Голямото преселение започна: София – пуста по празниците!

Над 200 хиляди автомобила вече напуснаха столицата
6 апр 2018 09:45, Петя Славова
62

Натоварен трафик заради почивните дни за Великден. Очаква се близо 200 хиляди българи да тръгнат на път, като 50 хиляди от тях ще пътуват в чужбина, а някои тръгнаха още в четвъртък.
Още по темата

Пътищата, на които ще има най-голямо натоварване, са от София към границите със Сърбия и Гърция. Трафикът ще бъде засилен и по автомагистралите "Струма", "Тракия", "Хемус", както и към големите курорти.

Засилен контрол ще има по основните пътища през следващите 4 почивни дни. Пътната полиция ще следи строго за алкохол и наркотици.

"Бъдете особено внимателни, защото пътищата са мокри. Следете и за дупки, тъй като след топенето на снеговалежите се отвориха доста такива, които са предпоставка за катастрофи", посочи пред Bulgaria ON AIR Любка Маринова, бивш говорител на КАТ.

Тя допълни още, че ако попаднем в задръстване и се намираме в тунел трябва да изключим двигателя и да затворим прозорците, а не да тръгнем да изпреварваме.

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от ГД "Гранична полиция". Трафикът на всички пунктове по границите с Румъния, СЪрбия, Македония и Гърция е нормален.

По данни на Агенция "Митници" от 20.00 часа на 8 април до 8.00 часа на 10 април обработването на пътни и винетни такси на ГКПП ще се извършва ръчно, поради отпимизация на информационните системи на агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България хората са много бедни...
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубави празници на всички и шофирайте разумно! При този интензивен начин на живот, урбанизация, глобализация повечето могат да са със семейството си само по Великден и Коледа. Нека не започваме с обидите и вечната война между селяни и граждани и днес. Нека се плюем през отпускарския сезон - цяло лято имаме пред нас :)
3
0
 
17
 
! Отговори
scott преди 6 години
а, тука сме си......
2
8
 
27
 
! Отговори
123 преди 6 години
Да не се пускат обратно тези 200 000 автомобила и всичко ще бъде поносимо в София :)
1
9
 
20
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Нека хейтването да започне....сега!