Животновъди: Българското агнешко не се купува

Българите купували вносно месо, било по-евтино
Обновена: 4 апр 2018 22:38 | 4 апр 2018 22:35, Анисия Иванова
49

На прага на празниците животновъдите са изправени пред сериозен проблем. На пазара почти не се търси истинско българско агнешко месо и до момента те не са продали почти нищо.

Според добруджанските овцевъди цена от 5 лв. е на нивото на себестойността, защото субсидиите им са несравнимо по-малки от тези на колегите им в чужбина.

Затова вносното агнешко е по-евтино и българите го купуват въпреки разликата в качеството. Какви ще са последиците от трудното отглеждане на животни в Крайдунавска Добруджа – разказват кореспондентите на Bulgaria ON AIR в следващото видео.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
70
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Абе защо се пишат глупости, че нашето агнешко било най-хубавото в света? Изобщо няма такова нещо! Най-доброто е аржентинското (патагонското), след това новозеландското и след това всчки останали. А македонските овчари като не взимат субсидии, как им излиза сметката да продават на 5лв/кг живо тегло?
20
1
 
58
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
В Нова Зеландия стандарта на живот е доста по-висок от нашия, което значи че има по-високи разходи по заплати. Намира се на ******та си което значи още разходи за транспорт. Предполагам и мито има. Може би проблема не е само в цената, а и в маркетинга. По телевизията обясняват как повече от половината агнешко е внос, а във всеки магазин има табела "българско". Някой пак не си е свършил работата.
19
5
 
28
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Субсидиите за България са или недостатъчни или се крадат от държавата. Ако еверо субсидиите са малко,за това че държавата не може да защити в ЕС своите селскостопански производители,тя трябва допълнително да ги субсидира,а тя ги облага с данъци...
18
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахаха и каква е разликата в качеството, нали все трева пасат? Да не би тревата в Скопско да е по-лоша от българската?
17
8
 
55
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Абе аре у лево! И аз искам субсидия от 500 лв на месец, за да работя за 3000 лв заплата.Повечето български търговци искат да инвестират 5 лв и да изкарат 105. Тия очевидно даже не искат да инвестират, а да им ги субсидират тия 5 лв. Като удариш нечовешка цена на кило агнешко, няма да го купува никой и това не е повод за мръ.нкане. Достатъчно проблеми си имам, за да мисля и за печалбата на някой друг!
16
3
 
43
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Според гръцкия закон, фермерът получава субсидията при производството, а не при продажбата. Така, че след като си прибере субсидията от няколко хиляди евро ЗА АГНЕТАТА, ГРЪЦКИЯТ ФЕРМЕР може да ги пусне и за БЕЗ ПАРИ...
15
5
 
45
 
! Отговори
чевермето преди 6 години
това значи че около30 кг.живо агне по 5 лв.=150 бг лев.НЕ в булгария това не може да го купиш за тези пари.под 200-210 лв.агне около 30 кг.живо в момента НЕМА.всичко е лъжа.
14
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките агънца....дано никой не ги купи!!!!
13
2
 
49
 
! Отговори
Минаващ от тук преди 6 години
Чакайте сега. Едно е цената на едро по 5лв. килото, друго е цената, на която се предлага в магазините и кой го оскъпява да ниво, при което вече става непродаваемо. Лозунгът "Изберете българското" не върши работа, когато има спекула. Хората избират по-евтиното, в случая вноса.
12
1
 
41
 
! Отговори
Понти преди 6 години
Агнето е на овцата бебето или.. внучето. Това по нашите магазини е 95% овче на цена 20-30% повече от истинското агнешко в Гърция.
11
2
 
57
 
! Отговори
Понти преди 6 години
Интересен парадокс-българкото агнешко на пазара в Атина е по-евтино от гръцкото. Тук е обратното. Аз си купих гръцко яренце 8,5 кг цялото. А нашите месари ми продават плешка дето е по-голяма от моята за агнешка... после що не им го купували.
10
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези субсидии вече де. Да ти плащат, за да работиш, за да искарваш пари!?И на зърнопройзводителите им плащат наема за арендите, та всичко е на печалба. Всъщност - държавата плаща наемите на хората, а онези само лапатСбъркана икономика
9
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми така ще е.Системата "Те ми плащат колкото да не умра от глад, аз им работя колкото да не заспя" вече не работи.Да почнат да плащат по 3-4 бона на месец, да видиш как ще си намерят хора.А глупостите - Колко ни е хубаво месото няма да ги коментирам изобщо.Те в другите страни *** ядат, само нашето е най-хубаво, ама никой го не ще.
8
2
 
10
 
! Отговори
маке преди 6 години
сакаш ли линк у немско думах за кравите и говедата
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българското ,,агнешко'' ходи да се продава по Европата,тука ,,агнешко',' само по скъпарските хотели,и ако си късметлия,лятото по морето.
6
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ся че апнеме 5-10 годишно дълбоко замразено аржентинско или австралийско агнешко....
5
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абре, Маке!Тя, овцата струва 50-60 евро, а ти искаш субсидия 400 евро. ;)
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До макеНе сме раЗбрали да съдят ЕС за дискриминация ако това е вярно, а не да ни приказват че нямали пари или прочие да не мислиш че тая субсидия от 400 евро пада от небето тя излиза от джоба на немеца 400 евро за агне плюс 5 евро за килограм колко прави цената на едно агне в Германия ?
3
4
 
17
 
! Отговори
game1 преди 6 години
спете спокойно българи, няма геноцид...статията е поръчкова...
2
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не ми е ясно, щом е толкова губещо, тия хора що ги гледат тез овце?!?