За голямото прибиране: Спират камионите от 14 часа

АПИ съветва: Шофирайте внимателно и се съобразявайте!
9 апр 2018 09:00,
36
За голямото прибиране: Спират камионите от 14 часа
Снимка: архив Bulphoto

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища на страната ще бъде ограничено от 14.00 до 20.00 часа на 9 април, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Целта е по-безопасно и увеличаване на пропускателната способност по пътищата ни.

Шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", съветват от ведомството.

Движението на товарни автомобили над 12 тона ще е ограничено по следните направления: автомагистралите; село Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - София; етапна връзка на лот 2 на магистрала "Струма" при Благоевград - граничен пункт "Кулата"; пътен възел "Коритна" - Велико Търново - Шумен; пътят Русе - Велико Търново; граничен пункт "Калотина" - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на град София; Бургас - Царево.

Забраната не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се храни и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.
 
За улеснение на трафика през Владая - по път Е-79 от 10.00 до 20.00 часа ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е автомагистрала "Люлин".

От 14.00 до 20.00 часа на автомагистрала "Люлин" в участъка от км 9+350 до км 10+875 ще има две ленти за движение в посока София и една за Перник. Целта е улеснение на трафика и повишаване на безопасността на движение в района на активизиралия се свлачищен процес при км 9+600 на магистралата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта от 50 км/ч. Алтернативният маршрут за тежкотоварни автомобили до 12 тона е от пътен възел Драгичево - Владая - София и обратно, а за леки автомобили по пътя Перник - Мало Бучино - Суходол и обратно.

Информация за актуалната пътна обстановка може да бъде получена от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в Агенция "Пътна инфраструктура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Все тая преди 6 години
Новини от преди малко. Колоната от коли спряла на 27км от ябланица. От 14ч няма движение на камиони дето само ви пречат уж. Защо се задръстихте господа "софиянци"? Бурканите от село ли натежаха, че колите ви не вървят? Преди камионите ви бяха виновни. Сега кой ще е виновен? Аз предлагам да спрем и автобусите петък и неделя. Че и те може би пречат. Пак като се задръстите ще спрем и бусовете. Белким тогава не се задръствате. Задръстеняци.
25
2
 
3
 
! Отговори
Боже колко мъка има преди 6 години
Кореняк софианците се прибраха от провинцията с пълни коли с буркани лютика тютлю гювеч и зарзават от селската леха и люта шкермбе чорба с чесън както и купища буркани с селско току заклано ярешко месо направо от обора.Да живее гражданията у столицата се провикна кръчмаря.Тез свидни наши чеда баш софианци се справят по добре от потомствените шопе вписани веч у Червена книга за изчезващ вид ревна другМоканина седна сам на родната си стряха и дълго гледа навън напускащите Нещо го стегна и извика
24
0
 
0
 
! Отговори
Мюмюн преди 6 години
До Заможен Софиянец 11бате ефтину прая покриви ефтину ша напрая и твойту
23
0
 
3
 
! Отговори
Селски бизнесмен преди 6 години
Оф трудно се пътува голям трафик, ама с малко газ, търпение и воля стигнах до заветната столица. А и бурканите оцеляха.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако се погледне глобално поне двестахиляди компота и отделно буркани с трушия ще бъдат вкарани в късните часове на деня в софия
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста постно откъм коментари.Бантусите са на път.Довечера ще се засили а утре като стигнат до служебните компове тук ще ври и кипи.
20
5
 
4
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
Не ви пречат камионите.Некадърността Ви пречи на пътя.Камионите работят ,а вие им се пречкате ,големи екскурзианти станаха българите .,,пази боже сляпо да прогледа.
19
2
 
5
 
! Отговори
Селска идилия преди 6 години
Прииждат мазни селяни от цяла България а в багажниците им "нежно" звънтят бурканизимнина.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Заможен Софиянец 11Добре казано.БРАВО!!!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Перничани в сравнение с тази *** която напира към София от целият прованс ми изглеждат като ПРИНЦОВЕ и ЛОРДОВЕ.
16
0
 
3
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Така се случи, че пътувах баш по голямото изселване. Задръстването бе до след Пловдив... Откъде тия толкова коли нямам идея. Сега като знам, колко прасета ще бъдат довлачени в София, не се учудвам че отново ще замирише на ***. Наистина, бойковия матреял живеят като скотoве...
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клонираните от прованса атакуват.
14
2
 
2
 
! Отговори
месара преди 6 години
ами да ги посрещнем с едно - добре сте се завърнали "софиянци"! довечера фейсбук_о ше прегрее, то ше са снимки, то ше са хвалби (до година пак ше идем)! но от утре отново ше се оплакват, колко е скъпо в България, колко са ниски заплатите,........
13
0
 
12
 
! Отговори
Господ преди 6 години
Бъдете патриоти - стойте си по родните места!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано по - скоро да се разпусне тая жалка държавица, да се разцепи на 4 части - една за Гърция, втора за Турция, трета за Румъния и четвърта за Сърбия! Доказахме, че сме неспособни да управляваме правилно една шепа територия, нямаме умствен потенциал, липсва ни интелект, закривай тая смот държавица! Под турско робство да бяхме, по - добре щеше да е!
11
13
 
16
 
! Отговори
Заможен Софиянец преди 6 години
Не се връщайте, провинционалисти, не сте желани в ГРАД София, нямате място, пришълтаци на трицифрени заплатки, цяла армия от келнери, зидаро-мазачи, кофражисти, продавачи и телефонисти в кол центровете, безполезна гмеж, стойте си в провинционалните дупки и не ни мърсете града, всичко живо, изкарващо под 1400 лева чисто, няма работа тука!
10
7
 
19
 
! Отговори
) преди 6 години
#6 Не са виновни хората ,че отивали в София ,виновни са управниците които всичките "пари" са насочили в София и Варна -нали е е л е м е н т а р н о !)
9
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо супер! Дай да спрем тия които плащат най много и са на пътя да работят и превозват стоките носещи препитание на стотици хиляди за да може да се предвижат тия дето са пълнили търбусите и още са полупияни....
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още чакам статията "Натоварен трафик в последния от почивните дни"Днес.БГ опитвате се леееекичко да смените заглавието да не ви усетим че се повтаряте непрекъснато?
7
3
 
19
 
! Отговори
младен преди 6 години
Не мое ли да не се прибират бе да го е...., много хубаво беше тия 3 дни!!!