Ветровито ще е днес, ще вали дъжд в Родопите

Максималните температури ще са 16-21 градуса
7 апр 2018 08:12, Елка Василева
0
Ветровито ще е днес, ще вали дъжд в Родопите
Снимка: архив, Reuters

Вятърът в цялата страна днес ще се ориентира от североизток и ще се усили, ще бъде умерен, в източната половина силен. Облачността ще е променлива, в Западна България предимно значителна. На места, главно в Родопската област, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат 16-21 градуса, сочи прогнозата за времето.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, през деня намаляваща до слънчево. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 10-15 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 9-11 градуса, а вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще духа умерен до силен източен вятър. Облачността ще е предимно значителна. На отделни места ще превали дъжд, по-интензивен и с гръмотевици в Родопите. Над 2000-2100 м надморска височина валежите ще са от сняг. Максималната температура на височина 1200 ме ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В неделя ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен вятър от изток-североизток. Облачността над страната ще е променлива, само на отделни места в планинските райони ще превали слаб дъжд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, а минималните - между 5 и 10 градуса.

В понеделник вятърът чувствително ще отслабне, в много райони и ще стихне. Ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е по-студено, но дневните температури ще се повишат, гласи прогнозата на НИМХ при БАН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.