За празничната трапеза на Великден харчим поне 100 лв.

По традиция купуваме най-вече агнешко, козунаци и яйца
Обновена: 6 апр 2018 15:57 | 6 апр 2018 15:57, Петя Славова
41
За празничната трапеза на Великден харчим поне 100 лв.
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Голяма част от хората и тази година оставиха празничния пазар за Великденската трапеза за последния момент. Традиционно най-купуваните стоки са агнешко месо, козунаци и яйца.

Според сметките на Държавната комисия по стокови борси и тържища тази година празничната трапеза ще ни излезе около 100 лв.

Още по темата

Отново според техни изчисления в момента е установена моментна стабилност при цените. Все пак вариации може да има взависимост от самите търговци.

Проверка на Bulgaria ON AIR показа, че в момента един козунак струва между 1 и 10 лева. При агнешкото месо пък винаги по това време на годината се наблюдава увеличение. В момента килограм агнешко бутче или плешка може да бъде закупен на цени от 11 до 15 лв. А цените на яйцата обикновено са промоционални.

От Комисията за защита на потребителите предупреждават да внимаваме за фалшиви промоции и оферти, защото не е задължително червеният етикет непременно да означава по-ниска цена.

Те призовават също да внимаваме с това от какви търговци пазаруваме, добре е да не са непознати за нас или такива, които откриват сергии непосредствено преди великденските празници.

Експертите пък съветват да внимаваме с количествата храна, които закупуваме, тъй като е възможно да се стигне до изхвърляне или преяждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На запад белите хора харчат толкова за таксито до ресторанта където вечерят всяка вечер ...Но както много добре знаем - запада е пропаднал и загниващ ... богат и проспериращ е единствено великия СССР Или поне така каза съветската телевизия, а те никога не лъжат
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква сиромашия до шия *** гръцка слугиньо айде сиктир от вас,стотици хиляди харчат точно в Грънция стотици милиони в евро сиромашия до шия селски пръ..котини да не го правите вие оборота тука ай че ми писна вече от вас...........................................................
27
8
 
6
 
! Отговори
ЗА МЕНЕ ВЕЛИКДЕН... преди 6 години
..Е САМО , КОГАТО СЪМ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ И НА ЗАПАД!!!!!!!ТУКА Е "СОЦ-*** " ВСЕ ОЩЕ.....!
26
5
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 6 години
ДАВАТ ЗАПЛАТИ В Р.БЪЛГАРИЯ .....ДО 250-Э/мес.....ПОСЛЕ ПИТАЙТЕ , КЪДЕ СА ВИ ПЕНСИИТЕ ...ХА,ХА,ХАААААААААА...ЗАПЛАТИТЕ НА ЗАПАД СА НАД 1500-Э/мес....ЧЕ И ОСИГУРОВКИ ДАВАТ!ЗА КАКВО ДА РАБОТЯ ТУК...??!
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27Вярно е, както и повечето българи. Разликата е,че Лидл е западна фирма и 2 000 се дават по фиш с всичките данъци и осигуровки. В българските фирми 500 лв по фиш и 1500 на ръка.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама друг път!
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно ли е,че касиерка в Lidl взима 2 хиляди и кусур заплата?Имаше такава обява.
22
1
 
12
 
! Отговори
Народе преди 6 години
Смирете се,спрете да смятате и надпреварвате!Стига пресметливост,кой каквото и както иска.Да бъдем по-добри и здраве да има!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще пеят птиците в житата! Весели ще плуват във простора... Ще се радват на труда си хората и ще се обичат като братя.вярвам
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото сте религиозни, но не сте вярващи. Извършвате ритуали, но Исус не е в сърцата ви.
19
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 6 години
Така е,но в производството е друго,без гарантираните продукти,просто сладък хляб с боя,есенция и посладител..Все пак козунака бавно втасва когато е със захар и иска много топло.Само на село с печка на дърва и всичко останало е дъхав и вкусен.А в града без време и средства и сладкия хлебец ще ни е сладък.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 направи си сметката сам за 3кг козунак ти трябват - 250гр масло, 400мл прясно мляко, 1.5кг брашно, 300гр захар, 8 яйца, ванилия, 1сл.сол, 1 куб мая, ядки, стафиди(накиснати в алкохол), 1 час месене, ръчно плетене, 2 часа втасване, 50 мин печене. Сметни електро енергията и времето отделено за направа и ще разбереш защо е толкова скъп козунака. На мен лично като сложих чертата тези 3 козунака ми седнаха 15лв вкъщи и 6 часа работа.
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мили сънародници,не си мислете,че това ядене и пиене е присъщо САМО за нас българите!Не сте видяли какво става тук по гръцко.В магазина количките им отрупани и на излизане се бутат от двама!!!И това не е само на празник!Това е обща черта,а разликата е в нашата сиромашия до шия.Бъдете здрави!
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лозето не ще молитва, а мотика! Който не работи, не трябва да яде! Тва за всички "страдалци"!
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът използва празника да се покаже и да плюска - да видят роднините какъв нов телефон си е взел и т.н. А за това, че около софрата обикновено се водят някакви нискоинтелигенти разговори...на никой не му пука.
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Празниците са за това .... да се празнуват. Да се видим с близките. Друг е въпросът , че в България търговците се превръщат в канибали. Краставиците догонват цената на месото . 4 лева за една шепа козунак ..Ето това е греховното на християнските празници у нас.Да не говорим, че голяма част от пенсионерите не са си получили още пенсиите. Моята майка е една от тях. Чувства си наистина като Гаврош.
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Проверка на Bulgaria ON AIR показа, че в момента един козунак струва между 1 и 10 лева."Какви продукти се влагат в козунак за 1 лев? И защо крайният продукт не се нарича "бойно отровно вещество"?
12
5
 
23
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Пълнят багажниците на колите, без да мислят че немогат да изядат на празниците повече, от когато са на работа.Лакоми човеците бе, кво да ги правиш от всичко да опитат
11
7
 
8
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Като малък помня ,че на този ден ВеликДен главното бе да направи майка повече боядисани яйца за да мога да се "бия" с децата от махалата ни и да остане и за понеделник някое яйцо и за в училището да се "чукаме" и козунак месеше(а каква сладост..)-това е ,нито агнета,нито бира,нито безалкохолно... дори и сега козунак от магазина и яйца (осветени в църквата) и това е ,няма агнета ,няма агнешко ..сега мога да си позволя и агне за обяд и агне за вечеря....виж за Гергьовден -задължително агнешко....
10
6
 
9
 
! Отговори
един преди 6 години
Хайде бе, 100лв! Я Батю да изкара, от онези протестиращите снощи със свинските глави и да ви докаже, че може четиричленно семейство да празнува и 10лв.4марули по 0.90ст.=3.60лв., 4 връзки репички по 0.60ст.=2.40лв., 4 ябълки по 0.50ст.= 2лв., или общо 8лв. Даже и остават за спестовната книжка. Яйцата, те са дървени от миналата година и ще останат за догодина!Видяхте ли защо, пропагандират веганството!