DJ Станчо vs. тишината на Симеонов: Мерките са нечувани!

Ще има ли затворени заведения по морето, коментира DJ Станчо
4 апр 2018 15:12, Петя Славова
73

Хотелиери и ресторантьори в Слънчев бряг скочиха срещу готвените от вицепремиера Валери Симеонов промени в Закона за шума. След показните, според тях, акции миналото лято в курорта, хората от туристическия бранш са притеснени, че и тази година ще се стигне до грозни сцени със затваряне на заведения, конфискуване на техника и недоволни туристи.
Още по темата

"Ние сме "за" организация и спазване на законите, но нека това да се прави по правилния начин. Трябва да има диалог, каним управляващите да проведат разговор с бизнеса, за да бъде взето интелигентно решение", каза пред Bulgaria ON AIR Явор Пенев, който е управител на една от големите дискотеки в Слънчев Бряг.

Промените, предложени от вицепремиера Валери Симеонов, предвиждат завишаване на санкциите спрямо лицата, които не спазват ограниченията и забраните. Предлага се минималните глоби да се увеличат до 1000 лв., а максималните да достигнат до 20 хиляди лева.

"Мерките са фрапиращи, нечувани. Готвените промени ще повлияят негативно на целия бизнес", категоричен бе DJ Станчо в студиото на "България сутрин".

Не на това мнение обаче се оказа журналистът Ива Николова, която подчерта, че шумни места за забавление безспорно трябва да има, но те трябва да бъдат ограничени както териториално, така и времево, за да не се пречи на хората, които искат да си почиват.

"Трябва да се научим да уважаваме другите. Нека има правила, които да се спазват и да не си пречим взаимно", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
26
 
! Отговори
Чистият преди 6 години
Пуснете му тест за наркотици на тоя *** и му направете проверка за притежание на забранени субстанции, после директно в затвора тоя гърбав негодник!
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от причините да не стъпвам от 20 години на Мутроморието е точно шумът. Има и други причини - бетон, мръсотия, лоша храна, ....
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво е "Слънчака"?!
1
8
 
5
 
! Отговори
Един преди 6 години
Слънчака има нужда от ***, не от тишина.