За сортиране на череши - 40 лв. на ден. Но няма желаещи!

До началото на кампанията в Кюстендил остават по-малко от 3 месеца
Обновена: 8 апр 2018 18:23 | 8 апр 2018 18:00, Екип на Bulgaria On Air
253

В Кюстендил остават по-малко от три месеца до началото на черешовата кампания. Хората в бранша вече търсят сезонни работници, които да наемат за бране и за сортиране на плодовете, предаде Bulgaria ON AIR.

Това обаче се оказва много трудно, защото малко хора се съгласяват на подобна работа, дори и срещу достойно заплащане.

Около 40 лева на ден. Толкова предлагат в преработващо предприятие в село Копиловци на хората, които се съгласят да сортират череши. Желаещи обаче няма. И във фирмата със свити сърца чакат черешовия сезон.

В Кюстендил хората не харесват работата, защото е сезонна и ги ангажира само за месец. Освен това им се струва трудна и досадна.

След като в Кюстендил не намират работна ръка, собствениците на предприятията търсят служители вече в чужбина.

Целият кюстендилски регион се надява температурите да се запазят високи и да няма слани, за да остане реколтата здрава, за разлика от миналата година, когато заради студовете череши нямаше.


Вижте подробности във видеото на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
4
 
8
 
! Отговори
До 194 преди 6 години
Много ти е дълга почивката бе, не си ли начеша езика вече? Ако нямаш какво да правиш ела да береш череши, плащам по 40 лева на ден.
168
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 192 Принтер нямам. Но за програмиране пробвай ме. И не правя сайтове с джумла, а самостоятелни устройства с 8 различни комуникационни протокола (приложен програмист съм), правя и сървъри, *** не с апаче а от скрап. И сега ще си мерим онези работи или какво.
167
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам да наемат немци. Работливи, дисциплинирани и поне 8-10 милиона немци си умират да вземат 40 лева за да берат череши. Ако немците не стигат винаги могат да внесат и французи, но на тях 40 лева са им много, защото закъсняват за работа.Големи смешници сте бе господа бизнесмени. В дива Австрия плащат 20 лева на час, хайде сметнете за 8 часа. Ако не можете да си позволите да плащате по 150 лева на ден, просто не съдете череши.
166
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Имам диплома от Бъркли и Масачузец."Имаш принтер и интернет!
165
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мога да ви кажа, че ако ви събера двамата взимам повече, като работя от 8 до 10 сутринта или 2 часа. Имам диплома от Бъркли и Масачузец. А сега си чеша езика за почивка. На череши ще ме хванете през крив макарон. Имам двама сина, големия на 6 сам си пише игрите на компютъра. И тях на череши през крив макарон. Или давате 5 хилки или берете сами. И ромите няма да се излъжат за 40 лева. Ми Асенчо трето ми коси райграса взима 40 лева за 1 час да бута косачката."Слънцето залезе, отивай на работа!
164
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 189Мога да ви кажа, че ако ви събера двамата взимам повече, като работя от 8 до 10 сутринта или 2 часа. Имам диплома от Бъркли и Масачузец. А сега си чеша езика за почивка. На череши ще ме хванете през крив макарон. Имам двама сина, големия на 6 сам си пише игрите на компютъра. И тях на череши през крив макарон. Или давате 5 хилки или берете сами. И ромите няма да се излъжат за 40 лева. Ми Асенчо трето ми коси райграса взима 40 лева за 1 час да бута косачката.
163
12
 
4
 
! Отговори
До 186 преди 6 години
Прав си прав е и Вежди наборе и ч.п за зеле не стават.Гледай какви сметки се смятят-Неудачници с претенции.Няма мъжкари пред клавиатурата.Истинските мъже не участват в тая ,,стена на плача"
162
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко бе! През нощите "новите" берът.
161
1
 
32
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Робска България,събоди се!!! Мутри,крадци,изедници и ***..ли тебе те управляват,съдират на бедните кожата и гадно злобеят. "Да го духат бедните"така си казват тези *** един на друг.Не им работете на ...........!!!Дяконе Левски,защо увисна на весилото,за чиста и свята република? А какво стана?Робска България.
160
28
 
16
 
! Отговори
Мързел,мързел преди 6 години
Така е като 45 години трудоден се заплащаше стотинки,не левове.Още в края на 70те селата обезлюдяха.За беритба,и прибиране на реколта се изпращаха бригади от ученици,студенти,войници и ,,трудещи се" от градовете.Какви 40 лева и пет лева не даваха.Днешното лигаво поколение не става за нищо.Хвърлиха им тоталната слободия в ръцете и вижте ги по форумите-юнак до юнака.Кухи,хленчещи и мързеливи .350,000нито учат,нито работят,5лева нямат но ИСКАТ!?!Жална България с такива ,,чада"
159
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40 лева са 880 на месец при 8 часа работен ден. Да сложим брането 2 месеца става доход 1760 лева.Делим на месеците в годината и става 146 заплата на месец. Успех им пожелавам на работодателите. Математиката така казва, и някак вярвам на калкулатора, а не на шефа който се опитва да ми обясни колко нечовешки хубаво ще ми бъде да бера череши.
158
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе да, точно така е. Все дават ли дават супер героите работодатели, но работниците са мързеливи кръшкачи. Същото е и по морето. Но, ако питате служителите те ще пеят друга песен. Работа без договор, никаква сигурност, често и заплатата не си получават дори. Работа повече от 12 часа. В беден Кюстендил няма желаещи за 40 лв. на ден???
157
3
 
57
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
И кофтия мат'рал не иска да сортира хубави череши за 40 лева за 12 часа на ден без осигуровки.
156
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 157 Ако двамата с тебе се хванем на полско, и аз ще ти скрия шапката. Не винаги съм бил програмист. Все пак и учих и се издържах едновременно. И както ме гледаш 15 декара царевица ги сека за 6 часа. Брал съм и тикви, правил съм ароматизатори. В Чехия правих пластмаси за коли (стигнах си нормата на 3 час). Наистина само 3 дена правих пластмаси после Чехите ме преместиха при инженерите (все пак мисля точно толкова добре колкото бера тикви ). А ти сигурно си Софиянец от Казанлък ?
155
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на почнат да набират работна ръка от Гърция, там била голема безработицата
154
1
 
64
 
! Отговори
Стойчо преди 6 години
Когато имаше балами да работят, чорбаджиите не им даваха пари. Сега дават пара, ама баламите вече ги няма !!! Така е във всички баншове.
153
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До173. Младеж ясен си ми. McDonald. Ха, ха, ха даже и за бране на череши не ставаш сполай ти
152
3
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
A BOIKO moje i da izvika onia dvamata da mu gi berat. Цацаров и Пеевски.Te i bez tova nishto ne varshat.
151
8
 
51
 
! Отговори
jivko преди 6 години
кой ще ви бере или сортира черешите ви бре алооууууу аланколу за 40лв на ден ? виж за 40 лв на час -ДА ....съберете си акъла и за толкова на ден си заврете черешите знаете къде.
150
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЯ ПЪК "потдръжка" работел.Ц.и.ци ли подържаш Кой си е бизнесмен ще си дръпне от някой затвор за работа.