Педиатри алармират: Липсват лекарства против глисти

Лекари изпращат пациенти до съседни държави за медикаменти
4 апр 2018 09:20, Петя Славова
5

От година и половина в аптечната мрежа няма лекарства против глисти. Затова алармираха хасковски педиатри.

Налага се лекарите да изпращат пациентите си до съседни държави, за да закупят необходимите медикаменти. От аптеките също потвърдиха, че от много време няма внос на препарати срещу паразитите, съобщава Bulgaria ON AIR.

Вече повече от година хасковският педиатър д-р Марио Янакиев изпраща родителите на малките си пациентите до турския град Одрин, за да купуват лекарства за глисти.

Сред липсващите медикаментите са "Вермокс", "Зентел" и "Комбантрин". Те са с доказан в годините терапевтичен ефект не само срещу глисти, но и срещу опасните болести като кучешка тения и трихинелоза.

Никой не знае защо няма внос на въпросните медикаменти. Новият сироп, който се явява заместител, струва 30 лева, а лекарствата, които са изчезнали от пазара, са били по 3-4 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Как е възможно да публикувате статия за г*листи а в коментарите да цензурирате същата дума г*листи? Няма ли грам разум в главите ви? Самозабравихте се и вкарахте във забранения си списък половината български думи и понятия...
4
3
 
16
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
По правилно е да научат децата си да не лапат всичко от земята и да мият редовно ръцете си и тогава няма да им се налага да търсят препарат против ***. Виждам млади майки равнодушно гледащи децата си как се ровят в пясъка, изпускат бибероните по земята и си ги лапат отново.Виждал съм дете да яде пясък а майката го снима с телефона...Това престъпно невежество от страна на родителите води до много по-сериозни заболявания от вътрешно опаразитяване с ***-молете се да не е кучешка тения!
3
1
 
3
 
! Отговори
Dbdb преди 6 години
Изчезнаха да, защото масово девойките ги ползват за аборти.
2
0
 
10
 
! Отговори
Се тая преди 6 години
Търсете по ветеринарните лечебници :)
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искате ЕС, купувайте си лекарства от ЕС, свиквайте. Да не мислите, че Меpкел ще тръгне да ви снабдява, имате гей-права позвайте си ги със здраве