За голямото прибиране: Спират камионите от 14 часа

АПИ съветва: Шофирайте внимателно и се съобразявайте!
9 апр 2018 09:00,
36
За голямото прибиране: Спират камионите от 14 часа
Снимка: архив Bulphoto

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища на страната ще бъде ограничено от 14.00 до 20.00 часа на 9 април, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Целта е по-безопасно и увеличаване на пропускателната способност по пътищата ни.

Шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", съветват от ведомството.

Движението на товарни автомобили над 12 тона ще е ограничено по следните направления: автомагистралите; село Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - София; етапна връзка на лот 2 на магистрала "Струма" при Благоевград - граничен пункт "Кулата"; пътен възел "Коритна" - Велико Търново - Шумен; пътят Русе - Велико Търново; граничен пункт "Калотина" - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на град София; Бургас - Царево.

Забраната не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се храни и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.
 
За улеснение на трафика през Владая - по път Е-79 от 10.00 до 20.00 часа ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Люлин".

От 14.00 до 20.00 часа на автомагистрала "Люлин" в участъка от км 9+350 до км 10+875 ще има две ленти за движение в посока София и една за Перник. Целта е улеснение на трафика и повишаване на безопасността на движение в района на активизиралия се свлачищен процес при км 9+600 на магистралата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта от 50 км/ч. Алтернативният маршрут за тежкотоварни автомобили до 12 тона е от пътен възел Драгичево - Владая - София и обратно, а за леки автомобили по пътя Перник - Мало Бучино - Суходол и обратно.

Информация за актуалната пътна обстановка може да бъде получена от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в Агенция "Пътна инфраструктура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цяла Европа, по празниците, камионите се спират за дни, само в България за част от деня. Евала.А през другото време хора не пътуват ли?
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо всичко се довлече в София, ако си от Перник е разбираемо, защото е малък град и няма работа, а се намира да 20 минути път, но разни от Добрич, Плевен, Варна, Бургас или Пловдив също идват и те най много "риват" колко лош град била столицата. Лично познавам няколко от пазарджишко, които постоянно се оплакват от града ни и само чакат празник да се приберат по селата си. Да отидат в Пловдив тогава....
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а 3 дни беше толкова хубаво ,тихо и спокойно в софия!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
камионите ги спират щото правят колони и ни могат да хванат много коли с превишена скорост
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и залагат камерите да приветстват прибиращите
1
4
 
23
 
! Отговори
dido преди 6 години
айде софианци идвайте си от селатаче града празен