, кви сте?
103
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязахте ли? Кучкарката,която е разпитана от журналистката,има татуировка на врата - змия. Сигурно е усойница
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За човешкия садизъм и пълно умопомрачение до което сме достигнали за да забравим и да не разбираме,че сме само биологично разнообразие ,и за съжаление вървим към собственото си заличаеане,няма достатъчно силна институция която да сме измислили за да ни спре.Такива извращения има за съжаление навсякъде по света.Има бездомни животни ,и бездомни хора лошото е ,че ЧОВЕЩИНА няма и любов,нито към беззащитните хора,нито към животните.
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е умишлено, тежко и горко на този! И не ще се моля да му се прости.
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен трябва да си уникален ***, за да направиш такова нещо, но вина носи и общината! Бездомни кучета просто не трябва да има. Я глутница ще нахапе някой, я някой *** ще издевателства на животно.
99
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В белите държави няма улични кучета! Докато държавата не реши проблема кардинално всеки ден ще ставаме свидетели на подобни изродщини - ми просто на хората им писна! Ама ако проблема се реши куп смотани "организации" няма от къде да цоцат пари, та за това кучетата ще стоят по полянки, детски площадки - ще ръфат деца и пенсионери... докато на някой не му изгърми бушона и не хвърли я отрова, я антифриз или не накълца някое куче. Кой пак е виновен? Ми май спящите институции!
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В срастна седмица,колко много душевна мизерия,има в някой коментари.Дано Господ Ви прости....
97
1
 
20
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Дано оцелее животинката, и което и е останало да го изживее без болка. Засрамете се от себе си "човеци". Ако можехте да надникнете в душичката на това животно, дали утре щяхте да искате да се погледнете в огледалото? Ако човека се оценява по състраданието му към животните, колко струвате?!
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Да добавяПрав сте. Кучето е било на жп линията и така е пострадало. Но влакът не може да спре заради куче. Има кучета,които пресичат на магистрали,където има много и бързо движение на автомобили. Ако шофьор реши да не сгази кучето,а то реши да се натутка и да не пресече,по този начин се излага на опасност и катастрофа. Затова неслучайно шофьорите и най-вече тираджиите газят кучета и котки,защото не могат да спрат на секундата,поради високата скорост
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен ami moje bi zashtoto ne sa videli nishto dobro ot horata.Kucheto nikoga nyama da te predade ,za razlika ot choveka.
94
0
 
13
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 93 Вет. лекар съм и съм лекувал куче с отрязан заден крак от влак.Сега ясно ли ти е ? Влака прерязва крайника и същевременно премачква кръвоносните съдове , кръвотечението спира и животинчето оцелява.При отрязан крайник по друг начин се умира.