Времето се затопли, глоби за мърльовците в парк "Лаута"

Отново тръгна акцията срещу семкаджиите в Пловдив
8
Времето се затопли, глоби за мърльовците в парк "Лаута"
Снимка: Монитор

В пловдивския парк "Лаута" глобяват всички мърльовци, които люпят семки и ги изплюват на земята или си хвърлят фасовете по алеите. Глобата е 50 лева и до момента трима са били ужилени с нея. Из парка висят табели с текст: "Забранява се изхвърлянето на семки и люспи извън определените за целта места. Глоба: 50 лв.", припомниха от районното кметство, цитирани от "Монитор".

Табелите бяха обновени в сряда, за да може да бъдат виждани от хората, които в хубавото пролетно време пълнят парка вечер и в почивните дни.

Според кмета на район "Тракия" Костадин Димитров предупреждението дава ефект и сега паркът е по-чист. Гражданите приветстват усилията за поддържане на чистотата и подкрепят налагането на глоби спрямо малцината нарушители, които замърсяват околната среда, като чоплят семки или си изхвърлят фасовете от цигари извън достатъчното на брой кошчета за отпадъци.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Забравихте как до преди време всеки си чоплеше слънчоглед докато се разхожда. Сега нали ще ставаме европейска столица на културата и изведнъж всички станахме много културни. Целта на политиците е да замазват очите на народа с елементарни неща, и като гледам отлично им се получава. Продължавайте в същия дух!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 година
А, каква хубава гора беше! Сега е градинка на мама Роза и Мамин Мърльо!
3
5
 
1
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
И какво се излюпва от тези семки?
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слънчогледовите семки за част от градската флора и е нелогично да се налагат глоби за тях.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е просташката "култура". Особено сред ромите, вървят и плюят докато се движат.