От Еквадор до Пловдив: Шоколадовата страст на едно семейство

Започват да произвеждат шоколад в домашни условия, а вече имат свой бизнес
9 апр 2018 10:00,
14


Семейство от Пловдив подготвя едни от най-здравословните шоколади в Европа. За своите продукти те получават редица международни отличия. Каква е тайната на качествения шоколад?

Любовта към шоколада свърза завинаги Иван и Ивалина Илчеви. Младото семейство произвежда любимото на всички какаово изкушение по специална технология със зърна от Еквадор - без оцветители и без овкусители.

"Шоколадът се прави на каменна мелница, без да има други допълнителни преработки. След като се смелят зърната, шоколадът трябва да отлежи", сподели Иван Илчев.

Идеята за производството им се заражда, когато малкият им син е диагностициран с алергия, която не му позволява да яде млечни продукти. Тогава двамата започват да произвеждат чист шоколад в домашни условия.

"При всяко едно начало има рискове и те са огромни, особено в България. Аз мисля, че нашата страна е едно добро място за стартиране на малък бизнес, защото пазарът все още не е наситен с всякакви продукти", подчерта Ивелина пред Bulgaria ON AIR.

Шоколадите на семейство Илчеви бързо набират популярност. Дори попадат в класация на Independent. Журналист от британското издание се свързал с пловдивската фамилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.