За сортиране на череши - 40 лв. на ден. Но няма желаещи!

До началото на кампанията в Кюстендил остават по-малко от 3 месеца
Обновена: 8 апр 2018 18:23 | 8 апр 2018 18:00, Екип на Bulgaria On Air
253

В Кюстендил остават по-малко от три месеца до началото на черешовата кампания. Хората в бранша вече търсят сезонни работници, които да наемат за бране и за сортиране на плодовете, предаде Bulgaria ON AIR.

Това обаче се оказва много трудно, защото малко хора се съгласяват на подобна работа, дори и срещу достойно заплащане.

Около 40 лева на ден. Толкова предлагат в преработващо предприятие в село Копиловци на хората, които се съгласят да сортират череши. Желаещи обаче няма. И във фирмата със свити сърца чакат черешовия сезон.

В Кюстендил хората не харесват работата, защото е сезонна и ги ангажира само за месец. Освен това им се струва трудна и досадна.

След като в Кюстендил не намират работна ръка, собствениците на предприятията търсят служители вече в чужбина.

Целият кюстендилски регион се надява температурите да се запазят високи и да няма слани, за да остане реколтата здрава, за разлика от миналата година, когато заради студовете череши нямаше.


Вижте подробности във видеото на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига веее 40 лв. много са 2 лв на ден .
128
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще става все по зле за така наречените "бизнесмени". Никой няма желание да работи без пари.
127
0
 
31
 
! Отговори
Иван преди 6 години
За 40 лв. ще уцелят греда.
126
0
 
12
 
! Отговори
Равда преди 6 години
Абе в Несебър за какво бият инвалиди ?!
125
4
 
58
 
! Отговори
Борисчо преди 6 години
Защо няма желаещи? Защото смв във Великобритания, където сезонната работа е 10 месеца, а не 1. Минималното заплащане е 8 паунда на час, а цените в магазините са като в България. За 500 паунда си купих прилична кола. Със заплатата си плащам наем, храна, лични разходи и ми остават 500-600лв да пращам на майка и татко в Кюствндил да не умрат от глад и за лекарства
124
0
 
51
 
! Отговори
Земеделецът преди 6 години
Работил съм в Англия и Германия ,мога да каже ,че от белия бълрин по работлив в Европа ,няма.Същото го знаеха и началниците ни.В България се лъже народа ,че сме най мързеливите и само пари не ни стигат(за заплатите има неоспорими факти,че сме на дъното).За 30години ,от страната избягаха тези милиони, които създават следващо поколение и останаха *** ,на издръжка от данъкоплатците.Тук нямаме мафия,имаме здравеопазване,не ни обират и убиват в домовете ни,чистота и подреденост,имаме пари и ги няма тарикатите ,който забогатяха за един ден от кражби и са в парламента.
123
0
 
55
 
! Отговори
Вал преди 6 години
В Англия за 7 паунда в час няма желаещи за работа в селското стопанство и идват само бедняци от Источна Европа.Даже индийци и пакистанци неискат да работят такава работа.Вие сега си помислете за какво изобщо работите в тази робска държава,на тези изедници.Па като си искате работете и за две филии хляб,ваша си работа.Останете със здраве.
122
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един бизнесмен си взе от Центр. СОФ.затвор двама да му работят. Какви бизнесмени са тия с черешите?
121
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 135. О най умнии между всички нас дори и злобата която лъха от теб няма да качиш никой на черешата!!!!!
120
2
 
14
 
! Отговори
Несебър е кочина преди 6 години
В Стария Несебър живеят най големите прости хора с комплекси в България.***,прости,*** комплексари дето не могат една бала сено да разделят на 2 магарета
119
1
 
37
 
! Отговори
anon преди 6 години
а кой реши че 40лв стигат?
118
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията прокуди българите в Западна Европа. Там получават по 1200-2000 евро...да не е луд някой да работи ангария.
117
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 128Искаш да ми кажеш, че ако се хвана на череши и после друго ще взимам по 2800 всеки месец с 5 годишен гарантиран договор. Ами стимулираите ме. Мога да бера череши точно толкова добре колкото мога и да мисля. И някак като помисля все си е кофти оферта. Сезонна работа без гарантирани доходи за поне 2 години не пипвам. А собственика на градината да се оплаче на арменския поп ако иска.
116
0
 
13
 
! Отговори
От Новия Несебър преди 6 години
До Стария Несебър Тук пък има мутри и няма кой да бачка. Затова се налага да "крадем" кадри от Стария Несебър.
115
1
 
43
 
! Отговори
кочина преди 6 години
Когато си садил череши да си мислил 2 крачки на пред.Има инвестиция,производство,логистика,дистрибуция, ТРУД...Ама бай *** къде ги е чувал тези неща,то се иска и акъл иска се да си бизнесмен или поне да си учил ено просто Стопанско Управление,а не да крадеш от хорския труд и да си мислиш че винаги ще е все така че винаги ще има бедни балъци дето да ги експлотираш и лъжеш,,слизай от джипа,запретвай ръкавите на анцуга АдиБас и почвай да береш черешите си сам.Н.е.к.а.д.ъ.р.н.иц.и
114
0
 
30
 
! Отговори
Въйййй преди 6 години
40лв. ?! Все едно 400 предлагат и се чудят що нямало роби.20 е на ден за 20дена работа освен под калашник с гумени патрони и мутри с бухалки няма как да накараш някой да работи това.
113
1
 
42
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Идваме братя мутри и генни ***,идем да ви правим богати,нашите деца да умират от глад и да гледат как вашите се возят на Мерцедеси.Защо не си вкарате по един черешов клон в задниците и сами да политните да си берете четешите.
112
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 120"изисква минимум 40долара на час ако е потдръжка" Къде си учил този синтаксис? Ти български не можеш, та какво те квалифицира да даваш съвети, не знам! Сънувай, че си програмист, ама не ни досаждай със твойта неграмотност!
111
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работодателите още си мислят, че живеят в 1992-2006 и на вратата чакат за работа. Ситуацията е различна, има хотели за милиони, но няма кой да смени чаршафите. Или се борят за всеки работник или черешите гният. Всички вече имат избор. Даже неграмотните могат да сортирате череши, но не в България, в чужбина за 120 лева на ден. Дано да им е здрав корема на собствениците, защото доста череши ще трябва да си ядът сами. И става все по лошо за шефовете. Да му мислят от сега.
110
1
 
31
 
! Отговори
не съм роб преди 6 години
за 40 лв няма да му стана сутринта само да му ида на полето ! 10 лв на час и си стискаме ръцете