Обработват ръчно пътни и винетни такси на ГКПП-тата

Мярката ще е до вторник, не се очакват проблеми за колите
6
Обработват ръчно пътни и винетни такси на ГКПП-тата
Снимка: архив, БулФото

От 20 часа тази вечер до 8 часа във вторник сутринта обработването на пътните и винетните такси на граничните пунктове ще се извършва ръчно. Това се налага заради оптимизация на информационните системи на "Агенция "Митници", съобщиха от там.

На всички пунктове за този период пътните и винетни такси ще бъдат заплащани в брой. Ще има допълнително служители на всички трасета за ръчна обработка на товарните автомобили при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

Не се очаква техническите процедури да се отразят на обработката на леки автомобили и автобуси, тъй като при тях се контролира само наличието на валиден винетен стикер.

Тоест ръчната обработка няма да усложни допълнително интензивния лек трафик по граничните пунктове, който се очаква в края на празниците. Периодът на аварийна процедура е съобразен и с товарните превозни средства.

Към момента трафикът по граничните пунктове в страната е нормален, съобщиха от МВР. Във връзка с очакваното утре натоварване на движението в края на почивните дни за Великден от вътрешното министерство напомнят, че по основните пътища и автомагистралите ще има засилено полицейско присъствие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
платенбау преди 6 години
Нали сме външн аграница на ес нетребва ли тук да е най затегнат контрола и да е наи добрата обработка на информация а иначе 30 години ми обясяват европ шенген ше станеме като германия да ам а не живееш по същият начин както свойте родители сам с минимални разлики иначе европа ще видиш когато утидеш да бачкаш и да живееш на техния стандарт иначе си оставаш в панелката от до заплатка и това е
5
0
 
4
 
! Отговори
Понти преди 6 години
Типично за нашите власти - хем на хората да им е гадно, хем суха пара на ръка. Великденски бонус за митничарите!
4
0
 
4
 
! Отговори
Фон Клинкерхофен преди 6 години
Само да се непрекинат от работа!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В никоя нормална държава толкова глynaви хора няма да са на такава позиция, че да могат да заповядат идиотщина, която да вгорчи живота на хиляди хора! Само тук - в милата ми Родина!
2
1
 
5
 
! Отговори
Соро$оид преди 6 години
Нищо им няма , аз пък ръчно , по цял ден громя руски *** във форума и хич не ми пука
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само в БГ на някой гений може да му хрумне да сменя и оптимизира софтуера в митниците точно когато има големи празници и половин България пътува. Баси държавата